Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

06.05.2016.

Saopštenje: Susret ministra Brajovića sa kolegama iz Albanije i sa Kosova

Saopštenje: Susret ministra Brajovića sa kolegama iz Albanije i sa Kosova

Ministri saobraćaja Crne Gore Ivan Brajović; Kosova Lutfi Žarku i Albanije Edmond Hadžinasto, susreli su se danas u Skadru, Republika Albanija, sa ciljem daljeg unaprjeđenja saradnje u oblasti saobraćaja, sa posebnim akcentom na zajedničkom radu na akcionom planu za unaprjeđenje povezivanja regiona Zapadnobalkanske šestorke (WB6). U prvom redu kroz ubrzavanje plana realizacije niza regionalnih i nacionalnih 'mekih mjera', čiji napredak će biti prezentovan na predstojećem Samitu predsjednika vlada zapadno-balkanske šestorke, sa najvišim zvaničnicima EU, 4. jula, u Parizu, kao dio Berlinskog procesa.

22.04.2016.

Saopštenje: Ministar Brajović na Regionalnoj konferenciji u Ljubljani

Saopštenje: Ministar Brajović na Regionalnoj konferenciji u Ljubljani

Crnogorska delegacija na čelu sa ministrom saobraćaja i pomorstva Ivanom Brajovićem boravi u dvodnevnoj posjeti Ljubljani gdje prisustvovuje sastanku posvećenom transportnim izazovima i saradnji Evropske Unije i Zapadnog Balkana i Regionalnoj konferenciji sa temom mobilisanja javnih i privatnih finansijskih sredstava za potrebe realizacije projekata iz oblasti saobraćaja u okviru Instrumenata za povezivanje Evrope i Evropskog fonda za strateška ulaganja.

21.04.2016.

NAJAVA: Ministar Ivan Brajović učestvuje na Regionalnoj konferenciji u Ljubljani

Crnogorska delegacija na čelu sa ministrom saobraćaja i pomorstva Ivanom Brajovićem boraviće u Ljubljani gdje će tokom dvodnevne posjete prisustvovati sastanku posvećenom transportnim izazovima i saradnji Evropske Unije i Zapadnog Balkana i Regionalnoj konferenciji sa temom mobilisanja javnih i privatnih finansijskih sredstava za potrebe realizacije projekata iz oblasti saobraćaja u okviru Instrumenata za povezivanje Evrope i Evropskog fonda za strateška ulaganja.

04.04.2016.

Saopštenje: Ministar Brajović sa saradnicima obišao radove na putu Podgorica-Cetinje-Budva

Saopštenje: Ministar Brajović sa saradnicima obišao radove na putu Podgorica-Cetinje-Budva

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović sa saradnicima obišao je lokalitete na putnom pravcu Podgorica-Cetinje-Budva na kojima se izvode radovi. Radovi se izvode na šest lokaliteta. Prvi je Kokoti - Kamenica, dionica duga 4 km na kojoj je planirana treća traka dužine 1 km iz pravca Cetinja na potezu od Barutane prema Kokotima. Vrijednost radova je 1,3 miliona €, rok za završetak jun 2016.godine, izvođač radova Bemax.

28.03.2016.

Spisak ovlašćenih stanica za tehnički pregled za obavljanje dijela poslova u postupku homologacije pojedinačnog vozila

Spisak ovlašćenih stanica za uslugu obavljanja dijela poslova u postupku homologacije pojedinačnog vozila tj. pregled vozila, pregled dokumentacije, sačinjavanje Zapisnika o pregledu vozila, sačinjavanje Izvještaja o homologaciji pojedinačnog vozila sa mišljenjem o ispunjenosti zahtjeva i uslova za homologaciju i druge poslove iz oblasti homologacije.

22.03.2016.

Saopštenje: U Sarajevu održan Prvi SEETO Forum o saobraćajnoj infrastrukturi

Saopštenje: U Sarajevu održan Prvi SEETO Forum o saobraćajnoj infrastrukturi

Transportna opservatorija za Jugoistočnu Evropu (SEETO) u saradnji sa Ministarstvom komunikacija i saobraćaja Bosne i Hercegovine kao domaćinom organizuje Prvi SEETO Forum o saobraćajnoj infrastrukturi.

15.03.2016.

Evidencija ovlašćenih predstavnika za izdavanje potvrde proizvođača

U skladu sa članom 19 Pravilnika o tehičkim zahtjevima za proizvode koji se uvoze ili prvi put stavljaju na tržište u Crnoj Gori („Sl.list CG“ br.5/15) u prilogu objavljujemo Evidenciju ovlašćenih predstavnika za izdavanje potvrde proizvođača.

15.03.2016.

Saopštenje: Održana interresorna vježba pod nazivom "Luka Kotor 2016"

Saopštenje: Održana interresorna vježba pod nazivom "Luka Kotor 2016"

U luci Kotor održana interresorna vježba pod nazivom „Luka Kotor 2016“, koja je imala za cilj da testira kapacitete Crne Gore po pitanju zaštite mora od zagađenja uljem sa plovnih objekata. Sa ovom i sličnim vježbama testiraju se procedure, uvježbanost ljudstva, funkcionalnost opreme i sredstava, ali i utvrđuju nedostaci, kako bi se unaprijedio nacionalni sistem za hitno reagovanje.