Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

14.05.2015.

Obavještenje o podnošenju zahtjeva za odlučivanje o potrebi procjene uticaja na životnu sredinu za izgradnju podvožnjaka na putnom prelazu Spuž

Na osnovu člana 12 Zakona o procjeni uticaja na životnu sredinu („Službeni list RCG“, br. 80/05 i „Službeni list Crne Gore“ br. 40/10, 73/10, 40/11 i 27/13) Agencija za zaštitu životne sredine OBAVJEŠTAVA zainteresovanu javnost da je Nosilac projekta, MINISTARSTVO SAOBRAĆAJA I POMORSTVA-Direkcija za željeznice iz Podgorica, podnio zahtjev za odlučivanje o potrebi procjene uticaja na životnu sredinu za izgradnju podvožnjaka sa pristupnim saobraćajnicama km 43+704 pruge Nikšić-Podgorica, putni prelaz Spuž, Opština Danilovgrad.

12.05.2015.

Konferencija za medije povodom zvaničnog početka realizacije projekta izgradnje autoputa

Konferencija za medije povodom zvaničnog početka realizacije projekta izgradnje autoputa

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović održao je 11. maja 2015. godine u Vili Gorica konferenciju za medije povodom zvaničnog početka radova na izgradnji prioritetne dionice autoputa Bar-Boljare, Smokovac-Uvač-Mateševo.

11.05.2015.

NAJAVA: Konferencija za novinare povodom zvaničnog početka realizacije projekta izgradnje autoputa

Obavještavamo vas da će danas, 11. maja 2015. godine, sa početkom u 16 časova u Vili Gorica ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović održati konferenciju za novinare povodom zvaničnog početka radova na izgradnji prioritetne dionice autoputa Bar-Boljare, Smokovac-Uvač-Mateševo.

11.05.2015.

Saopštenje: Ministar Brajović sa delegacijom Ministarstva trgovine Kine

Saopštenje: Ministar Brajović sa delegacijom Ministarstva trgovine Kine

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović primio je danas delegaciju Ministarstva trgovine NR Kine predvođenu zamjenikom Generalnog direktora u Sektoru za spoljne investicije i ekonomsku saradnju Đou Đenšengom (Zhou Zhencheng).

06.05.2015.

Saopštenje: Ministar Brajović obišao trajno sanirano klizište u Kručima

Saopštenje: Ministar Brajović obišao trajno sanirano klizište u Kručima

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović obišao je klizište u Kručima koje je u potpunosti i trajno sanirano u roku koji je bio predviđen za taj posao. Ministar Brajović je kazao da je klizište bilo aktivno dugi niz godina, te da je nakon velikih kiša bila potrebna njegova trajna sanacija koja je izvedena u predviđenom roku, prije početka ljetnje turističke sezone. Vrijednost radova bila je oko 445 hiljada eura, a radove su izveli preduzeća Bemax i JU Briv.

30.04.2015.

Susret: Brajović - Uehara

Susret: Brajović - Uehara

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović primio je danas u prvu zvaničnu posjetu ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Margaret En Uehara.

28.04.2015.

Saopštenje: Održan sastanak u okviru regionalnih posjeta SEETO-a

Saopštenje: Održan sastanak u okviru regionalnih posjeta SEETO-a

Sastanak u okviru regionalnih posjeta SEETO-a bio je prilika da predstavnici crnogorskih institucija relevantnih za oblast saobraćaja, na čelu sa Ministarstvom saobraćaja i pomorstva, razmijene neophodne informacije i podatke u sklopu SEETO kontinuiranog procesa koordinacije na nacionalnom nivou.

24.04.2015.

Saopštenje: U Trstu održana konferencija “Uloga Evropske unije u zemljama Zapadnog Balkana. Doprinos transporta procesu proširenja“

Saopštenje: U Trstu održana konferencija “Uloga Evropske unije u zemljama Zapadnog Balkana. Doprinos transporta procesu proširenja“

U organizaciji Centralne evropske inicijative i Evropske komisije - Generalnog direktorata za proširenje i susjedsku politiku (DG NEAR) u Trstu je održana Konferencija “Uloga Evropske unije u zemljama Zapadnog Balkana. Doprinos transporta procesu proširenja“. Centralna evropska inicijativa (CEI) osnovana je 1989. godine kao regionalni međuvladin forum posvećen podršci evropskih integracija i spona između makro regiona. Čine je 18 zemalja članica od kojih su 10 države članice Evropske unije i 8 država koje nijesu članice, među kojima je i Crna Gora.

23.04.2015.

JAVNI POZIV za prikupljanje ponuda za izbor ponuđača za uslugu obavljanja dijela poslova u postupku homologacije pojedinačnog vozila

JAVNI POZIV za prikupljanje ponuda za izbor ponuđača za uslugu obavljanja dijela poslova u postupku homologacije pojedinačnog vozila shodno Pravilniku o tehničkim zahtjevima za vozila koja se uvoze ili prvi put stavljaju na tržiše u Crnoj Gori („Sl. list CG” br. 5/15)

23.04.2015.

JAVNI POZIV za prikupljanje ponuda za izbor najpovoljnijeg ponuđača za uslugu obavljanja poslova homologacije vozila

JAVNI POZIV za prikupljanje ponuda za izbor najpovoljnijeg ponuđača za uslugu obavljanja poslova homologacije vozila za tip vozila i izdavanje potvrde o homologaciji za pojedinačno vozilo shodno Pravilniku o tehničkim zahtjevima za vozila koja se uvoze ili prvi put stavljaju na tržiše u Crnoj Gori („Sl. list CG” br.5/15)