Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

15.06.2015.

Saopštenje: Stigla prva isporuka mehanizacije za radove na izgradnji autoputa, 267 mašina uskoro na gradilištu

Saopštenje: Stigla prva isporuka mehanizacije za radove na izgradnji autoputa, 267 mašina uskoro na gradilištu Prva veća isporuka mašina i mehanizacije za radove na izgradnji autoputa Bar – Boljare (dionica Smokovac-Uvač-Mateševo) stigla je u Luku Bar, odakle će u naredne dvije sedmice biti transportovana na gradilište. Iz Kine je u Crnu Goru dopremljeno 267 mašina ukupne vrijednosti 20,4 miliona USD, koje će se najvećim dijelom koristiti u ovoj fazi radova na izgradnji autoputa.

12.06.2015.

Saopštenje: Održan 2. Sektorski monitoring odbor za praćenje realizacije Operativnog programa Regionalni razvoj 2012. - 2013.

Saopštenje: Održan 2. Sektorski monitoring odbor za praćenje realizacije Operativnog programa Regionalni razvoj 2012. - 2013.

II Sektorski monitoring odbor za praćenje realizacije Operativnog programa Regionalni razvoj 2012-2013 održan je 11. juna, 2015.godine u Ministarstvu održivog razvoja i turizma. Operativnim programom predviđena je podrška u vidu bespovratnih finasijskih sredstava (Instrument predpristupne podrške IPA) u iznosu od 22.235.679 € dok za nacionalno kofinansiranje je potrebno izdvojiti 3.923.947 €. Vrijednost Operativnog programa iznosi 26.169.624 € za ukupno pet projekata od kojih su tri iz oblasti životne sredine i dva iz saobraćaja.

02.06.2015.

Objava tendera za radove/Works Contract Notice

Objava tendera za radove: Ugovor o radovima “Projektovanje i izgradnja nove elektro-vučne podstanice - Trebešica” u okviru Operativnog programa "Regionalni razvoj" 2012-2013 iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u Crnoj Gori.

01.06.2015.

Ministar Brajović na radnom doručku sa predstavnicima diplomatskog kora predstavio politiku razvoja saobraćajne infrastrukture naše države

Ministar Brajović na radnom doručku sa predstavnicima diplomatskog kora predstavio politiku razvoja saobraćajne infrastrukture naše države

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović organizovao je danas radni doručak sa predstavnicima diplomatskog kora u Crnoj Gori na temu vođenja politike u razvoju saobraćajne infrastrukture u Crnoj Gori.

28.05.2015.

NAJAVA: Ministar Brajović obići će sa albanskim kolegom Hadžinastom trasu puta Podgorica - Gusinje - Plav

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović obići će, zajedno sa albanskim kolegom - ministrom saobraćaja Edmondom Hadžinastom, u petak 29. maja 2015. godine, trasu puta Podgorica - Gusinje - Plav (preko Albanije).

27.05.2015.

Saopštenje: Održan Info dan o balastnim vodama

Saopštenje: Održan Info dan o balastnim vodama

Informativna radionica o aktivnostima koje državna administracija Crne Gore preduzima u dijelu obaveza Adiatic IPA - BALMAS projekta, održana je danas u Baru u organizaciji Ministarstva saobraćaja i pomorstva – Uprave pomorske sigurnosti i Instituta za biologiju mora.

21.05.2015.

JAVNI POZIV za obavljanje usluge izdavanja Potvrde proizvođača o usaglašenosti vozila, sistema i dijelova u postupku homologacije vozila

JAVNI POZIV zainteresovanim pravnim licima za obavljanje usluge izdavanja Potvrde proizvođača o usaglašenosti vozila, sistema i dijelova u postupku homologacije vozila

19.05.2015.

Saopštenje: Susret ministra Brajovića sa predstavnicima kompanije Štrabag

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović primio je danas rukovodstvo austrijske kompanije Štrabag, kako bi razgovarali o dosadašnjoj ali i potencijalnoj saradnji u oblasti unapređenja infrastrukture u Crnoj Gori.

15.05.2015.

POZIV za izražavanje zainteresovanosti za Projekat rekonstrukcije i dogradnje lokalnih puteva

Vlada Crne Gore namjerava da iskoristi sredstva iz zajma za finansiranje nadzora Projekta rekonstrukcije i unaprjeđenja lokalnih puteva. Izvršna institucija je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva. Projekat podliježe politikama i pravilima javnih nabavki EBRD-a. Glavni cilj ovog zadatka biće Nadzor nad građevinskim radovima na: • Rekonstrukciji trase duge 11.5 km od Lubnice do Jelovica uz dodatnu trasu novog puta dužine oko 1,4 km između Jelovica i Jezerina; • Izgradnja nove dionice puta u dužini od 3,5 km između Jelovica i Jezerina koji uključuje 2,9 km jednocijevnog tunela, kao i mosta dužine 100 metara.