Manja slova Veća slova RSSZakon o slobodi vjeroispovijesti

 Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

29.11.2019.

Ministar Osman Nurković posjetio Luku Dubai port London

Ministar Osman Nurković posjetio Luku Dubai port London Tokom zasijedanja Skupštine međunarodne pomorske organizacije, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković se susreo sa ministrom saobraćaja Ujedinjenih Arapskih Emirata Abdulahom Muhamedom Belghaifom Al Nuaimijem i tom prilikom je na poziv ministra posjetio Luku Dubai port London.

28.11.2019.

Crna Gora prepoznata kao ozbiljna pomorska zemlja

Crna Gora prepoznata kao ozbiljna pomorska zemlja

Generalni sekretar IMO-a je pohvalio napore Crne Gore u dostizanju najviših međunarodnih standarda i obećao pomoć u tehničkom i administrativnom smislu. Ministar Nurković je pohvalio rad IMSAS audit tima, koji je nedavno boravio u Crnoj Gori i pri tom nam ukazao na određene nedostatke, koje je potrebno otklanjati, a sve u cilju dostizanja najvećih međunarodnih pomorskih standarda...

27.11.2019.

Ministar Osman Nurković učestvuje na skupštini Međunarodne pomorske organizacije

Ministar Osman Nurković učestvuje na skupštini Međunarodne pomorske organizacije

Delegacija Ministarstva saobraćaja i pomorstva predvođena ministrom Osmanom Nurkovićem učestvuje na skupštini Međunarodne pomorske organizacije IMO sa sjedištem u Londonu koja se održava svake dvije godine. Obzirom da na Skupštini učestvuje 174 zemlje članice IMO-a, ovo je dobra prilika za uspostavljanje bilateranih odnosa u oblasti pomorstva, naglašava Nurković. Na zasijedanju Skupštine će se izabrati novi dvogodišnji sastav IMO-a.

26.11.2019.

Treći sastanak Radne grupe za pregovaračko poglavlje 21 – Trans-evropske mreže

Juče je u prostorijama Ministarstva saobraćaja i pomorstva, sa početkom u 10 časova, održan treći sastanak Radne grupe za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji za oblast pravne tekovine Evropske unije koja se odnosi na pregovaračko poglavlje 21 – Trans-evropske mreže.

26.11.2019.

Treći sastanak Radne grupe za pregovaračko poglavlje 14 - Saobraćajna politika

Juče je u prostorijama Ministarstva saobraćaja i pomorstva, sa početkom u 11 časova održan treći sastanak Radne grupe za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji za oblast pravne tekovine Evropske unije koja se odnosi na pregovaračko poglavlje 14 – Saobraćajna politika.

25.11.2019.

Otvorene prijave za pretkvalifikaciju dodjele koncesije za Aerodrome Crne Gore

Otvorene prijave za pretkvalifikaciju dodjele koncesije za Aerodrome Crne Gore

Otvaranje pristiglih Prijava otpočelo je u 13 sati u prostorijama Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Otvaranju Prijava za pretkvalifikaciju prisustvovali su članovi Tenderske komisije, kojom je predsjedavao Osman Nurković, ministar saobraćaja i pomorstva, zamjenik Predsjednika komisije...

25.11.2019.

ALMONIT – MTC, projekat koji obale čini bližim

ALMONIT – MTC, projekat koji obale čini bližim

U organizaciji Albanskog razvojnog fonda 21. novembra 2019. godine u Tirani je održana Konferencija u cilju prezentovanja i promocije tematskog projekta Albanija, Crna Gora, Italija multi modalna transportna povezanost (ALMONIT MTC ) koji se finansira u okviru Programa IPA CBC Italija Albanija Crna Gora. Cilj istog je uspostavljanje dugoročnog partnerstva između glavnih aktera projekta kroz multimodalni saobraćaj i uspostavljanje unutrašnjih plovnih puteva i pomorskih linija . Ukupna vrijednost pomenutog projekta za sve projektne partnere Albanski razvojni fond, Regija Puglia , Regija Molisa i Ministarstvo saobraćaja i pomorstva je 7 miliona eura od kojih 2 440 000 eura (85 % predstavlja IPA kontribucija a 366 000 eura je nacionalno kofinansiranje) je budžet Ministarstva saobraćaja i pomorstva kao projektnog partnera gdje glavna aktivnost je izgradnja Luke Virpazar.

19.11.2019.

Održani pregovori sa Švajcarskom u vezi prevoza putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju

Održani pregovori sa Švajcarskom u vezi prevoza putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju

Održani su sastanaci Mješovite komisije Crne Gore i Švajcarske u oblasti međunarodnog drumskog prevoza putnika i tereta u organizaciji Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Crnogorsku delegaciju predvodio je generalni direktor za drumski saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva g. Dalibor Milošević, a švajcarsku g. Jean-Claude Schneuwly, šef Odjeljenja za međunarodna pitanja, Savezno Ministarstvo za životnu sredinu, saobraćaj, energetiku i komunikacije

12.11.2019.

Ministar Nurković na Globalnoj konferenciji za razvoj aerodroma u Dablinu

Ministar Nurković na Globalnoj konferenciji za razvoj aerodroma u Dablinu

Delegacija Vlade Crne Gore, predvođena ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem, učestvuje na Globalnoj konferenciji za razvoj aerodroma koja se održava od 11. - 14. novembra 2019. godine u Dablinu, Republika Irska.

12.11.2019.

Saopštenje za javnost u vezi postupka za dodjelu koncesija za pružanje lučkih usluga u akvatorijumu luke Bar

Vlada Crne Gore je na sjednici održanoj 19. septembra, u skladu sa Zakonom o lukama i Zakonom o koncesijama, prihvatila Koncesioni akt za dodjelu koncesije za pružanje lučke usluge- pilotski servis, privez/odvez brodova, remorkaža, tegljenje odnosno potiskivanje plovnih objekata, dostava vode na sidrišta luke Bar, prevoz lučkih vlasti na plovne objekte u akvatorijumu luke Bar i prevoz shipchandlera do brodova u luci Bar.