Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

11.05.2015.

Saopštenje: Ministar Brajović sa delegacijom Ministarstva trgovine Kine

Saopštenje: Ministar Brajović sa delegacijom Ministarstva trgovine Kine Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović primio je danas delegaciju Ministarstva trgovine NR Kine predvođenu zamjenikom Generalnog direktora u Sektoru za spoljne investicije i ekonomsku saradnju Đou Đenšengom (Zhou Zhencheng).

06.05.2015.

Saopštenje: Ministar Brajović obišao trajno sanirano klizište u Kručima

Saopštenje: Ministar Brajović obišao trajno sanirano klizište u Kručima

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović obišao je klizište u Kručima koje je u potpunosti i trajno sanirano u roku koji je bio predviđen za taj posao. Ministar Brajović je kazao da je klizište bilo aktivno dugi niz godina, te da je nakon velikih kiša bila potrebna njegova trajna sanacija koja je izvedena u predviđenom roku, prije početka ljetnje turističke sezone. Vrijednost radova bila je oko 445 hiljada eura, a radove su izveli preduzeća Bemax i JU Briv.

30.04.2015.

Susret: Brajović - Uehara

Susret: Brajović - Uehara

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović primio je danas u prvu zvaničnu posjetu ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Margaret En Uehara.

28.04.2015.

Saopštenje: Održan sastanak u okviru regionalnih posjeta SEETO-a

Saopštenje: Održan sastanak u okviru regionalnih posjeta SEETO-a

Sastanak u okviru regionalnih posjeta SEETO-a bio je prilika da predstavnici crnogorskih institucija relevantnih za oblast saobraćaja, na čelu sa Ministarstvom saobraćaja i pomorstva, razmijene neophodne informacije i podatke u sklopu SEETO kontinuiranog procesa koordinacije na nacionalnom nivou.

24.04.2015.

Saopštenje: U Trstu održana konferencija “Uloga Evropske unije u zemljama Zapadnog Balkana. Doprinos transporta procesu proširenja“

Saopštenje: U Trstu održana konferencija “Uloga Evropske unije u zemljama Zapadnog Balkana. Doprinos transporta procesu proširenja“

U organizaciji Centralne evropske inicijative i Evropske komisije - Generalnog direktorata za proširenje i susjedsku politiku (DG NEAR) u Trstu je održana Konferencija “Uloga Evropske unije u zemljama Zapadnog Balkana. Doprinos transporta procesu proširenja“. Centralna evropska inicijativa (CEI) osnovana je 1989. godine kao regionalni međuvladin forum posvećen podršci evropskih integracija i spona između makro regiona. Čine je 18 zemalja članica od kojih su 10 države članice Evropske unije i 8 država koje nijesu članice, među kojima je i Crna Gora.

23.04.2015.

JAVNI POZIV za prikupljanje ponuda za izbor ponuđača za uslugu obavljanja dijela poslova u postupku homologacije pojedinačnog vozila

JAVNI POZIV za prikupljanje ponuda za izbor ponuđača za uslugu obavljanja dijela poslova u postupku homologacije pojedinačnog vozila shodno Pravilniku o tehničkim zahtjevima za vozila koja se uvoze ili prvi put stavljaju na tržiše u Crnoj Gori („Sl. list CG” br. 5/15)

23.04.2015.

JAVNI POZIV za prikupljanje ponuda za izbor najpovoljnijeg ponuđača za uslugu obavljanja poslova homologacije vozila

JAVNI POZIV za prikupljanje ponuda za izbor najpovoljnijeg ponuđača za uslugu obavljanja poslova homologacije vozila za tip vozila i izdavanje potvrde o homologaciji za pojedinačno vozilo shodno Pravilniku o tehničkim zahtjevima za vozila koja se uvoze ili prvi put stavljaju na tržiše u Crnoj Gori („Sl. list CG” br.5/15)

14.04.2015.

Saopštenje: Instalirana radarska antena na lokaciji Crni rt u Sutomoru

IPA projekt ( VTMIS- Vessel Traffic Monitoring and Information Syistem) – Sistem za nadzor i upravljanje pomorskim saobraćajem je projekat, koji je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva kandidovalo za finansiranje iz sredstava za predpristupnu pomoć u cilju realizacije niza neophodnih aktivnosti iz oblasti sigurnosti plovidbe u Crnoj Gori. Evropska unija je donirala 2,8 mil eura, dok Crna Gora učestvuje sa kontribucijom od 20% od ukupne vrijednosti projekta (700.000,00 eura).

09.04.2015.

Saopštenje: Ubrzo sanacija klizišta u Markovićima

Saopštenje: Ubrzo sanacija klizišta u Markovićima

Polazeći od značaja magistralnog putnog pravca Budva - Cetinje, te pojave klizišta na lokalitetu Markovići koje je uslovilo prekid, pa potom onemogućilo normalno odvijanje saobraćaja na ovoj izuzetno frekventnoj dionici, a posebno imajući u vidu potrebe predstojeće turističke sezone, kompanija Bemax je ponudila Vladi Crne Gore da u vidu donacije i u javnom interesu izvede radove na trajnoj sanaciji pomenutog klizišta.

08.04.2015.

Saopštenje: Ministar Brajović primio delegaciju Croatia Airlines-a

Saopštenje: Ministar Brajović primio delegaciju Croatia Airlines-a

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović primio je danas delegaciju Croatia Airlines-a na čijem je čelu bio izvršni direktor Krešimir Kučko. Tema razgovora je bila bolja saobraćajna povezanost koja bi unaprijedila saradnju dvije države i olakšala međusobnu dostupnost i hrvatskim i crnogorskim građanima. To se svakako može postići uvođenjem nove avionske linije između glavnih gradova Podgorice i Zagreba o čemu je, između ostalog, bilo riječi na današnjem sastanku.