Мања слова Већа слова РСС Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Како бисте окарактерисали стање наших путева?


Вијести

03.10.2019.

Учесници Форума о транспортној повезаности посјетили Морачицу

Учесници Форума о транспортној повезаности посјетили Морачицу Учесници Форума о транспортној повезаности посјетили су градилиште моста Морачица на приоритетној дионици аутопута Бар-Бољаре, Смоковац-Увач-Матешево. Детаље пројекта презентовао је Горан Вујовић из Монтепута, а гости су такође разговарали са државним секретарком у Министарству саобраћаја и поморства Ангелином Живковић. Мост Морачица је један од комплекснијих објеката на овој дионици, динамика извођења радова тече планираним темпом.

02.10.2019.

Током Форума о транспортној повезаности одржане бројне радионице

Током Форума о транспортној повезаности одржане бројне радионице

Другог дана Форума о транспортној повезаности, једног од највећих догађаја у области саобраћаја који се организује у Црној Гори, у Подгорици у хотелу Хилтон, одржане су радионице на тему „Безбједнији путеви и ивичњаци” и “Набавке на пројектима аутопутева”.

01.10.2019.

Црна Гора домаћин Форума о транспортној повезаности

Црна Гора домаћин Форума о транспортној повезаности

Форум о транспортној повезаности, један од највећих догађаја у области саобраћаја који се организује у Црној Гори, отворен је данас у Подгорици у хотелу Хилтон. Форум се одржава под покровитељством Међународне федерације за путеве. Поменути догађај је платформа за разговор о садашњим и будућим трендовима у области саобраћаја, посебно онима од значаја за регион Западног Балкана. Форум који се одржава данас и сјутра ће окупити око 200 учесника.

30.09.2019.

Најава: Форум о саобраћајној повезаности

Форум о саобраћајној повезаности, један од највећих догађаја у области саобраћаја који се организује у Црној Гори, одржаће се сјутра и прекосјутра, у Подгорици, у хотелу Хилтон. Поред Министарства саобраћаја и поморства Црне Горе, једног од организатора скупа који окупља стручну јавност, представнике влада и доносиоце одлука из региона и земаља ЕУ, привредну и академску заједницу, невладин сектор, међународне финансијске институције и представнике међународних организација, у организацији учествују Међународна федерација за путеве, Привредна комора Црне Горе, Машиниски факултет Универзитета Црне Горе и Монтепут д.о.о.

30.09.2019.

Израда студије унапријеђења међуградског превоза путника у друмском саобраћају

Израда студије унапријеђења међуградског превоза путника у друмском саобраћају

Данас је у Министарству саобраћаја и поморства одржан уводни састанак поводом почетка пројекта израде „СТУДИЈЕ УНАПРЕЂЕЊЕ МЕЂУГРАДСКОГ ПРЕВОЗА ПУТНИКА У ДРУМСКОМ САОБРАЋАЈУ“. Предметним састанком је званично почела реализација израде Студије унапређења међуградског превоза путника, за чију израду су обезбијеђена средства од Европске Банке за обнову и развој (ЕБРД) у виду грант средстава.

24.09.2019.

Министар Осман Нурковић са сарадницима у радној посјети Општини Беране

Министар Осман Нурковић са сарадницима у радној посјети Општини Беране

Министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић обишао је радове на неколико локалитета у оквиру радне посјете Општини Беране. На почетку посјете одржан је састанак, са предсједником Општине Беране Драгославом Шћекићем и сарадницима, којем су присуствовали Генерални директор Директората за државне путеве Мирсад Ибрахимовић и директор Управе за саобраћај Саво Парача.

23.09.2019.

Министар Осман Нурковић учествовао на бициклијади "Са бициклом за животну средину"

Министар Осман Нурковић учествовао на бициклијади "Са бициклом за животну средину"

Министар Осман Нурковић предводио је бициклијаду под називом "Са бициклом за животну средину" која је у Бијелом Пољу одржана 22. Септембра поводом Међународног дана без аутомобила. Овој пројекат у организацији НВО ,,Еуромост" под називом ,,Са бициклом за животну средину", на Међународни дан без аутомобила је подржало Министарство саобраћаја и поморства у оквиру јавног конкурса за финансирање пројеката Невладиних организација у области саобраћаја са акцентом на заштиту животне средине.

20.09.2019.

Министар Нурковић у недјељу на бјелопољској бициклијади

Министар Нурковић у недјељу на бјелопољској бициклијади

Министар Осман Нурковић ће у недјељу предводити бициклијаду у Бијелом Пољу, у организацији НВО ,,Еуромост" под називом ,,Са бициклом за животну средину", на Међународни дан без аутомобила. Ријеч је о пројекту који је подржало Министарство саобраћаја и поморства у оквиру јавног конкурса за финансирање пројеката Невладиних организација у области саобраћаја са акцентом на заштиту животне средине.

18.09.2019.

Исправка на објаву тендера - „Набавка опреме за заштиту мора од загадјења.”

Уговор о набавкама за „Набавка опреме за заштиту мора од загадјења.” Овдје можете преузети разјашњење на обавјештење о јавним набавкама, као и на wеб страници ЕуропеАид-а:

17.09.2019.

Сусрет: Нурковић – Yлбер Хyса

Сусрет: Нурковић – Yлбер Хyса

Министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић састао се данас са амбасадором Косова Yлбер Хyса. На почетку састанка саговорници су се сложили да нема отворених питања која би стварала препреку да се добри односи које имамо у будућем периоду побољшају.