Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

30.04.2015.

Susret: Brajović - Uehara

Susret: Brajović - Uehara Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović primio je danas u prvu zvaničnu posjetu ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Margaret En Uehara.

28.04.2015.

Saopštenje: Održan sastanak u okviru regionalnih posjeta SEETO-a

Saopštenje: Održan sastanak u okviru regionalnih posjeta SEETO-a

Sastanak u okviru regionalnih posjeta SEETO-a bio je prilika da predstavnici crnogorskih institucija relevantnih za oblast saobraćaja, na čelu sa Ministarstvom saobraćaja i pomorstva, razmijene neophodne informacije i podatke u sklopu SEETO kontinuiranog procesa koordinacije na nacionalnom nivou.

24.04.2015.

Saopštenje: U Trstu održana konferencija “Uloga Evropske unije u zemljama Zapadnog Balkana. Doprinos transporta procesu proširenja“

Saopštenje: U Trstu održana konferencija “Uloga Evropske unije u zemljama Zapadnog Balkana. Doprinos transporta procesu proširenja“

U organizaciji Centralne evropske inicijative i Evropske komisije - Generalnog direktorata za proširenje i susjedsku politiku (DG NEAR) u Trstu je održana Konferencija “Uloga Evropske unije u zemljama Zapadnog Balkana. Doprinos transporta procesu proširenja“. Centralna evropska inicijativa (CEI) osnovana je 1989. godine kao regionalni međuvladin forum posvećen podršci evropskih integracija i spona između makro regiona. Čine je 18 zemalja članica od kojih su 10 države članice Evropske unije i 8 država koje nijesu članice, među kojima je i Crna Gora.

23.04.2015.

JAVNI POZIV za prikupljanje ponuda za izbor ponuđača za uslugu obavljanja dijela poslova u postupku homologacije pojedinačnog vozila

JAVNI POZIV za prikupljanje ponuda za izbor ponuđača za uslugu obavljanja dijela poslova u postupku homologacije pojedinačnog vozila shodno Pravilniku o tehničkim zahtjevima za vozila koja se uvoze ili prvi put stavljaju na tržiše u Crnoj Gori („Sl. list CG” br. 5/15)

23.04.2015.

JAVNI POZIV za prikupljanje ponuda za izbor najpovoljnijeg ponuđača za uslugu obavljanja poslova homologacije vozila

JAVNI POZIV za prikupljanje ponuda za izbor najpovoljnijeg ponuđača za uslugu obavljanja poslova homologacije vozila za tip vozila i izdavanje potvrde o homologaciji za pojedinačno vozilo shodno Pravilniku o tehničkim zahtjevima za vozila koja se uvoze ili prvi put stavljaju na tržiše u Crnoj Gori („Sl. list CG” br.5/15)

14.04.2015.

Saopštenje: Instalirana radarska antena na lokaciji Crni rt u Sutomoru

IPA projekt ( VTMIS- Vessel Traffic Monitoring and Information Syistem) – Sistem za nadzor i upravljanje pomorskim saobraćajem je projekat, koji je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva kandidovalo za finansiranje iz sredstava za predpristupnu pomoć u cilju realizacije niza neophodnih aktivnosti iz oblasti sigurnosti plovidbe u Crnoj Gori. Evropska unija je donirala 2,8 mil eura, dok Crna Gora učestvuje sa kontribucijom od 20% od ukupne vrijednosti projekta (700.000,00 eura).

09.04.2015.

Saopštenje: Ubrzo sanacija klizišta u Markovićima

Saopštenje: Ubrzo sanacija klizišta u Markovićima

Polazeći od značaja magistralnog putnog pravca Budva - Cetinje, te pojave klizišta na lokalitetu Markovići koje je uslovilo prekid, pa potom onemogućilo normalno odvijanje saobraćaja na ovoj izuzetno frekventnoj dionici, a posebno imajući u vidu potrebe predstojeće turističke sezone, kompanija Bemax je ponudila Vladi Crne Gore da u vidu donacije i u javnom interesu izvede radove na trajnoj sanaciji pomenutog klizišta.

08.04.2015.

Saopštenje: Ministar Brajović primio delegaciju Croatia Airlines-a

Saopštenje: Ministar Brajović primio delegaciju Croatia Airlines-a

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović primio je danas delegaciju Croatia Airlines-a na čijem je čelu bio izvršni direktor Krešimir Kučko. Tema razgovora je bila bolja saobraćajna povezanost koja bi unaprijedila saradnju dvije države i olakšala međusobnu dostupnost i hrvatskim i crnogorskim građanima. To se svakako može postići uvođenjem nove avionske linije između glavnih gradova Podgorice i Zagreba o čemu je, između ostalog, bilo riječi na današnjem sastanku.

03.04.2015.

Saopštenje: Održan sastanak oko dodatnih pojašnjenja vezano za primjenu Pravilnika o Zakonu o akcizama

Saopštenje: Održan sastanak oko dodatnih pojašnjenja vezano za primjenu Pravilnika o Zakonu o akcizama

Na inicijativu Uprave carina Crne Gore, danas je u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva održan sastanak u vezi sa primjenom Pravilnika o primjeni Zakona o akcizama. Predstavnici Uprave carina iskazali su potrebu za dodatnim pojašnjenjima u dijelu preciziranja uslova i načina pod kojima će vršiti kontrolu potrošnje goriva podnosioca zahtjeva za povraćaj, odnosno da li su gasna ulja utrošena u svrhe koje daju pravo na povraćaj.

02.04.2015.

Saopštenje: Ministar Brajović u radnoj posjeti opštini Ulcinj

Saopštenje: Ministar Brajović u radnoj posjeti opštini Ulcinj

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović sa saradnicima i direktorom Direkcije za saobraćaj Savom Paračom, obišao je juče klizište Kruče, gdje se izvode radovi na sanaciji za koje se očekuje da će biti gotovi do kraja ovog ili početkom maja mjeseca, a sve u okviru planiranih rokova. Obilazak lokaliteta organizovan je u sklopu radne posjete Opštini Ulcinj, što je prva u nizu posjeta koje su planirane u susret narednoj turističkoj sezoni.