Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

02.10.2019.

Tokom Foruma o transportnoj povezanosti održane brojne radionice

Tokom Foruma o transportnoj povezanosti održane brojne radionice Drugog dana Foruma o transportnoj povezanosti, jednog od najvećih događaja u oblasti saobraćaja koji se organizuje u Crnoj Gori, u Podgorici u hotelu Hilton, održane su radionice na temu „Bezbjedniji putevi i ivičnjaci” i “Nabavke na projektima autoputeva”.

01.10.2019.

Crna Gora domaćin Foruma o transportnoj povezanosti

Crna Gora domaćin Foruma o transportnoj povezanosti

Forum o transportnoj povezanosti, jedan od najvećih događaja u oblasti saobraćaja koji se organizuje u Crnoj Gori, otvoren je danas u Podgorici u hotelu Hilton. Forum se održava pod pokroviteljstvom Međunarodne federacije za puteve. Pomenuti događaj je platforma za razgovor o sadašnjim i budućim trendovima u oblasti saobraćaja, posebno onima od značaja za region Zapadnog Balkana. Forum koji se održava danas i sjutra će okupiti oko 200 učesnika.

30.09.2019.

Najava: Forum o saobraćajnoj povezanosti

Forum o saobraćajnoj povezanosti, jedan od najvećih događaja u oblasti saobraćaja koji se organizuje u Crnoj Gori, održaće se sjutra i prekosjutra, u Podgorici, u hotelu Hilton. Pored Ministarstva saobraćaja i pomorstva Crne Gore, jednog od organizatora skupa koji okuplja stručnu javnost, predstavnike vlada i donosioce odluka iz regiona i zemalja EU, privrednu i akademsku zajednicu, nevladin sektor, međunarodne finansijske institucije i predstavnike međunarodnih organizacija, u organizaciji učestvuju Međunarodna federacija za puteve, Privredna komora Crne Gore, Mašiniski fakultet Univerziteta Crne Gore i Monteput d.o.o.

30.09.2019.

Izrada studije unaprijeđenja međugradskog prevoza putnika u drumskom saobraćaju

Izrada studije unaprijeđenja međugradskog prevoza putnika u drumskom saobraćaju

Danas je u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva održan uvodni sastanak povodom početka projekta izrade „STUDIJE UNAPREĐENJE MEĐUGRADSKOG PREVOZA PUTNIKA U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU“. Predmetnim sastankom je zvanično počela realizacija izrade Studije unapređenja međugradskog prevoza putnika, za čiju izradu su obezbijeđena sredstva od Evropske Banke za obnovu i razvoj (EBRD) u vidu grant sredstava.

24.09.2019.

Ministar Osman Nurković sa saradnicima u radnoj posjeti Opštini Berane

Ministar Osman Nurković sa saradnicima u radnoj posjeti Opštini Berane

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković obišao je radove na nekoliko lokaliteta u okviru radne posjete Opštini Berane. Na početku posjete održan je sastanak, sa predsjednikom Opštine Berane Dragoslavom Šćekićem i saradnicima, kojem su prisustvovali Generalni direktor Direktorata za državne puteve Mirsad Ibrahimović i direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača.

23.09.2019.

Ministar Osman Nurković učestvovao na biciklijadi "Sa biciklom za životnu sredinu"

Ministar Osman Nurković učestvovao na biciklijadi "Sa biciklom za životnu sredinu"

Ministar Osman Nurković predvodio je biciklijadu pod nazivom "Sa biciklom za životnu sredinu" koja je u Bijelom Polju održana 22. Septembra povodom Međunarodnog dana bez automobila. Ovoj projekat u organizaciji NVO ,,Euromost" pod nazivom ,,Sa biciklom za životnu sredinu", na Međunarodni dan bez automobila je podržalo Ministarstvo saobraćaja i pomorstva u okviru javnog konkursa za finansiranje projekata Nevladinih organizacija u oblasti saobraćaja sa akcentom na zaštitu životne sredine.

20.09.2019.

Ministar Nurković u nedjelju na bjelopoljskoj biciklijadi

Ministar Nurković u nedjelju na bjelopoljskoj biciklijadi

Ministar Osman Nurković će u nedjelju predvoditi biciklijadu u Bijelom Polju, u organizaciji NVO ,,Euromost" pod nazivom ,,Sa biciklom za životnu sredinu", na Međunarodni dan bez automobila. Riječ je o projektu koji je podržalo Ministarstvo saobraćaja i pomorstva u okviru javnog konkursa za finansiranje projekata Nevladinih organizacija u oblasti saobraćaja sa akcentom na zaštitu životne sredine.

18.09.2019.

Ispravka na objavu tendera - „Nabavka opreme za zaštitu mora od zagadjenja.”

Ugovor o nabavkama za „Nabavka opreme za zaštitu mora od zagadjenja.” Ovdje možete preuzeti razjašnjenje na obavještenje o javnim nabavkama, kao i na web stranici EuropeAid-a:

17.09.2019.

Susret: Nurković – Ylber Hysa

Susret: Nurković – Ylber Hysa

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se danas sa ambasadorom Kosova Ylber Hysa. Na početku sastanka sagovornici su se složili da nema otvorenih pitanja koja bi stvarala prepreku da se dobri odnosi koje imamo u budućem periodu poboljšaju.

16.09.2019.

Susret: Gašparikova – Nurković

Susret: Gašparikova – Nurković

Ministar saobraćaja i pomorstva sastao se sa stalnom predstavnicom UNDP-a u Crnoj Gori, Danielom Gašparikovom. Današnji razgovor bio je prilika da se sublimiraju rezultati dosadašnje saradnje ministarstva saobraćaja i pomorstva i UNDP-a, ali i da se razmotre ideje i modeli njenog daljeg unapređenja.