Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

30.05.2018.

Konferencija "Gradimo zajedno, Srbija, Italija i Crna Gora" održana u Beogradu

Konferencija "Gradimo zajedno, Srbija, Italija i Crna Gora" održana u Beogradu Konferencija "Gradimo zajedno, Srbija, Italija i Crna Gora" u organizaciji Italijanske trgovinske agencije ITA, Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje i Ministarstva za ekonomski razvoj Republike Italije održana je juče u Beogradu. Učešće na Konferenciji uzeli su predstavnici najznačajnijih privrednih subjekata iz Italije, potpredsjednica Vlade Republike Srbije Zorana Mihajlović, ambasadori Italije u Crnoj Gori i Srbiji, kao i predstavnici Privrednih komora sve tri države.

28.05.2018.

Susret Lekaj - Nurković: Poboljšati prekograničnu povezanost

Susret Lekaj - Nurković: Poboljšati prekograničnu povezanost

Na poziv ministra infrastrukture Kosova Pal Lekaja, ministar Osman Nurković sa saradnicima boravi u radnoj posjeti Prištini, kako bi sa kosovskim kolegom razgovarao o sprovođenju zajedničkih projekata i aktivnostima vezanim za doprinos unapređenja infrastrukture između dvije zemlje, a u cilju poboljšanja postojeće ekonomske saradnje.

25.05.2018.

Na Samitu u Lajpcigu potvrđena Deklaracija o bezbjednosti i sigurnosti u saobraćaju

Na Samitu u Lajpcigu potvrđena Deklaracija o bezbjednosti i sigurnosti u saobraćaju

Drugog dana održavanja godišnjeg Samita Međunarodnog transportnog foruma koji se tradicionalno organizuje u Lajpcigu, SR Njemačka ministar Osman Nurkovič učestvovao je na ministarskim sjednicama (zatvorenoj i otvorenoj).

24.05.2018.

Ministar Nurković na godišnjem Samitu Međunarodnog transportnog foruma u Lajpcigu

Ministar Nurković na godišnjem Samitu Međunarodnog transportnog foruma u Lajpcigu

Delegacija predvođena ministrom saobraćaja i pomorstva Crne Gore Osmanom Nurkovićem učestvuje u Lajpcigu (Savezna Republika Njemačka) na godišnjem Samitu Međunarodnog transportnog foruma. Godišnji Samit u Lajpcigu predstavlja vodeću platformu za dijalog o budućnosti saobraćaja. Okuplja predstavnike iz 59 zemalja članica kako bi razgovarali sa donosiocima odluka iz industrije, civilnog društva i akademske zajednice i kako bi diskutovali trendove koji oblikuju mobilnost u 21. vijeku.

19.05.2018.

Javna rasprava povodom Nacrta zakona o upisu brodova i plutajućih objekata i stvarnim pravima na brodovima

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, u skladu sa Uredbom o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona (“Službeni list Crne Gore”, broj 12/12) obavještava zainteresovanu javnost da pokreće javnu raspravu povodom Nacrta zakona o upisu brodova i plutajućih objekata i stvarnim pravima na brodovima.

18.05.2018.

Promocija projekata u okviru jadransko-jonskog koridora na samitu u Sofiji

Promocija projekata u okviru jadransko-jonskog koridora na samitu u Sofiji

Državni serkretar u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Angelina Živković je u okviru Samita predsjednika vlada EU-Zapadni Balkan, koji se održava u Sofiji, još jednom ukazala na promociju pojekata u okviru jadransko-jonskog koridora, i tehničke podrške koju Crna Gora dobija iz EU fonda - Investicionog okvira za Zapadni Balkan za podizanje nivoa zrelosti projekata

17.05.2018.

Susret Nurković i Zelioli

Susret Nurković i Zelioli

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković primio je u prvu zvaničnu posjetu novoizabranog ambasadora Republike Italije u Crnoj Gori Nj.E. Luku Zeliolija.

17.05.2018.

Obavještenje: Rok za prijavljivanje na Javni konkurs "Sigurni i bezbjedni putevi za sve" pomjera se zbog državnih praznika

Rok za dostavljanje prijava na Javni konkurs "Sigurni i bezbjedni putevi za sve", koji je objavljen 20. aprila i traje mjesec dana, po članu 89 stav 6 Zakona o upravnom postupku ("Ako posljednji dan roka pada u nedjelju ili na dan državnog praznika ili u neki drugi dan kad javnopravni organ pred kojim treba preduzeti radnju ne radi, rok ističe istekom prvog narednog radnog dana."), odgađa se za prvi naredni radni dan, srijedu 23. 05. 2018. god.

15.05.2018.

Bilateralni susret ministra Osmana Nurkovića sa delagacijom Kosova

Bilateralni susret ministra Osmana Nurkovića sa delagacijom Kosova

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković otvorio je u Budvi dvodnevnu konferenciju koju u hotelu Splendid organizuju Privredna komora Crne Gore (PKCG), Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, Mašinski fakultet Univerziteta Crne Gore i IRU Akademija. Za konferenciju je prijavljeno 200 učesnika među kojima su članovi Vlade, predstavnici privrednih komora i komorskih asocijacija sa kojima PKCG ima saradnju, profesori univerziteta i drugi.