Мања слова Већа слова РСС Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Како бисте окарактерисали стање наших путева?


Вијести

29.11.2019.

Министар Осман Нурковић посјетио Луку Дубаи порт Лондон

Министар Осман Нурковић посјетио Луку Дубаи порт Лондон Током засиједања Скупштине међународне поморске организације, министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић се сусрео са министром саобраћаја Уједињених Арапских Емирата Абдулахом Мухамедом Белгхаифом Ал Нуаимијем и том приликом је на позив министра посјетио Луку Дубаи порт Лондон.

28.11.2019.

Црна Гора препозната као озбиљна поморска земља

Црна Гора препозната као озбиљна поморска земља

Генерални секретар ИМО-а је похвалио напоре Црне Горе у достизању највиших међународних стандарда и обећао помоћ у техничком и административном смислу. Министар Нурковић је похвалио рад ИМСАС аудит тима, који је недавно боравио у Црној Гори и при том нам указао на одређене недостатке, које је потребно отклањати, а све у циљу достизања највећих међународних поморских стандарда...

27.11.2019.

Министар Осман Нурковић учествује на скупштини Међународне поморске организације

Министар Осман Нурковић учествује на скупштини Међународне поморске организације

Делегација Министарства саобраћаја и поморства предвођена министром Османом Нурковићем учествује на скупштини Међународне поморске организације ИМО са сједиштем у Лондону која се одржава сваке двије године. Обзиром да на Скупштини учествује 174 земље чланице ИМО-а, ово је добра прилика за успостављање билатераних односа у области поморства, наглашава Нурковић. На засиједању Скупштине ће се изабрати нови двогодишњи састав ИМО-а.

26.11.2019.

Трећи састанак Радне групе за преговарачко поглавље 21 – Транс-европске мреже

Јуче је у просторијама Министарства саобраћаја и поморства, са почетком у 10 часова, одржан трећи састанак Радне групе за припрему и вођење преговора о приступању Црне Горе Европској унији за област правне тековине Европске уније која се односи на преговарачко поглавље 21 – Транс-европске мреже.

26.11.2019.

Трећи састанак Радне групе за преговарачко поглавље 14 - Саобраћајна политика

Јуче је у просторијама Министарства саобраћаја и поморства, са почетком у 11 часова одржан трећи састанак Радне групе за припрему и вођење преговора о приступању Црне Горе Европској унији за област правне тековине Европске уније која се односи на преговарачко поглавље 14 – Саобраћајна политика.

25.11.2019.

Отворене пријаве за претквалификацију додјеле концесије за Аеродроме Црне Горе

Отворене пријаве за претквалификацију додјеле концесије за Аеродроме Црне Горе

Отварање пристиглих Пријава отпочело је у 13 сати у просторијама Министарства саобраћаја и поморства. Отварању Пријава за претквалификацију присуствовали су чланови Тендерске комисије, којом је предсједавао Осман Нурковић, министар саобраћаја и поморства, замјеник Предсједника комисије...

25.11.2019.

АЛМОНИТ – МТЦ, пројекат који обале чини ближим

АЛМОНИТ – МТЦ, пројекат који обале чини ближим

У организацији Албанског развојног фонда 21. новембра 2019. године у Тирани је одржана Конференција у циљу презентовања и промоције тематског пројекта Албанија, Црна Гора, Италија мулти модална транспортна повезаност (АЛМОНИТ МТЦ ) који се финансира у оквиру Програма ИПА ЦБЦ Италија Албанија Црна Гора. Циљ истог је успостављање дугорочног партнерства између главних актера пројекта кроз мултимодални саобраћај и успостављање унутрашњих пловних путева и поморских линија . Укупна вриједност поменутог пројекта за све пројектне партнере Албански развојни фонд, Регија Пуглиа , Регија Молиса и Министарство саобраћаја и поморства је 7 милиона еура од којих 2 440 000 еура (85 % представља ИПА контрибуција а 366 000 еура је национално кофинансирање) је буџет Министарства саобраћаја и поморства као пројектног партнера гдје главна активност је изградња Луке Вирпазар.

19.11.2019.

Одржани преговори са Швајцарском у вези превоза путника и терета у међународном друмском саобраћају

Одржани преговори са Швајцарском у вези превоза путника и терета у међународном друмском саобраћају

Одржани су састанаци Мјешовите комисије Црне Горе и Швајцарске у области међународног друмског превоза путника и терета у организацији Министарства саобраћаја и поморства. Црногорску делегацију предводио је генерални директор за друмски саобраћај у Министарству саобраћаја и поморства г. Далибор Милошевић, а швајцарску г. Јеан-Цлауде Сцхнеуwлy, шеф Одјељења за међународна питања, Савезно Министарство за животну средину, саобраћај, енергетику и комуникације

12.11.2019.

Министар Нурковић на Глобалној конференцији за развој аеродрома у Даблину

Министар Нурковић на Глобалној конференцији за развој аеродрома у Даблину

Делегација Владе Црне Горе, предвођена министром саобраћаја и поморства Османом Нурковићем, учествује на Глобалној конференцији за развој аеродрома која се одржава од 11. - 14. новембра 2019. године у Даблину, Република Ирска.

12.11.2019.

Саопштење за јавност у вези поступка за додјелу концесија за пружање лучких услуга у акваторијуму луке Бар

Влада Црне Горе је на сједници одржаној 19. септембра, у складу са Законом о лукама и Законом о концесијама, прихватила Концесиони акт за додјелу концесије за пружање лучке услуге- пилотски сервис, привез/одвез бродова, реморкажа, тегљење односно потискивање пловних објеката, достава воде на сидришта луке Бар, превоз лучких власти на пловне објекте у акваторијуму луке Бар и превоз схипцхандлера до бродова у луци Бар.