Мања слова Већа слова РСС Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Како бисте окарактерисали стање наших путева?


Вијести

21.03.2019.

Завршена ТАИЕX Експертска мисија за контролу радног времена возача

Завршена ТАИЕX Експертска мисија за контролу радног времена возача Министарство саобраћаја и поморства, у сарадњи са Европском комисијом, организовало је од 19. - 21.марта 2019. године у Подгорици, ТАИЕX Експертску мисију која представља додатну обуку службеницима Министарства саобраћаја и поморства и Управе полиције и имала је за циљ да се подијели знање и искуство експерата из Републике Пољске у дијелу прописа који регулишу радно вријеме и паузе мобилних радника (возача), имплементацију међународних споразума и усклађивање националног законодавства са ЕУ легислативом у области социјалног законодавста.

20.03.2019.

РАЗЈАШЊЕЊЕ НА ТЕНДЕРСКУ ДОКУМЕНТАЦИЈУ - “Техничка подршка у јачању капацитета и усклађивању националног законодавства са ЕУ легислативом у сектору транспорта”

Уговор о услугама за “Техничка подршка у јачању капацитета и усклађивању националног законодавства са ЕУ легислативом у сектору транспорта” у оквиру ИПА 2017 Годишњег програма за Црну Гору из Инструмента за претприступну помоћ (ИПА) у Црној Гори.

19.03.2019.

ОКРУГЛИ СТО

Министарство саобраћаја и поморства обавјештава заинтересовану јавност да ће се округли сто поводом Нацрта закона о измјенама и допунама закона о превозу у друмском саобраћају, одржати 25. марта 2019. године, у Хотелу „ЦентреВилле“- Цонференце роом 1, Подгорица, у 10 сати...

17.03.2019.

Унапређење прекограничне сарадње између Црне Горе и Албаније

Унапређење прекограничне сарадње између Црне Горе и Албаније

Министарство саобраћаја и поморства Црне Горе било је домаћин делегацији Владе Републике Албаније коју је предводио генерални директор за економске и услуге подршке у Министарству инфраструктуре и енергетике Едуарт Ахмети, а циљ посјете био је продубљивање сарадње и наставак активности у оквиру Берлинског процеса и Агенде повезивања. Са посебном пажњом размотрено је спровођење реформских “меких” мјера из пакета 2016-2020, које се у оквиру Плана управљања реформским мјерама (ЦРМП) односе на успостављање ефикасног друмског и жељезничког саобраћаја на граничним прелазима и сагледавање могућности за увођење механизма “Једног сервисног шалтера”(Оне стоп схоп) на граничним прелазима између двају држава.

13.03.2019.

Јавна расправа о Нацрту закона о допунама Закона о уговорима о превозу у друмском саобраћају

ЈАВНИ ПОЗИВ Грађанима, научној и стручној јавности, државним органима, политичким странкама, невладиним организацијама, међународним организацијама, медијима и свим заинтересованим организацијама и заједницама, да се укључе у јавну расправу и дају свој допринос у разматрању Нацрта закона о допунама Закона о уговорима о превозу у друмском саобраћају.

13.03.2019.

Сусрет Нурковић - Трпкоски

Сусрет Нурковић - Трпкоски

Министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић примио је данас у куртоазну посјету амбасадора Републике Сјеверна Македоније г.Михајла Трпкоског. Министар Нурковић и амбасадор Трпкоски су размијенили мишљења о могућности што бољег саобраћајног повезивања двије државе.

13.03.2019.

Сусрет Нурковић – Плугтсцхиева

Сусрет Нурковић – Плугтсцхиева

Министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић примио је данас у куртоазну посјету амбасадорку Републике Бугарске госпођу Меглену Плугтсцхиеву. Нурковић и Плугтцхиева су се сложили да је сарадња између двије државе пријатељска и да треба радити на даљем побољшању билатералних односа.

11.03.2019.

Саопштење: Бар – Бољаре најкомплекснији развојни инфраструктурни пројекат у историји Црне Горе

Саопштење: Бар – Бољаре  најкомплекснији  развојни  инфраструктурни пројекат у историји Црне Горе

Сензационалистичко писање у вези са реализацијом пројекта аутопута Бар-Бољаре је постала редовна појава код једног дијела црногорских медија, која неодмјереним и нетачним информацијама од непоузданих извора, а самим тим непрофесионалним приступом послу настоје да преко реализације пројекта аутопута Бар-Бољаре, воде дневно политичка надметања, упорно покушавајући да одреде мету...

11.03.2019.

Завршен пројекат Развоја базе података путева

Завршен пројекат Развоја базе података путева

Конференција поводом завршетка пројекта Развоја базе података путева одржана је данас у Сали ЕУ инфо центра. Уговор о спровођењу наведеног пројекта је потписан 21. новембра 2017. године са компанијом СПЕА ЕНГИНЕЕРИНГ, а његово спровођење је отпочело 11. децембра 2017. године. Пројекат се финансира из средстава Европске уније, у оквиру Годишњег акцијског програма ИПА-е за 2014. годину. Вриједност уговора је 356.895,00 еура, од којих је допринос Европске уније 303.360,75 еура (85%), док је национално учешће 53.534,25 еура (15%).

11.03.2019.

Резултати Јавног позива за предлагање представника невладиних организација у радном тијелу за израду Предлога закона о поморској агентури

На основу члана 8 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија ("Службени лист ЦГ", број 41/18), а у вези с Јавним позивом за предлагање представника невладиних организација у радном тијелу за израду Предлога закона о поморској агентури, објављеним 20. фебруара 2019. године, Министарство саобраћаја и поморства објављује: За представника невладиних организација у радном тијелу предложен је Иво Беговић, представник Удружења Поморских Агената Црне Горе – УПАЦГ.