Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

12.07.2019.

Drugi sastanak Radne grupe za pregovaračko poglavlje 14 – Saobraćajna politika

Drugi sastanak Radne grupe za pregovaračko poglavlje 14 – Saobraćajna politika Drugi sastanak Radne grupe za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji za oblast pravne tekovine Evropske unije koja se odnosi na pregovaračko poglavlje 14 – Saobraćajna politika održan je danas u prostorijama Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

12.07.2019.

Objava tendera i tenderska dokumentacija - Projekat „Nabavka opreme za zaštitu mora od zagađenja“

Objava tendera za nabavku i tenderska dokumentacija Ugovor o nabavci “ Nabavka opreme za zaštitu mora od zagađenja” u okviru IPA 2017 Godišnjeg programa za Crnu Goru iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u Crnoj Gori. Ovdje možete preuzeti objavu tendera i tendersku dokumentaciju, kao i na web stranici Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori:

11.07.2019.

Ministar Osman Nurković obišao cijelu dionicu autoputa, 3 mosta potpuno završena, spojen prvi segment Moračice

Ministar Osman Nurković obišao cijelu dionicu autoputa, 3 mosta potpuno završena, spojen prvi segment Moračice

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sa saradnicima i predstavnicima kompanije CRBC, obišao je cijelu prioritetnu dionicu autoputa Bar-Boljare. Uz zadovoljstvo obimom urađenih radova na mostovima, tunelima i otvorenoj trasi, Nurković je još jednom izrazio očekivanje da će novi rok za završetak radova, septembar 2020. godine, biti ispoštovan...

10.07.2019.

Posjeta ambasadorke SAD Džudi Rajzing Rajnke

Posjeta ambasadorke SAD Džudi Rajzing Rajnke

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković primio je u posjetu ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke. Na prvom susretu ministra Nurkovića i američke ambasadorke u Crnoj Gori, bilo je riječi o projektima ministarstva saobraćaja i pomorstva koji su od najveće važnosti za ekonomski razvoj Crne Gore.

05.07.2019.

Dodjela grantova za tematske projekte Interreg IPA prekograničnog programa Italija – Albanija – Crna Gora 2014-2020

Dodjela grantova za tematske projekte Interreg IPA prekograničnog programa  Italija – Albanija – Crna Gora 2014-2020

Kancelarija za evropske integracije organizovala je 04 .jula ceremoniju dodjele grantova za tematske projekte koji se finansiraju u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Italija - Albanija - Crna Gora 2014 – 2020.

02.07.2019.

Potpisani ugovori sa predstavnicima NVO kojima su dodijeljena sredstva za projekte/programe shodno prethodno raspisanim javnim konkursim

Potpisani ugovori sa predstavnicima NVO kojima su dodijeljena sredstva za projekte/programe shodno prethodno raspisanim javnim konkursim

Danas je u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva , uz prisustvo predstavnika NVO kojima su odobrena sredstva za finansiranje projekata/programa shodno prethodno raspisanim Javnim konkursima, organizovano potpisivanje Ugovora o načinu isplate i korišćenju sredstava, izvještavanju i nadzoru nad realizacijom projekta/programa. Ove godine, određene su prioritetne oblasti za projekte NVO za koje će se pružiti finansijska podrška, i to: saobraćaj i sigurnost u saobraćaju, zaštita lica sa invaliditetom u saobraćaju i zaštita životne sredine sa aspekta saobraćaja.

27.06.2019.

Vlada usvojila Strategiju razvoja saobraćaja 2019-2035. godina, s Akcionim planom 2019-2020. godina

Vlada usvojila Strategiju razvoja saobraćaja 2019-2035. godina, s Akcionim planom 2019-2020. godina

Predlog Strategije razvoja saobraćaja Crne Gore 2019-2035 (SRS 2019-2035) utvrđuje stanje u sektoru saobraćaja, definiše infrastrukturne, organizacione i operativne ciljeve razvoja transportnog sistema koji se realizuju kroz kratkoročne planove implementacije. Strategija postavlja planove za unapređenje ekonomskog razvoja, efikasnosti, sigurnosti, povezanosti i ekološke održivosti transportnog sistema zemlje, obezbjeđujući istovremeno integraciju sektora saobraćaja i kompletiranje procesa usaglašavanja regulatornog okvira sektora saobraćaja sa pravnom tekovinom EU, ekološkim i bezbjedonosnim standardima i obavezama...

27.06.2019.

Objava tendera za usluge

Objava tendera za usluge / Service contract notice - Tehnička podrška za pripemu investicionih projekata u sektoru saobraćaja u Crnoj Gori OBJAVA TENDERA ZA USLUGE Ugovor o uslugama za “Tehnička podrška za pripemu investicionih projekata u sektoru saobraćaja u Crnoj Gori” u okviru IPA 2017 Godišnjeg programa za Crnu Goru iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u Crnoj Gori.

25.06.2019.

Obuka u okviru projekta RADAR

Obuka u okviru projekta RADAR

Generalni direktor Direktorata za državne puteve u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva,Mirsad Ibrahimović, otvorio je obuku koja će trajati tri dana u okviru projekta RADAR – Risk Assessment on Danube Area Roads u Podgorici 25. do 27. juna na temu “Procjena sigurnosti putne infrastrukture u Crnoj Gori.”

24.06.2019.

Ministar Nurković primio predstavnike MMF-a

Ministar Nurković primio predstavnike MMF-a

Ministar saobraćaja i pomorstva, g-din Osman Nurković sa saradnicima, sastao se sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Crnoj Gori, g-dinom Srikant Seshadrijem sa saradnicima, u sklopu redovne godišnje posjete MMF-a.