Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

28.05.2015.

NAJAVA: Ministar Brajović obići će sa albanskim kolegom Hadžinastom trasu puta Podgorica - Gusinje - Plav

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović obići će, zajedno sa albanskim kolegom - ministrom saobraćaja Edmondom Hadžinastom, u petak 29. maja 2015. godine, trasu puta Podgorica - Gusinje - Plav (preko Albanije).

27.05.2015.

Saopštenje: Održan Info dan o balastnim vodama

Saopštenje: Održan Info dan o balastnim vodama

Informativna radionica o aktivnostima koje državna administracija Crne Gore preduzima u dijelu obaveza Adiatic IPA - BALMAS projekta, održana je danas u Baru u organizaciji Ministarstva saobraćaja i pomorstva – Uprave pomorske sigurnosti i Instituta za biologiju mora.

21.05.2015.

JAVNI POZIV za obavljanje usluge izdavanja Potvrde proizvođača o usaglašenosti vozila, sistema i dijelova u postupku homologacije vozila

JAVNI POZIV zainteresovanim pravnim licima za obavljanje usluge izdavanja Potvrde proizvođača o usaglašenosti vozila, sistema i dijelova u postupku homologacije vozila

19.05.2015.

Saopštenje: Susret ministra Brajovića sa predstavnicima kompanije Štrabag

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović primio je danas rukovodstvo austrijske kompanije Štrabag, kako bi razgovarali o dosadašnjoj ali i potencijalnoj saradnji u oblasti unapređenja infrastrukture u Crnoj Gori.

15.05.2015.

POZIV za izražavanje zainteresovanosti za Projekat rekonstrukcije i dogradnje lokalnih puteva

Vlada Crne Gore namjerava da iskoristi sredstva iz zajma za finansiranje nadzora Projekta rekonstrukcije i unaprjeđenja lokalnih puteva. Izvršna institucija je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva. Projekat podliježe politikama i pravilima javnih nabavki EBRD-a. Glavni cilj ovog zadatka biće Nadzor nad građevinskim radovima na: • Rekonstrukciji trase duge 11.5 km od Lubnice do Jelovica uz dodatnu trasu novog puta dužine oko 1,4 km između Jelovica i Jezerina; • Izgradnja nove dionice puta u dužini od 3,5 km između Jelovica i Jezerina koji uključuje 2,9 km jednocijevnog tunela, kao i mosta dužine 100 metara.

14.05.2015.

Obavještenje o podnošenju zahtjeva za odlučivanje o potrebi procjene uticaja na životnu sredinu za izgradnju podvožnjaka na putnom prelazu Spuž

Na osnovu člana 12 Zakona o procjeni uticaja na životnu sredinu („Službeni list RCG“, br. 80/05 i „Službeni list Crne Gore“ br. 40/10, 73/10, 40/11 i 27/13) Agencija za zaštitu životne sredine OBAVJEŠTAVA zainteresovanu javnost da je Nosilac projekta, MINISTARSTVO SAOBRAĆAJA I POMORSTVA-Direkcija za željeznice iz Podgorica, podnio zahtjev za odlučivanje o potrebi procjene uticaja na životnu sredinu za izgradnju podvožnjaka sa pristupnim saobraćajnicama km 43+704 pruge Nikšić-Podgorica, putni prelaz Spuž, Opština Danilovgrad.

12.05.2015.

Konferencija za medije povodom zvaničnog početka realizacije projekta izgradnje autoputa

Konferencija za medije povodom zvaničnog početka realizacije projekta izgradnje autoputa

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović održao je 11. maja 2015. godine u Vili Gorica konferenciju za medije povodom zvaničnog početka radova na izgradnji prioritetne dionice autoputa Bar-Boljare, Smokovac-Uvač-Mateševo.

11.05.2015.

NAJAVA: Konferencija za novinare povodom zvaničnog početka realizacije projekta izgradnje autoputa

Obavještavamo vas da će danas, 11. maja 2015. godine, sa početkom u 16 časova u Vili Gorica ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović održati konferenciju za novinare povodom zvaničnog početka radova na izgradnji prioritetne dionice autoputa Bar-Boljare, Smokovac-Uvač-Mateševo.

11.05.2015.

Saopštenje: Ministar Brajović sa delegacijom Ministarstva trgovine Kine

Saopštenje: Ministar Brajović sa delegacijom Ministarstva trgovine Kine

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović primio je danas delegaciju Ministarstva trgovine NR Kine predvođenu zamjenikom Generalnog direktora u Sektoru za spoljne investicije i ekonomsku saradnju Đou Đenšengom (Zhou Zhencheng).