Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

29.08.2016.

Reagovanje na tekst u Dnevnom listu "Dan" pod naslovom "Brajović račune plaća iz tuđeg džepa"

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva izražava zadovoljstvo što je uspjelo da obezbijedi otpremnine za radnike Jadranskog brodogradilista koji su uvođenjem stečaja juna 2015. godine ostali bez posla, ali ne na teret bilo koga, kako to dežurne demagoško-politikantske strukture ovih dana žele da predstave, nego na teret stečajne mase iz koje će sredstva biti vraćena na budžetske pozicije sa koje su privremeno pozajmljena. Javnosti radi, niko od članova Vlade nije bio protiv usvojenog zaključka, pa ni oni koji od ovoga pokušavaju nevješto da naprave novi «slučaj».

27.08.2016.

Saopštenje: Ministar Brajović sa rumunskim kolegom Petru Sorin Buse

Saopštenje: Ministar Brajović sa rumunskim kolegom Petru Sorin Buse

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović sa saradnicima, primio je delegaciju Ministarstva saobraćaja Rumunuje koju je predvodio ministar Petru Sorin Buse. Nakon sastanka ministar Brajović je sa članovima rumunske delegacije posjetio i gradilište mosta Moračica, kapitalnog objekta na autoputu Bar-Boljare, koji bi trebao da bude i jedan od njegovih znakova prepoznavanja.

09.08.2016.

Javni poziv na Javnu raspravu o Nacrtu Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju

JAVNI POZIV Građanima, naučnoj i stručnoj javnosti, državnim organima, političkim strankama, nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama, medijima i svim zainteresovanim organizacijama i zajednicama, da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju.

29.07.2016.

Uputstvo o pregledu UN ECE pravilnika i EU Direktive

U prilogu možete naći Uputstvo o pregledu UN ECE pravilnika i EU Direktive

21.07.2016.

Saopštenje: U Tivtu potonuo brod dužine 50 metara

Saopštenje: U Tivtu potonuo brod dužine 50 metara

U Tivtu, ispod sportske dvorane jutros je potonuo drveni brod dužine 40 metara. Vlasnik broda je ispumpavanjem sa dvije potopne pumpe pokušavao da ga održi u stanje plovnosti. Inspektori su konstatovali da nema izlivanja nafte.

12.07.2016.

Saopštenje: Ministar Brajović obišao Kontrolni toranj na aerodromu Tivat

Saopštenje: Ministar Brajović obišao Kontrolni toranj na aerodromu Tivat

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović obišao je završne radove na Kontrolnom tornju na aerodromu Tivat. Toranj će biti u punoj operativnoj funkciji veoma brzo, sa ciljem što efikasnijeg pružanja usluga vazdušne plovidbe, kazao je ministar. On je istakao da je SMATSA jedna od najuspješnijih firmi u Srbiji i Crnoj Gori, koja je i od Evropske organizacije za sigurnost vazdušne plovidbe - EUROCONTROL, proglašena u prethodnoj godini za najboljeg pružaoca usluga vazdušne plovodbe u Evropi, što svjedoči o najvišem nivou stručnosti zaposlenih u kompaniji i usvajanju najnovijih i najviših standarda u oblasti vazduhoplovstva.

12.07.2016.

Objava tendera za radove/Works Contract Notice

Objava tendera za radove: Ugovor o radovima “Radovi sanacije na dionici željezničke pruge Virpazar-Sutomore, u tunelu Sozina ” u okviru Operativnog programa "Regionalni razvoj" 2012-2013 iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u Crnoj Gori.

06.07.2016.

Saopštenje: Počela kampanja "Poštujući saobraćajnu signalizaciju, poštuješ život"

Saopštenje: Počela kampanja "Poštujući saobraćajnu signalizaciju, poštuješ život"

Oblast bezbjednosti drumskog saobraćaja sve je više u fokusu pa je neophodno da se tim pitanjem sistemski bavimo. Podizanje nivoa saobraćajne kulture i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda su možemo reći, krajnji cilj kojem Ministarstvo saobraćaja i pomorstva teži kroz ralizaciju brojnih projekata. Naime, ministarstvo je uključeno u brojne kampanje, prvenstveno nevladinog sektora koje se tiču edukacije djece i omladine o saobraćaju, propisima i saobraćajnoj kulturi.

02.07.2016.

Obavještenje o javnim nabavkama za ugovor o uslugama/Service Contract Notice

Obavještenje o javnim nabavkama za ugovor o uslugama: Ugovor o uslugama “Razvoj baze puteva Crne Gore” koji će biti sproveden u okviru Godišnjeg nacionalnog programa CAP 2014 iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA 2014-2020) u Crnoj Gori.

01.07.2016.

Saopštenje: Ministar Brajović na svečanoj ceremoniji otvaranja Osman Gazi mosta u Istanbulu

Saopštenje: Ministar Brajović na svečanoj ceremoniji otvaranja Osman Gazi mosta u Istanbulu

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović, na poziv turskog kolege Ahmeta Arslana, prisustvovao je službenoj ceremoniji otvaranja Osman Gazi mosta u Istanbulu. U delegaciji su, pored ministra Brajovića bili i ambasador Crne Gore u Turskoj Branko Milić i generalni direktor Direktorata za drumski saobraćaj Dalibor Milošević.