Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

01.03.2018.

Završena rekonstrukcija pruge na dionici Virpazar - Sutomore u tunelu Sozina

Završena rekonstrukcija pruge na dionici Virpazar - Sutomore u tunelu Sozina Povodom završetka radova na rekonstrukciji pruge na dionici Virpazar – Sutomore u tunelu Sozina u dužini od 6712 metara, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković je na jučerašnjoj svečanosti istakao da sektor saobraćaja u Crnoj Gori, zajedno sa sektorom životne sredine prednjači u broju projekata koji su finansirani kroz dostupne IPA fondove.

27.02.2018.

Parlamentarna Skupština CEI (Centralno – evropska inicijativa) će i dalje pružati podršku Crnoj Gori

Parlamentarna Skupština CEI (Centralno – evropska inicijativa) će i dalje pružati podršku Crnoj Gori

Državni sekretari u ministarstvu saobraćaja i pomorstva Angelina Živković i Mumaer Hajdarpašić susreli su se danas i razgovarali sa senatorom Lodovicom Sonegom, predsjednikom italijanske delegacije pri Parlamentarnoj skupštini Centralno – evropske inicijative.

27.02.2018.

Javni oglas zainteresovanim pravnim licima za uslugu obavljanja dijela poslova u postupku homologacije pojedinačnog vozila

Ovdje možete pogledati javni poziv zainteresovanim pravnim licima za uslugu obavljanja dijela poslova u postupku homologacije pojedinačnog vozila shodno Pravilniku o tehničkim zahtjevima za vozila koja se uvoze ili prvi put stavljaju na tržište u Crnoj Gori.

23.02.2018.

Ministar Osman Nurković boravio u dvije tehničke posjete u Gdanjcku

Ministar Osman Nurković boravio u dvije tehničke posjete u Gdanjcku

Delegacija Vlade Crne Gore predvođena ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem boravila je juče u dvije tehničke posjete u Gdanjsku, tokom učešća na XV Međunarodnom zimskom drumskom kongresu.

21.02.2018.

Dinamična debata: Bezbjednost u saobraćaju i održavanje puteva na XV Međunarodnom zimskom drumskom kongresu u Gdanjsku

Dinamična debata: Bezbjednost u saobraćaju i održavanje puteva na XV Međunarodnom zimskom drumskom kongresu u Gdanjsku

Ministar saobraćaja i pomorstva Crne Gore Osman Nurković je učestvovao u dinamičnoj debati na temu bezbjednosti u saobraćaju i obezbjeđivanju zimskog održavanja puteva u kontekstu održivog razvoja, na XV Međunarodnom zimskom drumskom kongresu u Gdanjsku, koristeći priliku da sa svojim kolegama ministrima iz Poljske, Japana i Litvanije razmijeni mišljenja i prakse.

20.02.2018.

Najava: Ministar Nurković na 15. Međunarodnom zimskom kongresu o putevima

Najava: Ministar Nurković na 15. Međunarodnom zimskom kongresu o putevima

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković predvodi delegaciju Vlade Crne Gore na 15. Međunarodnom zimskom kongresu o putevima, koji će se održava od 20. do 23. februara u Gdanjsku (Poljska).

19.02.2018.

Odluka o izboru članice Komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama u 2018.godini u oblasti bezbjednosti saobraćaja sa posebnim osvrtom na lica sa invaliditetom

Ovdje možete preuzeti Odluku o izboru članice Komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama u 2018.godini u oblasti bezbjednosti saobraćaja sa posebnim osvrtom na lica sa invaliditetom

16.02.2018.

Objava tendera za radove

Objava tendera za radove: Ugovor o radovima “Rehabilitacija pruge na dionici Kos-Trebešica ” iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u Crnoj Gori.

12.02.2018.

OBAVJEŠTENJE: Javni poziv NVO-ima za predlaganje predstavnika/ce za člana/cu Komisije za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija u 2018. godini u oblasti bezbjednosti saobraćaja sa posebnim osvrtom na lica sa inval

Na osnovu Javnog poziva koji je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva objavilo 01. februara 2018. god, za predlaganje predstavnika/ce za člana/cu Komisije za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija u 2018. godini u oblasti bezbjednosti saobraćaja sa posebnim osvrtom na lica sa invaliditetom, predlžena je :

08.02.2018.

Autoput Bar - Boljare: Kompleksan projekat, izazovi i predviđanja

Autoput Bar - Boljare: Kompleksan projekat, izazovi i predviđanja

Nakon čestih navoda pojedinih medija u Crnoj Gori da se Država, odnosno Vlada Crne Gore, ponaša kao neodgovoran investitor kod realizacije kapitalnih infrastrukturnih projekata, a u prvom redu projekta autoputa Bar-Boljare, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, poštujući prije svega stručan, profesionalan i odgovoran pristup poslu i pravo javnosti da bude upoznata sa istinitim činjenicama, okolnostima i aktivnostima koje Ministarstvo saobraćaja i pomorstva i Vlada Crne Gore preduzimaju, a u cilju najbolje zaštite interesa samog Projekta i građana, koji su istovremeno i suštinski investitori ovog našeg najznačajnijeg razvojnog projekta i njegovi krajnji korisnici, za čiju dobrobit se ovaj projekat i realizuje, želi da informiše javnost o sljedećim nespornim činjenicama.