Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

30.03.2015.

Saopštenje: U akvatorijumu luke Kotor održana vježba "Zaštita mora od zagađenja sa broda"

Saopštenje: U akvatorijumu luke Kotor održana vježba "Zaštita mora od zagađenja sa broda" Vježba "Zaštita mora od zagađenja sa broda" održana je danas u periodu od 11.00 do 12.30 u akvatorijumu luke Kotor. Vježba je nacionalnog karaktera, a njeni akteri su ujedno i subjekti imenovani Nacionalnim planom za hitno reagovanje u slučaju iznenadnog zagađenja mora sa plovnih objekata.

27.03.2015.

Saopštenje: Ministar Brajović na Samitu EU - Jugoistočna Evropa u Splitu

Saopštenje: Ministar Brajović na  Samitu EU - Jugoistočna Evropa u Splitu

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović na poziv potpredsjednice Vlade i ministarke vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Vesne Pusić i „The Economist Events“ učestvovao je kao počasni gost i govornik, na 3. Samitu EU-Jugoistočna Evropa u Splitu. Osnovna tema u okviru koje je ministar Brajović govorio bila je “Povezivanje Jugoistočne Evrope kroz saobraćajnu infrastrukturu".

25.03.2015.

Saopštenje: ministri Brajović i Lukšić na Zapadno-balkanskoj konferenciji u Prištini

Saopštenje: ministri Brajović i Lukšić na Zapadno-balkanskoj konferenciji u Prištini

Ministri vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić i saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović učestvuju na Zapadno-balkanskoj konferenciji koja se održava u Prištini. Glavna tema skupa je “Unaprijeđena povezanost u okviru regiona i regiona sa EU”.

18.03.2015.

Saopštenje: Spriječeno širenje naftne mrlje u tivatskom zalivu

Saopštenje: Spriječeno širenje naftne mrlje u tivatskom zalivu

U tivatskom zalivu jutros oko 9 sati i 15 minuta pojavila se naftna mrlja koju su primijetili inspektori sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Kotor i obavijestili Upravu pomorske sigurnosti. Oni su, zajedno sa v.d. Generalnog direktora za pomorstvo Vladanom Radonjićem i predstavnicima Vojske Crne Gore nakon 20-tak minuta bili na licu mjesta i počeli sa postavljanjem opreme za reagovanje u situacijama zaštite mora od zagađenja sa plovnih objekata.

17.03.2015.

Saopštenje: Ministar Brajović u Briselu razgovarao sa predstavnicima Evropske komisije

Saopštenje: Ministar Brajović u Briselu razgovarao sa predstavnicima Evropske komisije

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović susreo se danas u Briselu sa visokim predstavnicima Evropske komisije predvođenim Direktorom za Zapadni Balkan u Generalnom direktoratu za susjedstvo i pregovore o proširenju Jean Eric Paquet-om.

17.03.2015.

NAJAVA: Ministar Brajović boravi u Briselu gdje će razgovarati sa predstavnicima Evropske komisije

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović na poyiv Generalnog direktora direktorata za susjedstvo i pregovore o proširenju Kristijana Danijelsona i Generalnog direktora direktorata za mobilnost i transport Evropske komisije Žoao Aguira Mačada, boravi danas u Briselu gdje će se na eksplanatornom sastanku razmatrati indikativna TEN-T Glavna mreža u Crnoj Gori. Podsjećamo, u susret tom sastanku ministar Brajović prije nekoliko dana razgovarao je sa Ambasadorom Delegacije EU u Podgorici Mitjom Drobničem.

16.03.2015.

Saopštenje: Delegacija Evropske Agencije za pomorsku sigurnost u posjeti Crnoj Gori

Saopštenje: Delegacija Evropske Agencije za pomorsku sigurnost u posjeti Crnoj Gori

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović razgovarao je danas, prvog dana radne posjete, sa predstavnicima EMSA-e. Nakon kratkog upoznavanja sa dugom pomorskom tradicijom pomorstva u Crnoj Gori poželio uspješan rad očekujući da će rezultat njihove posjete biti pozitivan. Cilj nam je, po riječima ministra Brajovića da dominantno regulišemo sva prava i obaveze pomoraca, kojih u Crnoj Gori ima preko 4 000, a koji u ovom trenutku većinom plove na stranim brodovima.

13.03.2015.

Saopštenje: Sastanak Brajović - Drobnič

Saopštenje: Sastanak Brajović - Drobnič

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović primio je danas Ambasadora Delegacije EU u Podgorici Mitju Drobniča, u susret eksplanatornom sastanku u Briselu koji će biti održan 17. marta, a na kome će se razmatrati indikativna TEN-T Glavna mreža u Crnoj Gori. Taj sastanak biće dobra prilika da svi ministri saobraćaja regiona Zapadnog Balkana razmijene mišljenja na ovu temu na pojedinačnim eksplanatornim sastancima.

11.03.2015.

Saopštenje: Dogovoreno privremeno rješenje problema prevoza putnika od Podgorice ka Cetinju i dalje duž primorja

Saopštenje: Dogovoreno privremeno rješenje problema prevoza putnika od Podgorice ka Cetinju i dalje duž primorja

U organizaciji Ministarstva saobraćaja i pomorstva danas je u resornom ministarstvu održan sastanak na kojem je dogovoren model privremenog rješenja prevoza putnika iz Podgorice ka Cetinju i dalje duž primorja.

10.03.2015.

Najava tendera za radove/Announcement for tender for works

Ugovor o radovima “Projektovanje i izgradnja nove elektro-vučne podstanice - Trebešica” u okviru Operativnog programa "Regionalni razvoj" 2012-2013 iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u Crnoj Gori.