Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

04.12.2019.

Sastanak ministra Nurkovića sa generalnim direktorom IMSO-a

Sastanak ministra Nurkovića sa generalnim direktorom IMSO-a Tokom zasijedanja skupštine Međunarodne pomorske organizacije, Ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković, susreo se sa generalnim direktorom Međunarodne organizacije za mobilnost satelita IMSO, g-dinom Moin Ahmedom i tom prilikom je razgovarao o aktivnijem učešću Crne Gore u toj veoma važnoj međunarodnoj organizaciji.

29.11.2019.

Ministar Osman Nurković posjetio Luku Dubai port London

Ministar Osman Nurković posjetio Luku Dubai port London

Tokom zasijedanja Skupštine međunarodne pomorske organizacije, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković se susreo sa ministrom saobraćaja Ujedinjenih Arapskih Emirata Abdulahom Muhamedom Belghaifom Al Nuaimijem i tom prilikom je na poziv ministra posjetio Luku Dubai port London.

28.11.2019.

Crna Gora prepoznata kao ozbiljna pomorska zemlja

Crna Gora prepoznata kao ozbiljna pomorska zemlja

Generalni sekretar IMO-a je pohvalio napore Crne Gore u dostizanju najviših međunarodnih standarda i obećao pomoć u tehničkom i administrativnom smislu. Ministar Nurković je pohvalio rad IMSAS audit tima, koji je nedavno boravio u Crnoj Gori i pri tom nam ukazao na određene nedostatke, koje je potrebno otklanjati, a sve u cilju dostizanja najvećih međunarodnih pomorskih standarda...

27.11.2019.

Ministar Osman Nurković učestvuje na skupštini Međunarodne pomorske organizacije

Ministar Osman Nurković učestvuje na skupštini Međunarodne pomorske organizacije

Delegacija Ministarstva saobraćaja i pomorstva predvođena ministrom Osmanom Nurkovićem učestvuje na skupštini Međunarodne pomorske organizacije IMO sa sjedištem u Londonu koja se održava svake dvije godine. Obzirom da na Skupštini učestvuje 174 zemlje članice IMO-a, ovo je dobra prilika za uspostavljanje bilateranih odnosa u oblasti pomorstva, naglašava Nurković. Na zasijedanju Skupštine će se izabrati novi dvogodišnji sastav IMO-a.

26.11.2019.

Treći sastanak Radne grupe za pregovaračko poglavlje 21 – Trans-evropske mreže

Juče je u prostorijama Ministarstva saobraćaja i pomorstva, sa početkom u 10 časova, održan treći sastanak Radne grupe za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji za oblast pravne tekovine Evropske unije koja se odnosi na pregovaračko poglavlje 21 – Trans-evropske mreže.

26.11.2019.

Treći sastanak Radne grupe za pregovaračko poglavlje 14 - Saobraćajna politika

Juče je u prostorijama Ministarstva saobraćaja i pomorstva, sa početkom u 11 časova održan treći sastanak Radne grupe za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji za oblast pravne tekovine Evropske unije koja se odnosi na pregovaračko poglavlje 14 – Saobraćajna politika.

25.11.2019.

Otvorene prijave za pretkvalifikaciju dodjele koncesije za Aerodrome Crne Gore

Otvorene prijave za pretkvalifikaciju dodjele koncesije za Aerodrome Crne Gore

Otvaranje pristiglih Prijava otpočelo je u 13 sati u prostorijama Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Otvaranju Prijava za pretkvalifikaciju prisustvovali su članovi Tenderske komisije, kojom je predsjedavao Osman Nurković, ministar saobraćaja i pomorstva, zamjenik Predsjednika komisije...

25.11.2019.

ALMONIT – MTC, projekat koji obale čini bližim

ALMONIT – MTC, projekat koji obale čini bližim

U organizaciji Albanskog razvojnog fonda 21. novembra 2019. godine u Tirani je održana Konferencija u cilju prezentovanja i promocije tematskog projekta Albanija, Crna Gora, Italija multi modalna transportna povezanost (ALMONIT MTC ) koji se finansira u okviru Programa IPA CBC Italija Albanija Crna Gora. Cilj istog je uspostavljanje dugoročnog partnerstva između glavnih aktera projekta kroz multimodalni saobraćaj i uspostavljanje unutrašnjih plovnih puteva i pomorskih linija . Ukupna vrijednost pomenutog projekta za sve projektne partnere Albanski razvojni fond, Regija Puglia , Regija Molisa i Ministarstvo saobraćaja i pomorstva je 7 miliona eura od kojih 2 440 000 eura (85 % predstavlja IPA kontribucija a 366 000 eura je nacionalno kofinansiranje) je budžet Ministarstva saobraćaja i pomorstva kao projektnog partnera gdje glavna aktivnost je izgradnja Luke Virpazar.

19.11.2019.

Održani pregovori sa Švajcarskom u vezi prevoza putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju

Održani pregovori sa Švajcarskom u vezi prevoza putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju

Održani su sastanaci Mješovite komisije Crne Gore i Švajcarske u oblasti međunarodnog drumskog prevoza putnika i tereta u organizaciji Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Crnogorsku delegaciju predvodio je generalni direktor za drumski saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva g. Dalibor Milošević, a švajcarsku g. Jean-Claude Schneuwly, šef Odjeljenja za međunarodna pitanja, Savezno Ministarstvo za životnu sredinu, saobraćaj, energetiku i komunikacije

12.11.2019.

Ministar Nurković na Globalnoj konferenciji za razvoj aerodroma u Dablinu

Ministar Nurković na Globalnoj konferenciji za razvoj aerodroma u Dablinu

Delegacija Vlade Crne Gore, predvođena ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem, učestvuje na Globalnoj konferenciji za razvoj aerodroma koja se održava od 11. - 14. novembra 2019. godine u Dablinu, Republika Irska.