Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

05.04.2018.

Vježba „Otmica vazduhoplova“ demonstrirala spremnost crnogorskih institucija da reaguje u incidentnim situacijama

Vježba „Otmica vazduhoplova“ demonstrirala spremnost crnogorskih institucija da reaguje u incidentnim situacijama Treća bezbjednosna vježba „Otmica vazduhoplova“, u organizaciji Nacionalnog odbora za bezbjednost civilnog vazduhoplovstva, održana je danas na aerodromu Podgorica. Riječ je o sveobuhvatnoj vježbi koja se, u skladu sa Nacionalnim programom bezbjednosti civilnog vazduhoplovstva, usvojenim od strane Vlade Crne Gore, a koji je usaglašen sa relevantnim dokumentima ICAO, ECACa i Evropske komisije održava svake treće godine.

04.04.2018.

Najava: Bezbjednosna vježba “Otmica vazduhoplova”

Na aerodromu Podgorica će se 5. aprila (četvrtak) održati bezbjednosna vježba „Otmica vazduhoplova“, u organizaciji Nacionalnog odbora za bezbjednost civilnog vazduhoplovstva. Riječ je o sveobuhvatnoj vježbi koja se, u skladu sa Nacionalnim programom bezbjednosti civilnog vazduhoplovstva, usvojenim od strane Vlade Crne Gore, a koji je usaglašen sa relevantnim međunarodnim dokumentima, održava svake treće godine.

30.03.2018.

Susret Nurković-Seyf Allah Rejb : Treba napraviti konkretne korake u saradnji iz oblasti saobraćaja

Susret Nurković-Seyf Allah Rejb : Treba napraviti konkretne korake u saradnji iz oblasti saobraćaja

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković primio je danas ambasadora Republike Tunis Seyf Allah Rejb. Sagovornici su konstatovali dobre odnose dviju država i složili se da treba da pojačati i intezivirati razgovore kako bi se unaprijedili i napravili konkretni koraci u vidu priprema nacrta sporazuma o saradnji iz više oblasti: drumskog saobraćaja - prevoza robe i putnika, vazdušnog i pomorskog saobraćaja.

21.03.2018.

Konferencija o evropskom multimodalnom transportu se održava u Sofiji

Konferencija o evropskom multimodalnom transportu se održava u Sofiji

U Sofiji se održava dvodnevna konferencija o evropskom multimodalnom transportu na kojem je učestvovala evropska Komesarka Violeta Bulc, ali i značajan broj visokih zvaničnika ministarstva saobraćaja zemalja Zapadanog Balkana. Državni sekretar u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Crne Gore Angelina Živković je predvodila crnogorsku delegaciju na Konferenciji o evropskom multimodalnom transportu, koja je održana u Sofiji, 20. marta 2018. U crnogorskoj delegaciji bila je ambasador Crne Gore u Bugarskoj Snežana Radović i savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore za energetiku Ljubo Knežević.

21.03.2018.

Susret Nurković - Muhamed Sajid: Istaknuti Sporazumi o saradnji u oblasti vazdušnog i pomorskog saobraćaja

Susret Nurković - Muhamed Sajid: Istaknuti Sporazumi o saradnji u oblasti vazdušnog i pomorskog saobraćaja

Ministar saobraćaja i pomorstva, gdin. Osman Nurković sastao se juče sa ministrom za opremu, transport, logistiku i vode Kraljevine Maroka, gdin.-om Abdelkader Amarom u Rabatu, Kraljevina Maroko. Ministar Nurković se odazvao pozivu svog marokanskog kolege u cilju uspostavljanja bolje saradnje između dvije države.

20.03.2018.

Ministar Nurković na Crans Montana Forumu u Maroku istakao potencijale crnogorskih luka

Ministar Nurković na Crans Montana Forumu u Maroku istakao potencijale crnogorskih luka

Delegacija Vlade Crne Gore predvođena ministrom saobraćaja i pomorstva, gdin-om Osmanom Nurkovićem, učestvuje na Crans Montana Forumu koji se održava od 15. do 20. marta u Dakhli, Maroko. Crans Montana Forum se organizuje pod pokroviteljstvom kralja Muhameda VI a okuplja vođe država i Vada, ministre, regionalne i međunarodne organizacije, poslanike i predstavnike biznisa iz čitavog svijeta pa samim tim predstavlja jedinstvenu platformu za razmjenu znanja i iskustva i promociju potencijala Crne Gore.

19.03.2018.

Zahtjev za izdavanje rješenja o ispunjenosti uslova za ovlašćenog inženjera/revizora i vršioca tehničkog pregleda za složeni inženjerski objekat

Na osnovu člana 193 i 194 Zakona o planiranju prostora i izgradnje objekata ("Službeni list CG", broj 64/17) i člana 46 stav 1 Zakona o upravnom postupku ("Službeni list CG", 56/14, 40/16 i 37/17), Ministarstvo saobraćaja i pomorstva nadležno je za izdavanje licenci za složene inženjerske objekte.

13.03.2018.

Najava: Ministar Osman Nurković učestvovaće na Crans Montana Forumu u Maroku

Delegacija Vlade Crne Gore predvođena ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem učestvovaće na Crans Montana Forumu koji će se održati od 15. do 20. marta u Dakhli, Kraljevina Maroko.

01.03.2018.

Završena rekonstrukcija pruge na dionici Virpazar - Sutomore u tunelu Sozina

Završena rekonstrukcija pruge na dionici Virpazar - Sutomore u tunelu Sozina

Povodom završetka radova na rekonstrukciji pruge na dionici Virpazar – Sutomore u tunelu Sozina u dužini od 6712 metara, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković je na jučerašnjoj svečanosti istakao da sektor saobraćaja u Crnoj Gori, zajedno sa sektorom životne sredine prednjači u broju projekata koji su finansirani kroz dostupne IPA fondove.

27.02.2018.

Parlamentarna Skupština CEI (Centralno – evropska inicijativa) će i dalje pružati podršku Crnoj Gori

Parlamentarna Skupština CEI (Centralno – evropska inicijativa) će i dalje pružati podršku Crnoj Gori

Državni sekretari u ministarstvu saobraćaja i pomorstva Angelina Živković i Mumaer Hajdarpašić susreli su se danas i razgovarali sa senatorom Lodovicom Sonegom, predsjednikom italijanske delegacije pri Parlamentarnoj skupštini Centralno – evropske inicijative.