Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

24.03.2017.

Saopštenje: Ministar Nurković - bilateralni susreti drugog dana investicione transportne konferencije u Sofiji

Saopštenje: Ministar Nurković - bilateralni susreti drugog dana investicione transportne konferencije u Sofiji Konferencija koja se održava u Sofiji izuzetnu pažnju posvetila je zemljama Zapadnog Balkana, pa je posebna plenarna sjednica održana sa ciljem da se predstavnici vlada zemalja ovog regiona sastanu sa EU zvaničnicima i međunarodnim finansijerima. Plenarnom sjednicom predsjedavala je evropska komesarka za saobracaj Violeta Bulc, a pored ministara saobraćaja Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine, u radu sjednice učestvovali su i predstavnici Srbije, Albanije i Kosova kao i predstavnici najznačajnijih međunarodnih finansijskih institucija Svjetske Banke, Evropske Banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke.

23.03.2017.

Saopštenje: Ministar Nurković na regionalnoj transportnoj investicionoj konferenciji

U organizaciji Evropske Komisije i ministarstva saobraćaja i infrastrukture Bugarske u Sofiji se održava dvodnevna regionalna konferencija posvećena razvoju saobraćaja sa fokusom na modele finansiranja kapitalnih infrastrukturnih projekata. Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković na poziv evropske komesarke za transport i mobilnost Violete Bulc, predvodi delegaciju Vlade Crne Gore sa ciljem da se kroz plenarne sjednice posvećene investiranju u transportnu infrastrukturu detaljnije upozna sa investicionim planovima EU i modelima saradnje država regiona za brže i kvalitetnije povezivanje.

23.03.2017.

Javni poziv za javnu raspravu o Koncesionom aktu za dodjelu koncesije za privredno korišćenje dijela trgovačke luke Bar

JAVNI POZIV građanima, državnim organima, nevladinim organizacijama, pravnim licima i preduzetnicima i drugim zainteresovanim subjektima, da se uključe u javnu raspravu o Koncesionom aktu za dodjelu koncesije za privredno korišćenje trgovačke luke Bar, na području KO Novi Bar i da svoje komentare, primjedbe, predloge i sugestije dostave Lučkoj upravi u pisanoj ili elektronskoj formi

21.03.2017.

Saopštenje: Susret Nurković – Toudic Gaborit

Saopštenje: Susret Nurković – Toudic Gaborit

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se danas sa Ambasadorkom Francuske Christine Toudic Gaborit. Odnosi dvije države ocijenjeni su kao veoma dobri, sa velikim potencijalom da se saradnja snažnije razvija naročito u oblasti saobraćaja.

21.03.2017.

Saopštenje: Ministar Nurković bilateralni susreti drugog dana investicione transportne konferencije u Sofiji

Saopštenje: Ministar Nurković bilateralni susreti drugog dana investicione transportne konferencije u Sofiji

Konferencija koja se održava u Sofiji izuzetnu pažnju posvetila je zemljama Zapadnog Balkana, pa je posebna plenarna sjednica održana sa ciljem da se predstavnici vlada zemalja ovog regiona sastanu sa EU zvaničnicima i međunarodnim finansijerima. Plenarnom sjednicom predsjedavala je evropska komesarka za saobracaj Violeta Bulc, a pored ministara saobraćaja Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine, u radu sjednice učestvovali su i predstavnici Srbije, Albanije i Kosova kao i predstavnici najznačajnijih međunarodnih finansijskih institucija Svjetske Banke, Evropske Banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke.

15.03.2017.

SAOPŠTENJE: Ministar Nurković u radnoj posjeti opštini Bar

SAOPŠTENJE: Ministar Nurković u radnoj posjeti opštini Bar

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković boravio je danas u radnoj posjeti opštini Bar. Posjeta je započeta susretom sa predsjednikom Opštine Zoranom Srzentićem, razgovarano je o tekućim temama vezanima za pomorsku privredu u ovom gradu, pitanjima vezanima za saobraćaj, a sve u susret ljetnjoj turističkoj sezoni. Predsjednik Opštine Bar upoznao je ministra saobraćaja i pomorstva i o preduzetim aktivnostima koje se odnose na povećanje bezbjednost učesnika u željezničkom saobraćaju, ali i o planovima ove opštine za rješavanje problema zagušenja saobraćaja, posebno u ljetnjim mjesecima u Sutomoru. Ministar Nurković je istakao da svaki problem treba precizno indetifikovati, pa analizirati, kako bi se našla adekvatna rješenja. Nurković je takođe naglasio da je ovo opština sa tradicionalno razvijenom pomorskom privredom i da treba tražiti optimalna rješenja kada su u pitanju izazovi na koje se neminovno nailazi.

14.03.2017.

Saopštenje: Susret Nurković - Durmishi

Saopštenje: Susret Nurković - Durmishi

Ambasador Kosova u Crnoj Gori Skender Durmishi susreo se sa ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem. Durmishi je na početku razgovora kazao da su naše dvije zemlje istorijski povezane i da treba jačati veze i rješavati sve probleme na koje bi se eventualno moglo naići. Glavni akcenat je bio na tome kako poboljšati saobraćajne konekcije između Kosova i Crne Gore na zadovoljstvo građana i privrede obije zemlje. Durmishi je naglasio da osim turizma i ekonomije treba jačati i kulturne veze i saradnju i prenio ministru Nurkoviću poziv ministra infrastrukture Kosova za susret u Prištini.

13.03.2017.

Susret: Nurković - del Monaco

Susret: Nurković - del Monaco

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se danas sa ambasadorom Italije Vincenzom del Monacom i tokom razgovora razmotreno je nekoliko konkretnih pitanja od zajedničkog interesa za dvije države.

10.03.2017.

Susret: Nurković- Hloben

Susret: Nurković- Hloben

Na početku sastanka Ambasador Slovačke Roman Hloben je izrazio zadovoljstvo prilikom da se sretne sa ministrom saobraćaja Osmanom Nurkovićem i pruži podršku novoj vladi u mandatu koji joj predstoji.

28.02.2017.

Odluka o izboru kandidata NVO za člana radne grupe za izradu nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o željeznici

Odluka o izboru kandidata NVO za člana radne grupe za izradu nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o željeznici