Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

23.09.2019.

Ministar Osman Nurković učestvovao na biciklijadi "Sa biciklom za životnu sredinu"

Ministar Osman Nurković učestvovao na biciklijadi "Sa biciklom za životnu sredinu" Ministar Osman Nurković predvodio je biciklijadu pod nazivom "Sa biciklom za životnu sredinu" koja je u Bijelom Polju održana 22. Septembra povodom Međunarodnog dana bez automobila. Ovoj projekat u organizaciji NVO ,,Euromost" pod nazivom ,,Sa biciklom za životnu sredinu", na Međunarodni dan bez automobila je podržalo Ministarstvo saobraćaja i pomorstva u okviru javnog konkursa za finansiranje projekata Nevladinih organizacija u oblasti saobraćaja sa akcentom na zaštitu životne sredine.

20.09.2019.

Ministar Nurković u nedjelju na bjelopoljskoj biciklijadi

Ministar Nurković u nedjelju na bjelopoljskoj biciklijadi

Ministar Osman Nurković će u nedjelju predvoditi biciklijadu u Bijelom Polju, u organizaciji NVO ,,Euromost" pod nazivom ,,Sa biciklom za životnu sredinu", na Međunarodni dan bez automobila. Riječ je o projektu koji je podržalo Ministarstvo saobraćaja i pomorstva u okviru javnog konkursa za finansiranje projekata Nevladinih organizacija u oblasti saobraćaja sa akcentom na zaštitu životne sredine.

18.09.2019.

Ispravka na objavu tendera - „Nabavka opreme za zaštitu mora od zagadjenja.”

Ugovor o nabavkama za „Nabavka opreme za zaštitu mora od zagadjenja.” Ovdje možete preuzeti razjašnjenje na obavještenje o javnim nabavkama, kao i na web stranici EuropeAid-a:

17.09.2019.

Susret: Nurković – Ylber Hysa

Susret: Nurković – Ylber Hysa

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se danas sa ambasadorom Kosova Ylber Hysa. Na početku sastanka sagovornici su se složili da nema otvorenih pitanja koja bi stvarala prepreku da se dobri odnosi koje imamo u budućem periodu poboljšaju.

16.09.2019.

Susret: Gašparikova – Nurković

Susret: Gašparikova – Nurković

Ministar saobraćaja i pomorstva sastao se sa stalnom predstavnicom UNDP-a u Crnoj Gori, Danielom Gašparikovom. Današnji razgovor bio je prilika da se sublimiraju rezultati dosadašnje saradnje ministarstva saobraćaja i pomorstva i UNDP-a, ali i da se razmotre ideje i modeli njenog daljeg unapređenja.

14.09.2019.

Održan okrugli sto povodom nacrta zakona o pomorskoj agenturi

Održan okrugli sto povodom nacrta zakona o pomorskoj agenturi

U četvrtak je u Baru održavanjem Okruglog stola povodom Nacrta Zakona o pomorskoj agenturi završen proces javne rasprave u odnosu na ovaj normativni akt. Naime, shodno Programu rada Vlade za 2019. godinu, u IV kvartalu predviđeno je utvrđivanje predloga Zakona o pomorskoj agenturi, kojim će po prvi put u našem pravnom poretku biti na sistemski način regulisano obavljanje ove privredne djelatnosti. Ovim Zakonom biće utvrđeni uslovi za obavljanje pomorsko-agencijske djelatnosti, prava i dužnosti pomorskog agenta i pomorskog agenta posrednika, način vođenja upisnika pomorskih agenata i pomorskih agenata posrednika,nadzor nad obavljanjem pomorsko-agencijskih djelatnosti i druga pitanja od značaja za rad pomorskih agenata i pomorskih agenata posrednika.

13.09.2019.

Ispravka na Instrukcije ponuđačima - „Nabavka opreme za zaštitu mora od zagadjenja.”

Ugovor o nabavkama za „Nabavka opreme za zaštitu mora od zagadjenja.”

13.09.2019.

Ministar Osman Nurković na ceremoniji inauguracije Stalnog sekretarijata Transportne zajednice

Ministar Osman Nurković na ceremoniji inauguracije Stalnog sekretarijata Transportne zajednice

Ministar saobraćaja i pomorstva Crne Gore Osman Nurković prisustvuje danas ceremoniji inauguracije Stalnog sekretarijata Transportne zajednice u Beogradu, Republika Srbija. Ugovor o uspostavljanju Transportne zajednice potpisan je od strane predsjednika vlada zapadno-balkanske šestorke u Trstu 2017. godine kao sukcesor Memoranduma o razumijevanju za razvoj osnovne regionalne transportne mreže u jugoistočnoj Evropi (SEETO Memorandum)...

13.09.2019.

Rodna ravnopravnost u srži javnih politika EU

Rodna ravnopravnost u srži javnih politika EU

Na poziv evropske komesarke za transport Violete Bulc, a u susret ceremoniji inauguracije Stalnog sekretarijata Transportne zajednice koja se održava danas u Beogradu, državna sekretarka u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Angelina Živković prisustvovala je potpisivanju Dеklaracije o jеdnakim mogućnostima za žеnе i muškarcе u sеktoru transporta Republike Srbije.

12.09.2019.

Ministar Osman Nurković sjutra na ceremoniji inauguracije Stalnog sekretarijata Transportne zajednice

Ministar Osman Nurković sjutra na ceremoniji inauguracije Stalnog sekretarijata Transportne zajednice

Delegacija Vlade Crne Gore predvođena ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem učestvovaće sjutra na ceremoniji inauguracije Stalnog sekretarijata Transportne zajednice koja će se održati u Beogradu, Republika Srbija.