Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

23.11.2015.

Javni poziv za dostavljanje zahtjeva za obvljanje pilotaže novembar 2015

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva Crne Gore (u daljem tekstu: Ministarstvo) ovim putem poziva sva zainteresovana pravna lica da dostave zahtjev za obavljanje pilotaže u Bokokotorskom zalivu za period 01.01-31.12. 2016. godine.

17.11.2015.

Saopštenje: Susret ministra Brajovića sa egipatskim ambasadorom Abderahmanom Salaheldinom

Saopštenje: Susret ministra Brajovića sa egipatskim ambasadorom Abderahmanom Salaheldinom

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović razgovarao je sa novonaimenovanim ambasadorom Arapske Republike Egipat Abderahmanom Salaheldinom.

16.11.2015.

Saopštenje: Posjeta predsjednika Svjetske asocijacije vozača Roberta Kastnera ministarstvu saobraćaja

Saopštenje: Posjeta predsjednika Svjetske asocijacije vozača Roberta Kastnera ministarstvu saobraćaja

Predsjednik Svjetske asocijacije vozača Robert Kastner posjetio je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva i susreo se sa ministrom Ivanom Brajovićem. Povod posjete bio je inicijativa da da i vozači iz Crne Gore postanu članovi ove asocijacije, kao i zapaženi rezultati koje je naša zemlja, kao počasni gost, postigla na prošlogodišnjem takmičenju održanom u Krakovu, Poljska.

09.11.2015.

Saopštenje: U Dubaiju predstavljen potencijal za dalji razvoj Crne Gore kao konkurentne biznis destinacije

Saopštenje: U Dubaiju predstavljen potencijal za dalji razvoj Crne Gore kao konkurentne biznis destinacije

Ministri saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović i održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović učestvovali su na danas održanom Poslovnom forumu o Crnoj Gori „Montenegro Now“, u Dubaiju, gdje su predstavljeni investicioni potencijali Crne Gore predstavnicima nadležnih institucija, privrednog sektora i medija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a u cilju daljeg podsticanja ekonomske saradnje između dvije zemlje, naročito u dijelu razvojnih investicionih projekata.

04.11.2015.

PONIŠTENJE TENDERA ZA RADOVE/CANCELLATION OF A WORKS TENDER PROCEDURE

Ugovor o radovima “Projektovanje i izgradnja nove elektro-vučne podstanice - Trebešica” u okviru Operativnog programa "Regionalni razvoj" 2012-2013 iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u Crnoj Gori. Works contract ″Design and construction of the New Electric Traction Substation “Trebešica” in the framework of Operational Programme ″Regional Develpment″ 2012-2013 under Instrument for Pre-Accession (IPA) in Montenegro.

30.10.2015.

Saopštenje: U Baru predstavljen Sistem za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja

Saopštenje: U Baru predstavljen Sistem za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva i Uprava pomorske sigurnosti predstavili su danas u Baru projekat finansiran u sklopu IPA 2011 „Sistem za nadzor, informisanje i upravljanje pomorskim saobraćajem (VTMIS) i hitne intervencije usljed iznenadnog zagađenja mora sa plovila“.

29.10.2015.

NAJAVA: Predstavljanje VTMIS projekta u Baru

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva i Uprava pomorske sigurnosti sjutra, petak, 30. oktobar 2015. godine, sa početkom u 10:00 h u Sali za sastanke Luke Bar organizuje zvanično predstavljanje projekta finansiranog u sklopu IPA 2011 „Sistem za nadzor, informisanje i upravljanje pomorskim saobraćajem (VTMIS) i hitne intervencije usljed iznenadnog zagađenja mora sa plovila“.

22.10.2015.

NAJAVA: Ministar Brajović učestvuje na panelu "Razvoj saobraćajane infrastrukture - pretpostavka bolje regionalne povezanosti"

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović učestvovaće sjutra, 23. oktobra 2015. god na panelu „Razvoj saobraćajne infrastrukture - pretpostavka bolje regionalne povezanosti“ koji će biti organizovan drugog dana konferencije „Efikasnost pristupanja EU i unaprjeđenje regionalne konkurentnosti“, u hotelu Splendid u Bečićima.

26.09.2015.

Obavještenje

Na osnovu člana 20 Zakona o procjeni uticaja na životnu sredinu (“Službeni list RCG”, broj 80/05 i “Službeni list CG”, broj 40/10, 73/10, 40/11 i 27/13 ) Agencija za zaštitu životne sredine OBAVJEŠTAVA zainteresovanu javnost da je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva Crne Gore podnijelo zahtjev za davanje saglasnosti na Elaborat procjene uticaja na životnu sredinu za izgradnju autoputa, dionica Smokovac – Mateševo...

11.09.2015.

Saopštenje: Ministar Brajović obišao završne radove na trasi Berane - Lubnice, puta Berane - Kolašin

Saopštenje: Ministar Brajović obišao završne radove na trasi Berane - Lubnice, puta Berane - Kolašin

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović sa saradnicima obišao je dionicu Berane - Lubnice, puta Berane - Kolašin, čija je izgradnja u završnoj fazi. Na toj trasi u toku su završni radovi na opremi puta - odbojne ograde, iscrtavanju horizontalne i postavljanju vertikalne signalizacije, zaštitne mreže i ograde na mostovima. Svi radovi se izvode saglasno ugovorenim evropskim standardima, a radovi će biti završeni i prije ugovorenog roka, a to je 1. oktobar 2015. godine.