Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

27.06.2019.

Objava tendera za usluge

Objava tendera za usluge / Service contract notice - Tehnička podrška za pripemu investicionih projekata u sektoru saobraćaja u Crnoj Gori OBJAVA TENDERA ZA USLUGE Ugovor o uslugama za “Tehnička podrška za pripemu investicionih projekata u sektoru saobraćaja u Crnoj Gori” u okviru IPA 2017 Godišnjeg programa za Crnu Goru iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u Crnoj Gori.

25.06.2019.

Obuka u okviru projekta RADAR

Obuka u okviru projekta RADAR

Generalni direktor Direktorata za državne puteve u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva,Mirsad Ibrahimović, otvorio je obuku koja će trajati tri dana u okviru projekta RADAR – Risk Assessment on Danube Area Roads u Podgorici 25. do 27. juna na temu “Procjena sigurnosti putne infrastrukture u Crnoj Gori.”

24.06.2019.

Ministar Nurković primio predstavnike MMF-a

Ministar Nurković primio predstavnike MMF-a

Ministar saobraćaja i pomorstva, g-din Osman Nurković sa saradnicima, sastao se sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Crnoj Gori, g-dinom Srikant Seshadrijem sa saradnicima, u sklopu redovne godišnje posjete MMF-a.

21.06.2019.

Svečano obilježen završetak radova na projektu stabilizacija šest kosina

Svečano obilježen završetak radova na projektu stabilizacija šest kosina

Željeznička infrastruktura Crne Gore AD – Podgorica danas je svečano obilježila završetak radova, na projektu stabilizacije 6 kosina. Na svečanosti su prisustvovali predstavnici EIB, Vlade Crne Gore, Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Privredne komore, Uprave za željeznice i Izvođača radova.

21.06.2019.

Razvoj kapaciteta za realizaciju privatno-javnog partnerstva

Razvoj kapaciteta za realizaciju privatno-javnog partnerstva

Državni Sekretar mr Angelina Živković, sastala se sa direktorom EBRD za Crnu Goru g-dinom Jaapom Spreyom, u cilju razmatranja podobnosti i spremnosti infrastrukturnih projekata da se realizuju na osnovu privatno-javnog partnerstva, kao i cilju razmatranja mogućnosti da EBRD pruži podršku jačanju kapaciteta za realizaciju ovako kompleksnih projekata.

19.06.2019.

Odluka o raspodjeli sredstava NVO-saobraćaj sa akcentom na zaštitu životne sredine

Na osnovu Zakona o nevladinim organizacijama („Sl. list CG“, br. 39/11 i 37/17) i Javnog konkursa za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija u oblasti saobraćaja sa akcentom na zaštitu životne sredine broj 023/19-01-1525/1 od 04.03.2019. godine, Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama Ministarstva saobraćaja i pomorstva donosi:

19.06.2019.

Odluka o raspodijeli sredstava NVO iz oblasti saobraćaja i sigurnosti u saobraćaju

Na osnovu Zakona o nevladinim organizacijama („Sl. list CG“, br. 39/11 i 37/17) i Javnog konkursa za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija u oblasti saobraćaja i sigurnosti u saobraćaja broj 023/19-01-1526/1 od 04.03.2019. godine, Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama Ministarstva saobraćaja i pomorstva donosi:

19.06.2019.

Odluka o raspodijeli sredstava NVO iz oblasti saobraćaja sa akcentom na zaštitu lica sa invaliditetom

Na osnovu Zakona o nevladinim organizacijama („Sl. list CG“, br. 39/11 i 37/17) i Javnog konkursa za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija u oblasti saobraćaja sa akcentom na zaštitu lica sa invaliditetom broj 023/19-01-1524/1 od 04.03.2019. godine, Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama Ministarstva saobraćaja i pomorstva donosi:

19.06.2019.

Održivi urbani transport i mobilnost: politike i prakse na osnovu UNECE-ovih pregleda uticaja na životnu sredinu

Održivi urbani transport i mobilnost: politike i prakse na osnovu UNECE-ovih pregleda uticaja na životnu sredinu

Državna sekretarka u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, Angelina Živković, otvorila je sa Rezidentnom koordinatorkom Ujedinjenih Nacija u Crnoj Gori, Fionom McCluney, Generalnom direktoricom Direktorata za životnu sredinu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Ivanom Vojinović i Sefom jedinice za medjunarodne odrzive strategije njemacke Agencije za životnu sredinu, Hans-Joachim Hermannom, dvodnevnu radionicu u Budvi 18. i 19.06., na temu „Održivi urbani transport i mobilnost: politike i prakse na osnovu UNECE-ovih pregleda uticaja na zivotnu sredinu".

18.06.2019.

Dogovorena liberalizacija bilateralnog i tranzitnog prevoza tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju

Dogovorena liberalizacija bilateralnog i tranzitnog prevoza tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković boravio je u posjeti Sofiji, Republika Bugarska, tokom koje se bilateralno sastao sa svojim kolegom, Rosenom Jeliazkovim, ministrom saobraćaja, informacionih tehnologija i komunikacija.