Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

07.10.2019.

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković boravi u službenoj posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković boravi u službenoj posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima Delegacija Vlade Crne Gore predvođena ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem boravi u službenoj posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Tokom posjete, ministar Nurković učestvuje na Svjetskom kongresu o putevima na temu Povezivanje kultura, omogućavanje privreda kojeg PIARC (Svjetsko udruženje puteva) organizuje svake četiri godine, zajedno s 55 drugih ministara i visokih zvaničnika zaduženih za sektore saobraćaja iz cijelog svijeta. Forum su otvorili ministar infrastrukturnog razvoja UAE Abdulah Muhamed Belghaif Al Nuaimi i predsjednik PIARC-a Claude van Rooten...

04.10.2019.

Interresorna vježba "Jadran 2019" uspješno realizovana

Interresorna vježba "Jadran 2019" uspješno realizovana

Interresorna Vježba "Jadran 2019" u zajedničkoj organizaciji Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Mornarice Vojske Crne Gore, Ministarstva unutrašnjih poslova kao i ostalih vladinih agencija i službi, danas je uspješno realizovana u akvatoriju luke Bar.

03.10.2019.

Razjašnjenje na tendersku dokumentaciju - „Nabavka opreme za zaštitu mora od zagađenja”

Ugovor o nabavkama za „Nabavka opreme za zaštitu mora od zagađenja“ Ovdje možete preuzeti razjašnjenje na tendersku dokumentaciju, kao i na web stranici EuropeAid-a:

03.10.2019.

Učesnici Foruma o transportnoj povezanosti posjetili Moračicu

Učesnici Foruma o transportnoj povezanosti posjetili Moračicu

Učesnici Foruma o transportnoj povezanosti posjetili su gradilište mosta Moračica na prioritetnoj dionici autoputa Bar-Boljare, Smokovac-Uvač-Mateševo. Detalje projekta prezentovao je Goran Vujović iz Monteputa, a gosti su takođe razgovarali sa državnim sekretarkom u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Angelinom Živković. Most Moračica je jedan od kompleksnijih objekata na ovoj dionici, dinamika izvođenja radova teče planiranim tempom.

02.10.2019.

Tokom Foruma o transportnoj povezanosti održane brojne radionice

Tokom Foruma o transportnoj povezanosti održane brojne radionice

Drugog dana Foruma o transportnoj povezanosti, jednog od najvećih događaja u oblasti saobraćaja koji se organizuje u Crnoj Gori, u Podgorici u hotelu Hilton, održane su radionice na temu „Bezbjedniji putevi i ivičnjaci” i “Nabavke na projektima autoputeva”.

01.10.2019.

Crna Gora domaćin Foruma o transportnoj povezanosti

Crna Gora domaćin Foruma o transportnoj povezanosti

Forum o transportnoj povezanosti, jedan od najvećih događaja u oblasti saobraćaja koji se organizuje u Crnoj Gori, otvoren je danas u Podgorici u hotelu Hilton. Forum se održava pod pokroviteljstvom Međunarodne federacije za puteve. Pomenuti događaj je platforma za razgovor o sadašnjim i budućim trendovima u oblasti saobraćaja, posebno onima od značaja za region Zapadnog Balkana. Forum koji se održava danas i sjutra će okupiti oko 200 učesnika.

30.09.2019.

Najava: Forum o saobraćajnoj povezanosti

Forum o saobraćajnoj povezanosti, jedan od najvećih događaja u oblasti saobraćaja koji se organizuje u Crnoj Gori, održaće se sjutra i prekosjutra, u Podgorici, u hotelu Hilton. Pored Ministarstva saobraćaja i pomorstva Crne Gore, jednog od organizatora skupa koji okuplja stručnu javnost, predstavnike vlada i donosioce odluka iz regiona i zemalja EU, privrednu i akademsku zajednicu, nevladin sektor, međunarodne finansijske institucije i predstavnike međunarodnih organizacija, u organizaciji učestvuju Međunarodna federacija za puteve, Privredna komora Crne Gore, Mašiniski fakultet Univerziteta Crne Gore i Monteput d.o.o.

30.09.2019.

Izrada studije unaprijeđenja međugradskog prevoza putnika u drumskom saobraćaju

Izrada studije unaprijeđenja međugradskog prevoza putnika u drumskom saobraćaju

Danas je u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva održan uvodni sastanak povodom početka projekta izrade „STUDIJE UNAPREĐENJE MEĐUGRADSKOG PREVOZA PUTNIKA U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU“. Predmetnim sastankom je zvanično počela realizacija izrade Studije unapređenja međugradskog prevoza putnika, za čiju izradu su obezbijeđena sredstva od Evropske Banke za obnovu i razvoj (EBRD) u vidu grant sredstava.

24.09.2019.

Ministar Osman Nurković sa saradnicima u radnoj posjeti Opštini Berane

Ministar Osman Nurković sa saradnicima u radnoj posjeti Opštini Berane

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković obišao je radove na nekoliko lokaliteta u okviru radne posjete Opštini Berane. Na početku posjete održan je sastanak, sa predsjednikom Opštine Berane Dragoslavom Šćekićem i saradnicima, kojem su prisustvovali Generalni direktor Direktorata za državne puteve Mirsad Ibrahimović i direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača.