Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

13.10.2010.

SAOPŠTENJE: Potpisan Protokol o graničnoj kontroli i regulisanju graničnog željezničkog saobraćaja između Crne Gore i Republike Srbije

SAOPŠTENJE: Potpisan Protokol o graničnoj kontroli i regulisanju graničnog željezničkog saobraćaja između Crne Gore i Republike Srbije Predstavnici državnih organa dvije države, danas su u Beogradu potpisali Protokol između graničnih policija dvije države, Protokol između ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Protokol o organizaciji i regulisanju željezničkog saobraćaja na graničnoj pruzi i u zajedničkoj graničnoj stanici Bijelo Polje, između JP Željeznice Srbije, Željezničke Infrastrukture Crne Gore, Željezničkog Prevoza Crne Gore i akcionarskog društva „ AD Montecargo“.

13.10.2010.

SAOPŠTENJE: Susret Lompar - Sljusarenko

SAOPŠTENJE: Susret  Lompar - Sljusarenko

Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija u Vladi Crne Gore dr Andrija Lompar primio je danas ambasadorku Ukrajine Oksanu Sljusarenko, delegaciju Federacije poslodavaca Ukrajine, kao i potpredsjednika Unije poslodavaca Crne Gore g-dina Ivana Mitrovića.

12.10.2010.

NAJAVA: U Zagrebu će 13. oktobra održati Nadzorni Odbor SEETO na kojem će zemlje potpisnice Memoranduma o razumijevanju za razvoj osnovne regionalne transportne mreže u Jugoistočnoj Evropi prezentovati Strategiju razvoja saobraćaja

Ovaj sastanak prethodi ministarskoj konferenciji koja će se u decembru održati u Sarajevu na kojoj će se usvojiti višegodišnji akcioni plan MAP 2011 do 2015. godine.

12.10.2010.

NAJAVA: Delegacija Crne Gore i Srbije sjutra će u Beogradu potpisati protokole graničnih organa koji proizilaze iz međudržavnog Sporazuma o graničnoj kontroli u željezničkom saobraćaju i Protokola o organizaciji i regulisanju željezničkog saobraćaja

Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Srbije o graničnoj kontroli u željezničkom saobraćaju, predstavlja pravni osnov za unapređenje prevoza putnika i tereta u međunarodnom željezničkom saobraćaju ove dvije države.

05.10.2010.

NAJAVA: Svečano otvaranje 13. Sajma automobila

Ministar saobraćaja dr Andrija Lompar otvorit će sjutra 13. Sajam automobila, koji će se održati u Budvi u periodu od 6 do 10. oktobra.

01.10.2010.

Saopštenje: Održan šesti sastanak radne grupe na temu “ Infrastructure and Regulatory Issues” i drugi sastanak Task Force on Financing

U okviru Euro-Mediterranean Transport Forum-a, u Briselu je 30.09. i 01.10.2010. godine održan šesti sastanak radne grupe na temu ‘Infrastructure and Regulatory Issues’ i drugi sastanak Task Force on Financing, pod pokroviteljstvom Evropske Komisije i uz podršku Unije za Mediteran.

30.09.2010.

Izjava ministra saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Andrije Lompara nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Andrije Lompara nakon sjednice Vlade Crne Gore

Audio zapis: Izjava ministra saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Andrije Lompara povodom usvajanja Izvještaja Tenderske komisije o rezultatima tendera iz djelokruga rada Tenderske komisije za privatizaciju Željeznice Crne Gore, Luke Bar AD Bar i AD Marine Bar. Audio

29.09.2010.

NAJAVA: Svečano otvaranje hangara Montenegro Airlinesa

Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar prisustvovat će sjutra svečanosti povodom otvaranja novoizgrađenog hangara Montenegro Airlinesa. Svečanost će se održati u četvrtak, 30. septembra u 10 časova na Aerodromu Podgorica.

24.09.2010.

Saopštenje: Održan seminar na temu bezbjednosti u željezničkom saobraćaju

Saopštenje: Održan seminar na temu bezbjednosti u željezničkom saobraćaju

U sklopu realizacije projekta pod nazivom „Tehnička pomoć transportnom sektoru u Crnoj Gori”, koji predstavlja jednu od tri komponente osnovnog projekta “Razvoj transportnog sektora u Crnoj Gori”, finansiranog od strane Evropske Unije, u periodu od 20.-24. septembra 2010. godine u hotelu „City“, u Podgorici, održan je seminar pod nazivom „Bezbjednost u željezničkom saobraćaju”.

20.09.2010.

NAJAVA: Seminar „Bezbjednost u željezničkom saobraćaju“, „City“ hotel, Podgorica, 20. - 24. septembara 2010. godine

U sklopu programa podrše Evropske komisije – IPA 2007, konsultantska kuća NTU – International ApS iz Danske, u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija i Direkcijom za željeznice, organizuje petodnevni seminar „Bezbjednost u željezničkom saobraćaju“, u prostorijama hotela „City“ u Podgorici.