Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

03.06.2019.

Javni poziv za izradu Zakona o ronenju

Na osnovu člana 12 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Službeni list Crne Gore", br. 41/18), Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, upućujeJAVNI POZIV

03.06.2019.

Saopštenje: Nurković i Du Fe u Kini dogovorili posjetu Crnoj Gori

Saopštenje: Nurković i Du Fe u Kini dogovorili posjetu Crnoj Gori

Ministar Osman Nurković se tokom Internacionalnog Foruma za infrastrukturu i građevinske investicije, koji se održava u Kini sastao sa Du Feom, direktorom kineske kompanije CRBC. Sagovornici su izrazili zadovoljstvo povodom ugovaranja radova na dijelu petlje Smokovac, vodosnadbijevanju i elektrosnadbijevanju na trasi autoputa.

31.05.2019.

Saopštenje: Održivi razvoj međunarodne infrastrukture

Saopštenje: Održivi razvoj međunarodne infrastrukture

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković učestvuje na 10. Internacionalnom Forumu za infrastrukturu i građevinske investicije (10th IIICF), u Makao-u, NR Kina, a osim ministra Nurkovića član crnogorske delegacije je i Vladimir Beratović, savjetnik predsjednika Vlade za strane investicije.

30.05.2019.

Crna Gora dobila poziv za učlanjenje u Svjetsko udruženje za puteve

Crna Gora dobila poziv za učlanjenje u Svjetsko udruženje za puteve

Ministarstvu saobraćaja i pomorstva upućen je poziv, od strane generalnog sekretara Svjetskog udruženja za puteve, za učlanjenje Crne Gore u navedeno udruženje. Svjetsko udruženje za puteve, od svog osnivačkog kongresa u Parizu 1908. godine, okuplja svjetsku elitu stručnjaka za puteve, u cilju povezivanja, razmjene i širenja znanja, a takođe ima savjetodavnu funkciju pri Ekonomskom i Socijalnom vijeću Ujedinjenih nacija.

30.05.2019.

Projekat COMPASS2020 će unijetim revolucionarne promjene u nadzoru pomorskog saobraćaja

Projekat COMPASS2020 će unijetim revolucionarne promjene u nadzoru pomorskog saobraćaja

Uprava pomorske sigurnosti je dio evropskog konzorcijuma koji će demonstrirati efikasnu saradnju bezpilotnih sredstava (letjelica i plovila) sa ostalim sredstvima za potrebe nadzora pomorskog saobraćaja. COMPASS2020 će unijeti revolucionarne promjene u nadzoru pomorskog saobraćaja u Evropi, uz upotrebu savršene integracije bezpilotnih sredstava (letjelica i plovila) sa ostalim sredstavima u jedinstveni operativni sistem. Ovaj inovativni pristup će biti prvi korak koji će voditi promjenama operativnih procedura sa kojima pomorske vlasti koriste bezpilotna sredstava u operacijama.

29.05.2019.

Saopštenje: Izgradnja Luke Virpazar izvjesna

Saopštenje: Izgradnja Luke Virpazar izvjesna

U okviru Programa IPA CBC Italija Albanija Crna Gora, tematski projekti, u sklopu projekta Albanija, Crna Gora, Italija multi modalna transportna povezanost Ministarstvu saobraćaja i pomorstva kao jednom od projektnih partnera odobrena su sredstva u iznosu od 2 miliona 440 hiljada eura od kojih 85 % predstavlja IPA kontribucija, a 366 hiljada eura je nacionalno kofinansiranje i namijenjena su za izgradnju Luke Virpazar. Potpisivanje Ugovora o subvenciji kojim se potvrdjuje isto očekuje se u najskorije vrijeme.

26.05.2019.

Njemački inženjeri zainteresovani za razvoj saobraćajnog sistema u Crnoj Gori

Njemački inženjeri zainteresovani za razvoj saobraćajnog sistema u Crnoj Gori

Državni Sekretar mr Angelina Živković, sa saradnicima, sastala se sa predstavnicima njemačkog udruženja za planiranje i razvoj putne infrastrukture.

24.05.2019.

Susret: Nurković - Sugareski

Susret: Nurković - Sugareski

"U kontekstu dobrosusjedskih odnosa, Crna Gora i Republika Sjeverna Makedonija nemaju otvorenih pitanja i dobro sarađuju u oblasti saobraćaja" zaključili su ministar saobraćaja i pomorstva u Vladi Crne Gore Osman Nurković i Goran Sugareski ministar transporta i veza Republike Sjeverne Makedonije na bilateralnom sastanku održanom u okviru dvodnevne radne posjete Premijera i članova Vlade Republike Sjeverne Makedonije...

23.05.2019.

Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru Programa za razmjenu znanja CEI

Centralno evropska inicijativa (CEI) objavila je poziv za projekte u okviru Programa razmjene znanja (Know-how Exchange Programme KEP), sa rokom do 1. jula o.g. u ponoć.

15.05.2019.

Obilježen Svjetski dan podizanja svijesti o pristupačnosti

Obilježen Svjetski dan podizanja svijesti o pristupačnosti

Ministar Osman Nurković učestvovao je danas na događaju povodom obilježavanja Evropskog dana samostalnog života (5. maj), Dana Evrope (9. maj) i Svjetskog dana podizanja svijesti o pristupačnosti (16. maj), koji se po prvi put biti obilježava u Crnoj Gori, u organizaciji Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG). Nurković je, zajedno sa ministrom održivog razvoja i turizma Pavlom Radulovićem, predstavnicima Glavnog grada i Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore, učestvovao u šetnji podgoričkim ulicama tokom koje su učesnici imali priliku da se na kratko upoznaju s preprekama s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom, koje žive i rade u Podgorici.