Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

11.06.2018.

Nurković i Beratović se sastali sa predsjednikom CRBC-a Lu Sanom

Nurković i Beratović se sastali sa predsjednikom CRBC-a Lu Sanom Tokom boravka u Kini, na devetom Međunarodnom forumu za investicije i građevinu, koji se održava u distriktu Makao, ministar saobracaja i pomorstva Osman Nurković i savjetnik premijera za strana ulaganja i investicije Vladimir Beratović, sastali su se sa predsjednikom CRBC-a, gospodinom Lu Sanom i njegovim saradnicima.

10.06.2018.

Ministar Osman Nurković i savjetnik premijera za strana ulaganja i investicije Vladimir Beratović borave u Kini

Ministar Osman Nurković i savjetnik premijera za strana ulaganja i investicije Vladimir Beratović borave u Kini

Ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković i savjetnik premijera za strana ulaganja i investicije Vladimir Beratović, borave u Kini, na poziv organizatora devetog Međunarodnog foruma za investicije i građevinu, koji se već tradicionalno održava u kineskoj pokrajini Makao. Na ovom impozantnom skupu učestvuju predstavnici iz 65 država, premijeri, ministri, predstavnici finansijskih institucija, raznih privrednih sektora, među kojima su najbrojniji predstavnici građevinskih firmi, koje se posebno bave izgradnjom objekata infrastrukture.

08.06.2018.

Posjeta američke obalske straže Ministarstvu saobraćaja i pomorstva i lukama Bar i Kotor

Posjeta američke obalske straže Ministarstvu saobraćaja i pomorstva i lukama Bar i Kotor

Predstavnici Američke obalske straže i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država su 04.06.2018 godine započeli posjetu Ministarstvu saobraćaja i pomorstva i lukama Crne Gore, Bar i Kotor. Razlog njihove posjete je primjena međunarodnih standarda propisanih Konvencijom o sigurnosti ljudskih života na moru (SOLAS konvencija) i Pravilniku koji proizilazi iz pomenute konvencije (ISPS Pravilnik) o bezbjedonosnim mjerama u lukama Crne Gore otvorenim za međunarodni saobraćaj .

07.06.2018.

Obavještenje o administrativnoj provjeri prijavljenih projekata/programa nevladinih organizacija na Javni konkurs ‘’ Sigurni i bezbjedni putevi za sve’’

Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama u 2018. godini u oblasti "bezbjednosti saobraćaja sa posebnim osvrtom na lica sa invaliditetom", nakon prijema prijava na Javni konkurs ‘’ Sigurni i bezbjedni putevi za sve’’ objavljuje listu nevladinih organizacija koje nijesu dostavile urednu i potpunu prijavu

05.06.2018.

Državna sekretarka Angelina Živković na Prvoj srpskoj konferenciji o javno-privatnim partnerstvima

Državna sekretarka Angelina Živković na Prvoj srpskoj konferenciji o javno-privatnim partnerstvima

Prva srpska konferencija o javno privatnim partnerstvima, održana je u Beogradu, pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ministarstva finansija Vlade Republike Srbije i Društva procjenitelja Srbije. Konferencija je okupila veliki broj učesnika kako iz redova domaće centralne i lokalne vlasti, tako i iz regionalnih institucija, ali i iz redova međunarodnih finansijskih institucija EIB, EBRD, IFC, pravnih i tehnickih savjetodavnih kompanija sa iskustvima u javno-privatnim partnerstvima, te predstavnike privatnog sektora koji su zainteresovani za ovu vrstu ulaganja u regionu.

01.06.2018.

Susret Zhivei Nurković: Saradnja u saobraćaju za primjer

Susret Zhivei Nurković: Saradnja u saobraćaju za primjer

Ministar Osman Nurković primio je juče u oproštajnu posjetu ambasadora Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Cui Zhiwei-a, tokom koje su se saglasili da dvije zemlje veže jako prijateljstvo i konkretna saradnja. Cui Zhivei su u ime kineske Vlade zahvalio Nurkoviću na posvećenošću koju je uložio u projekat autoputa Bar-Boljare i da je na tom projektu postignut vidljiv napredak.

30.05.2018.

Konferencija "Gradimo zajedno, Srbija, Italija i Crna Gora" održana u Beogradu

Konferencija "Gradimo zajedno, Srbija, Italija i Crna Gora" održana u Beogradu

Konferencija "Gradimo zajedno, Srbija, Italija i Crna Gora" u organizaciji Italijanske trgovinske agencije ITA, Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje i Ministarstva za ekonomski razvoj Republike Italije održana je juče u Beogradu. Učešće na Konferenciji uzeli su predstavnici najznačajnijih privrednih subjekata iz Italije, potpredsjednica Vlade Republike Srbije Zorana Mihajlović, ambasadori Italije u Crnoj Gori i Srbiji, kao i predstavnici Privrednih komora sve tri države.

28.05.2018.

Susret Lekaj - Nurković: Poboljšati prekograničnu povezanost

Susret Lekaj - Nurković: Poboljšati prekograničnu povezanost

Na poziv ministra infrastrukture Kosova Pal Lekaja, ministar Osman Nurković sa saradnicima boravi u radnoj posjeti Prištini, kako bi sa kosovskim kolegom razgovarao o sprovođenju zajedničkih projekata i aktivnostima vezanim za doprinos unapređenja infrastrukture između dvije zemlje, a u cilju poboljšanja postojeće ekonomske saradnje.