Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

05.09.2016.

Saopštenje: Susret Bulc –Brajović: Ostvaren značajan napredak u oblasti saobraćaja

Saopštenje: Susret Bulc –Brajović: Ostvaren značajan napredak u oblasti saobraćaja Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović sastao se danas u Podgorici sa Evropskom Komesarkom za transport Violetom Bulc. Sagovornici su se tokom susreta osvrnuli na rezultate napora resornog ministarstva i dosadašnji napredak u sprovođenju agende povezivanja između Evropske unije i zapadnobalkanske šestorke.

02.09.2016.

Saopštenje: Održana Javna rasprava o Nacrtu zakona o prevozu u drumskom saobraćaju

Saopštenje: Održana Javna rasprava o Nacrtu zakona o prevozu u drumskom saobraćaju

Javna rasprava o Nacrtu zakona o prevozu u drumskom saobraćaju održana je u Privrednoj komori Crne Gore. Velika posjećenost skupa govori o dobroj saradnji ove asocijacije privrednika sa resornim ministarstvom kao organizatorom. Generalni direktor Direktorata za drumski saobraćaj Dalibor Milošević istakao je da je novi tekst zakona gotovo u cjelosti usklađen sa direktivama EU. On je skup u Komori ocijenio izuzetno značajnim doprinosom kvalitetu finalnog teksta ovog akta, pošto će sugestije privrednika biti dio izvještaja o javnoj raspravi koji će se razmatrati prije nego što predlog zakona bude upućen Vladi.

01.09.2016.

Spisak zakona o kojima će se sprovesti javna rasprava u toku 2016. godine

U skladu sa članom 5 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona, Ministarstvo finansija objavljuje spisak zakona o kojima će sprovesti javnu raspravu tokom 2016. godine:

29.08.2016.

Reagovanje na tekst u Dnevnom listu "Dan" pod naslovom "Brajović račune plaća iz tuđeg džepa"

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva izražava zadovoljstvo što je uspjelo da obezbijedi otpremnine za radnike Jadranskog brodogradilista koji su uvođenjem stečaja juna 2015. godine ostali bez posla, ali ne na teret bilo koga, kako to dežurne demagoško-politikantske strukture ovih dana žele da predstave, nego na teret stečajne mase iz koje će sredstva biti vraćena na budžetske pozicije sa koje su privremeno pozajmljena. Javnosti radi, niko od članova Vlade nije bio protiv usvojenog zaključka, pa ni oni koji od ovoga pokušavaju nevješto da naprave novi «slučaj».

27.08.2016.

Saopštenje: Ministar Brajović sa rumunskim kolegom Petru Sorin Buse

Saopštenje: Ministar Brajović sa rumunskim kolegom Petru Sorin Buse

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović sa saradnicima, primio je delegaciju Ministarstva saobraćaja Rumunuje koju je predvodio ministar Petru Sorin Buse. Nakon sastanka ministar Brajović je sa članovima rumunske delegacije posjetio i gradilište mosta Moračica, kapitalnog objekta na autoputu Bar-Boljare, koji bi trebao da bude i jedan od njegovih znakova prepoznavanja.

09.08.2016.

Javni poziv na Javnu raspravu o Nacrtu Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju

JAVNI POZIV Građanima, naučnoj i stručnoj javnosti, državnim organima, političkim strankama, nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama, medijima i svim zainteresovanim organizacijama i zajednicama, da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju.

29.07.2016.

Uputstvo o pregledu UN ECE pravilnika i EU Direktive

U prilogu možete naći Uputstvo o pregledu UN ECE pravilnika i EU Direktive

21.07.2016.

Saopštenje: U Tivtu potonuo brod dužine 50 metara

Saopštenje: U Tivtu potonuo brod dužine 50 metara

U Tivtu, ispod sportske dvorane jutros je potonuo drveni brod dužine 40 metara. Vlasnik broda je ispumpavanjem sa dvije potopne pumpe pokušavao da ga održi u stanje plovnosti. Inspektori su konstatovali da nema izlivanja nafte.

12.07.2016.

Saopštenje: Ministar Brajović obišao Kontrolni toranj na aerodromu Tivat

Saopštenje: Ministar Brajović obišao Kontrolni toranj na aerodromu Tivat

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović obišao je završne radove na Kontrolnom tornju na aerodromu Tivat. Toranj će biti u punoj operativnoj funkciji veoma brzo, sa ciljem što efikasnijeg pružanja usluga vazdušne plovidbe, kazao je ministar. On je istakao da je SMATSA jedna od najuspješnijih firmi u Srbiji i Crnoj Gori, koja je i od Evropske organizacije za sigurnost vazdušne plovidbe - EUROCONTROL, proglašena u prethodnoj godini za najboljeg pružaoca usluga vazdušne plovodbe u Evropi, što svjedoči o najvišem nivou stručnosti zaposlenih u kompaniji i usvajanju najnovijih i najviših standarda u oblasti vazduhoplovstva.

12.07.2016.

Objava tendera za radove/Works Contract Notice

Objava tendera za radove: Ugovor o radovima “Radovi sanacije na dionici željezničke pruge Virpazar-Sutomore, u tunelu Sozina ” u okviru Operativnog programa "Regionalni razvoj" 2012-2013 iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u Crnoj Gori.