Мања слова Већа слова РСС Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Како бисте окарактерисали стање наших путева?


Вијести

25.07.2019.

Саопштење: Сусрет Нурковић – Лундина

Саопштење: Сусрет Нурковић – Лундина Министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић састао се са Амбасадором Краљевине Шведске Јаном Лундином. Повод сусрета је био позив за учешће министру Нурковићу на једној од највећих међународних конференција коју Шведска планира да организује почетком наредне године. Како је нагласио Амбасадор Лундина, ова конференција биће посвећена саобраћају и путној инфраструктури са акцентом на безбједност у саобраћају, додајући да се очекује око 1000 учесника из разних сфера. Такође је информисао министра Нурковића о средствима која шведска администрација улаже у развој саобраћајне инфраструктуре, али и о резултатима у области смањења саобраћајних незгода са трагичним последицама.

22.07.2019.

Разјашњење на обавјештење о јавним набавкама -“Техничка подршка за припему инвестиционих пројеката у сектору саобраћаја у Црној Гори”

Уговор о услугама за “Техничка подршка за припему инвестиционих пројеката у сектору саобраћаја у Црној Гори”, у оквиру ИПА 2017 Годишњег програма за Црну Гору из Инструмента за претприступну помоћ (ИПА) у Црној Гори.

19.07.2019.

Позив за јавну расправу о Нацрту закона безбједности и интероперабилности у жељезничком саобраћају

даје на јавну расправу НАЦРТ ЗАКОНА О БЕЗБЈЕДНОСТИ И ИНТЕРОПЕРАБИЛНОСТИ У ЖЕЉЕЗНИЧКОМ САОБРАЋАЈУ и упућује ЈАВНИ ПОЗИВ Грађанима, научној и стручној јавности, државним органима, политичким странкама, невладиним организацијама, међународним организацијама, медијима и свим заинтересованим организацијама и заједницама, да се укључе у јавну расправу и дају свој допринос у разматрању Нацрта закона безбједности и интероперабилности у жељезничком саобраћају.

18.07.2019.

Од Котора, преко Пераста и Тивта, до Херцег Новог соларним тримаранима

Од Котора, преко Пераста и Тивта, до Херцег Новог соларним тримаранима

У Тивту на Пинама, свечано су поринути тримарани на електрични и хибридни погон. Соларни брод Елеттра и хибридни Грацијана дио су пројекта Белла Бока, а саградила их је истоимена компанија, уз подршку Министарства одрживог развоја и туризма, Привредне Коморе Црне Горе и Програма Уједињених нација за развој.

17.07.2019.

Саопштење: Састанак са представницима црногорских помораца

Саопштење: Састанак са представницима црногорских помораца

Министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић састао се данас са представницима Удружења капетана, Уније помораца, Поморског факултета Котор и Центром за обуку помораца Азалее Бијела. Састанак је одржан у ширем саставу, па су у разговору учествовали и најближи сарадници министра Нурковића из области поморства: генерални директор директората за поморски саобрацај и унутрашњу пловидбу Кап.Владан Радоњић, начелница Дирекције за примјену стандарда поморске сигурности Снежана Ђурковић, Лучки капетани капетанија Бар и Котор, Бруно Бркановић и Предраг Ратковић, као и правник Лучке Капетаније Котор, Савић Божовић.

16.07.2019.

Италијанске компаније заинтересоване за наставак реализације пројекта аутопута Бар-Бољаре

Италијанске компаније заинтересоване за наставак реализације пројекта аутопута Бар-Бољаре

Министар Осман Нурковић, са сарадницима, састао се са представницима италијанске компаније Пиззаротти, која је изразила своје интересовање за наставак реализације пројекта аутопута Бар-Бољаре. На почетку састанка министар Нурковић је госте упознао са тренутним статусом активности у вези са реализацијом осталих дионица пројекта аутопута Бар-Бољаре, и изразио своје задовољство што је све израженије и интересовање европских компанија у вези са реализацијом најзначајнијег црногорског инфраструктурног пројекта...

12.07.2019.

Други састанак Радне групе за преговарачко поглавље 21 – Транс-европске мреже

Други састанак Радне групе за преговарачко поглавље 21 – Транс-европске мреже

Други састанак Радне групе за припрему и вођење преговора о приступању Црне Горе Европској унији за област правне тековине Европске уније која се односи на преговарачко поглавље 21 – Транс-европске мреже одржан је данас у просторијама Министарства саобраћаја и поморства.

12.07.2019.

Други састанак Радне групе за преговарачко поглавље 14 – Саобраћајна политика

Други састанак Радне групе за преговарачко поглавље 14 – Саобраћајна политика

Други састанак Радне групе за припрему и вођење преговора о приступању Црне Горе Европској унији за област правне тековине Европске уније која се односи на преговарачко поглавље 14 – Саобраћајна политика одржан је данас у просторијама Министарства саобраћаја и поморства.

12.07.2019.

Објава тендера и тендерска документација - Пројекат „Набавка опреме за заштиту мора од загађења“

Објава тендера за набавку и тендерска документација Уговор о набавци “ Набавка опреме за заштиту мора од загађења” у оквиру ИПА 2017 Годишњег програма за Црну Гору из Инструмента за претприступну помоћ (ИПА) у Црној Гори. Овдје можете преузети објаву тендера и тендерску документацију, као и на wеб страници Делегације Европске уније у Црној Гори:

11.07.2019.

Министар Осман Нурковић обишао цијелу дионицу аутопута, 3 моста потпуно завршена, спојен први сегмент Морачице

Министар Осман Нурковић обишао цијелу дионицу аутопута, 3 моста потпуно завршена, спојен први сегмент Морачице

Министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић са сарадницима и представницима компаније ЦРБЦ, обишао је цијелу приоритетну дионицу аутопута Бар-Бољаре. Уз задовољство обимом урађених радова на мостовима, тунелима и отвореној траси, Нурковић је још једном изразио очекивање да ће нови рок за завршетак радова, септембар 2020. године, бити испоштован...