Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

17.03.2015.

Saopštenje: Ministar Brajović u Briselu razgovarao sa predstavnicima Evropske komisije

Saopštenje: Ministar Brajović u Briselu razgovarao sa predstavnicima Evropske komisije Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović susreo se danas u Briselu sa visokim predstavnicima Evropske komisije predvođenim Direktorom za Zapadni Balkan u Generalnom direktoratu za susjedstvo i pregovore o proširenju Jean Eric Paquet-om.

17.03.2015.

NAJAVA: Ministar Brajović boravi u Briselu gdje će razgovarati sa predstavnicima Evropske komisije

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović na poyiv Generalnog direktora direktorata za susjedstvo i pregovore o proširenju Kristijana Danijelsona i Generalnog direktora direktorata za mobilnost i transport Evropske komisije Žoao Aguira Mačada, boravi danas u Briselu gdje će se na eksplanatornom sastanku razmatrati indikativna TEN-T Glavna mreža u Crnoj Gori. Podsjećamo, u susret tom sastanku ministar Brajović prije nekoliko dana razgovarao je sa Ambasadorom Delegacije EU u Podgorici Mitjom Drobničem.

16.03.2015.

Saopštenje: Delegacija Evropske Agencije za pomorsku sigurnost u posjeti Crnoj Gori

Saopštenje: Delegacija Evropske Agencije za pomorsku sigurnost u posjeti Crnoj Gori

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović razgovarao je danas, prvog dana radne posjete, sa predstavnicima EMSA-e. Nakon kratkog upoznavanja sa dugom pomorskom tradicijom pomorstva u Crnoj Gori poželio uspješan rad očekujući da će rezultat njihove posjete biti pozitivan. Cilj nam je, po riječima ministra Brajovića da dominantno regulišemo sva prava i obaveze pomoraca, kojih u Crnoj Gori ima preko 4 000, a koji u ovom trenutku većinom plove na stranim brodovima.

13.03.2015.

Saopštenje: Sastanak Brajović - Drobnič

Saopštenje: Sastanak Brajović - Drobnič

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović primio je danas Ambasadora Delegacije EU u Podgorici Mitju Drobniča, u susret eksplanatornom sastanku u Briselu koji će biti održan 17. marta, a na kome će se razmatrati indikativna TEN-T Glavna mreža u Crnoj Gori. Taj sastanak biće dobra prilika da svi ministri saobraćaja regiona Zapadnog Balkana razmijene mišljenja na ovu temu na pojedinačnim eksplanatornim sastancima.

11.03.2015.

Saopštenje: Dogovoreno privremeno rješenje problema prevoza putnika od Podgorice ka Cetinju i dalje duž primorja

Saopštenje: Dogovoreno privremeno rješenje problema prevoza putnika od Podgorice ka Cetinju i dalje duž primorja

U organizaciji Ministarstva saobraćaja i pomorstva danas je u resornom ministarstvu održan sastanak na kojem je dogovoren model privremenog rješenja prevoza putnika iz Podgorice ka Cetinju i dalje duž primorja.

10.03.2015.

Najava tendera za radove/Announcement for tender for works

Ugovor o radovima “Projektovanje i izgradnja nove elektro-vučne podstanice - Trebešica” u okviru Operativnog programa "Regionalni razvoj" 2012-2013 iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u Crnoj Gori.

06.02.2015.

Saopštenje: Ministar Brajović sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj

Saopštenje: Ministar Brajović sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović sastao se sa delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koju je predvodio novi direktor za Zapadni Balkan Holgar Muent. Obostrano je istaknuto zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom na značajnim projektima za našu državu, kao i očekivanja za uspješan nastavak saradnje, i to ne samo u domenu putne infrastrukture nego i infrastrukture neophodne za još kvalitetnije odvijanje vazdušnog saobraćaja.

30.01.2015.

Saopštenje: Održan sastanak oko primjene Pravilnika o Zakonu o akcizama

Saopštenje: Održan sastanak oko primjene Pravilnika o Zakonu o akcizama

Na inicijativu Udruženja prevoznika Crne Gore, danas je u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva održan sastanak u vezi sa primjenom novog Pravilnika o primjeni Zakona o akcizama.

23.01.2015.

Obilježena deveta godišnjica teške željezničke nesreće na Bioču

Obilježena deveta godišnjica teške željezničke nesreće na Bioču

Polaganjem vijenca na spomenik na Bioču, danas je odata počast žrtvama najteže željezničke nesreće u Crnoj Gori u kojoj je poginulo 47, a povrijeđeno više od dvije stotine putnika. Vijenac je u ime Vlade Crne Gore položila delegacija u kojoj je, osim ministra saobraćaja i pomorstva Ivana Brajovića, bio i ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović, kao i predstavnici kompanija Željeznička infrastruktura i Željeznički prevoz Crne Gore...

31.12.2014.

Novogodišnja čestitka

Novogodišnja čestitka

Kolektiv Ministarstva saobraćaja i pomorstva na čelu sa ministrom Ivanom Brajovićem koristi ovu priliku da svim građanima i građankama Crne Gore požele srećnu i uspješnu Novu 2015. godinu i Božićne praznike.