Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

30.06.2016.

NAJAVA: Ministar Brajović u Istanbulu

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović, na poziv turskog kolege Ahmeta Arslana, prisustvovaće službenoj ceremoniji otvaranja Osman Gazi mosta u Istanbulu. Riječ je o jednom od najvećih visećih mostova u svijetu po dužini centralnog raspona, koji će biti dio budućeg autoputa Gerze - OSmangazi - Izmir, čijom će se izgradnjom smanjiti vrijeme putovanja od Istanbula do Izmira sa sadašnjih 9 na 3 ipo sata.

26.06.2016.

Saopštenje: Ministar Brajović obišao završene radove na magistralnom putu Podgorica - Cetinje - Budva

Saopštenje: Ministar Brajović obišao završene radove na magistralnom putu Podgorica - Cetinje - Budva

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović obišao je sa saradnicima magistralni put Podgorica - Cetinje - Budva, gdje su završeni radovi na svim lokalitetima. Ministar je izrazio zadovoljstvo veoma kvalitetno i u ugovorenom roku izvedenim radovima.

23.06.2016.

Smjernice za Inspekciju bezbjednosti saobraćaja na putevima

Smjernice za Inspekciju bezbjednosti saobraćaja na putevima

22.06.2016.

Saopštenje: Radovi na magistralnom putu Podgorica - Cetinje - Budva u završnoj fazi

Saopštenje: Radovi na magistralnom putu Podgorica - Cetinje - Budva u završnoj fazi

Svaka konstruktivna i dobronamjerna kritika na račun rada Ministarstva saobraćaja i pomorstva je dobrodošla, u suprotnom sve je trošenje vremena i enegrije. Vremena i energije koje će ovo ministarstvo i ova Vlada radije usmjeriti na realizaciju konkretnih projekata, od kojih će najviše koristi imati najprije naši građani, gosti koji će posjetiti Crnu Goru, a na kraju i vrlo konkretno i sami turistički poslenici (privrednici).

21.06.2016.

Saopštenje: Ministar Brajović na TEN-T danima u Roterdamu

Saopštenje: Ministar Brajović na TEN-T danima u Roterdamu

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović učestvovao je na dvodnevnoj konferenciji “Dani transevropske saobraćajne mreže” (TEN-T dani), održanoj u Roterdamu, 20. i 21. juna. TEN-T dani se održavaju u okviru holandskog predsjedavanja Savjetom EU i ove godine bilježe rekordnu posjećenost, preko 3.000 učesnika.

20.06.2016.

Odluka o izboru predstavnika NVO za člana Radne grupe za izradu Predloga Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju

Odluka o izboru predstavnika NVO za člana Radne grupe za izradu Predloga Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju

20.06.2016.

NAJAVA: Ministar Brajović boravi u Roterdamu

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović, na poziv komesara Evropske komisije Violete Bulc i Johanes Hana i ministarke Melani Šulc van Hagen, učestvuje na sastanku ministara koji se održava u okviru TEN-T dana u Roterdamu, Holandija do 22. juna. Razgovaraće se o razvoju Trans-evropske transportne mreže, a poseban naglasak biće na osnovnoj mreži koridora, ERTMDS i autocesta mora (MOS), njihovo sprovođenje i finasiranje.

20.06.2016.

Najava: Četvrti Sektorski monitoring odbor za Operativni program Regionalni razvoj 2012-2013

U utorak, 21. juna, 2016.godine, sa početkom u 13.00 časova, u Beranama, biće održan četvrti Sektorski monitoring odbor za praćenje realizacije Operativnog programa Regionalni razvoj 2012-2013. Operativnim programom je predviđena podrška u vidu bespovratnih sredstava u iznosu od 22.235.679€ dok je za nacionalno kofinansiranje potrebno izdvojiti 3.923.947€. Ukupna vrijednost Operativnog programa iznosi 26.169.624€.

15.06.2016.

Lista kandidata NVO koji su predloženi za člana radne grupe za izradu Predloga Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju

Na osnovu člana 13 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, br. 7/12), Ministarstvo saobraćaja i pomorstva objavljuje LISTU KANDIDATA NEVLADINIH ORGANIZACIJA koji su predloženi za člana radne grupe za izradu Predloga Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, sa nazivima nevladinih organizacija koje su ih predložile.

08.06.2016.

Saopštenje: Spisak izdatih saglasnosti za angažovanje podizvođača na prioritetnoj dionici Smokovac – Uvač - Mateševo

Povodom tvrdnji objavljenih u pojedinim medijima da ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović krije imena firmi koje su angažovane na projektu autoputa, ovim putem Ministarstvo saobraćaja i pomorstva izražava oštru osudu zbog tendeciozne interpretacije izjave ministra Brajovića u odgovoru na poslaničko pitanje.