Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

11.09.2014.

Saopštenje: Susret Brajović - Gudrun Stajnaker

Saopštenje: Susret Brajović - Gudrun Stajnaker Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović sastao se danas sa Ambasadorkom Savezne Republike Njemačke Gudrun Stajnaker. Ministar Brajović je poželio dobrodošlicu novimenovanoj ambasadorki i naglasio da je saradnja sa prethodnim ambasadorom bila na visokom nivou.

02.09.2014.

Saopštenje: Održana Javna rasprava o Nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o jahtama

Saopštenje: Održana Javna rasprava o Nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o jahtama

Javna rasprava o Nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o jahtama održana je danas u Privrednoj komori Crne Gore. Raspravi su prisustvovali predstavnici kompanija Porto Montenegro, Boka Adriatic, BCM Kotor, zatim, Ministarstva saobraćaja i pomorstva i Uprave pomorske sigurnosti.

02.09.2014.

Medijska kampanja –Bezbjednost djece u saobraćaju: Bezbjedno do škole 31. -30.septembar 2014.

Misija OEBS-a u Crnoj Gori, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo obrazovanja, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Uprava policije, NVO ALFA Centar, NVO Udruženje roditelja, NVO Savez vozača i Zajednica opština Crne Gore pokreću kampanju o podizanju svijesti građana Crne Gore o bezbjednosti saobraćaja, posebno djece u nižim razredima osnovne škole, koja će trajati od 31. avgusta do 30. septembra 2014. Lokalne samouprave u Mojkovcu, Nikšiću, Baru, Budvi, Tivtu, Herceg Novom, Nikšiću i Danilovgradu su se priključile i dale svoj doprinos kampanji, neke od njih nabavkom saobraćajnog bukvara za đake prvake.

27.08.2014.

Ministarka Vlahović i ministar Brajović borave u posjeti Norveškoj

Ministarka Vlahović i ministar Brajović borave u posjeti Norveškoj

Ministarka nauke prof. dr Sanja Vlahović i ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović borave u posjeti Norveškoj u periodu od 24. do 27. avgusta, u okviru HERD projekta (Higher education, research and development), koji finansira Vlada Kraljevine Norveške. HERD Program-Visoko obrazovanje, istraživanje i razvoj u zemljama Zapadnog Balkana omogućava finansiranje razvojnih projekata u oblastima istraživanja: pomorstvo, ekologija i održivi turizam i istraživanja mora i priobalja...

01.08.2014.

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O JAHTAMA

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama zakona o jahtama

31.07.2014.

Saopštenje: Delegacija Italije na čelu sa ambasadorom Del Monacom u posjeti ministru Brajoviću

Saopštenje: Delegacija Italije na čelu sa ambasadorom Del Monacom u posjeti ministru Brajoviću

Saradnja Crne Gore i Republike Italije veoma uspješna, a zajednička granica i Jadran daju nam mnogo više mogućnosti ali i veću odgovornost, saglasili su se na sastanku ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović i ambasador Italije Vincenzo Del Monaco. Akcenat razgovora bio je na promociji sigurnosti u jadranskoj regiji, zaštiti životne sredine i zaštiti od terorizma.

11.07.2014.

Oglas za Generalnog direktora SEETO Sekretarijata sa sjedištem u Beogradu

Transportna observatorija za Jugoistočnu Evropu (SEETO) je regionalna transportna organizacija sa predstavništvom u Beogradu od 2005. godine, koju čine sljedeće regionalne učesnice: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija, Crna Gora, Srbija i Kosovo...

27.06.2014.

Ministar Brajović uručio potvrde o prijemu na školovanje za pilote

Ministar Brajović uručio potvrde o prijemu na školovanje za pilote

Ministar Brajović: ,,Zaista mi je pravo zadovoljstvo što sam imao priliku da danas uručim stipendije mladim pilotima iz Crne Gore i zaista me raduju povodi kao što je ovaj, a to je ulaganje u mlade ljude, osposobljavanje domaćeg stručnog kadra u našim edukativnim centrima..."

26.06.2014.

Ministar Brajović održao sastanak sa predstavnicima kanadske kompanije Bombardier Transportation

Ministar Brajović održao sastanak sa predstavnicima kanadske kompanije Bombardier Transportation

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović sa saradnicima primio je danas Hans-Peter Hegela, Regionalnog direktora prodaje kanadske kompanije Bombardier Transportation. Sastanku je prisustvovao i NJ.E. Roman Waschuk, ambasador Kanade...