Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

31.07.2018.

Obavještenje o javnoj raspravi povodom Nacrta Zakona o putevima

Obavještenje o javnoj raspravi povodom Nacrta Zakona o putevima Ovim zakonom urediće se pravni položaj, razvoj, održavanje, zaštita, upravljanje i finansiranje javnih puteva kao i njihovo građenje i rekonstrukcija i izvršiti dodatno usaglašavanje sa pravnom tekovinom Evropske unije u oblasti saobraćajne politike. Radna grupa je pripremila Nacrt Zakona o putevima i isti dala na javnu raspravu 11. juna 2018. godine u trajanju od 40 dana. U periodu trajanja javne rasprave pristigli su komentari, prijedlozi i sugestije određenog broja zainteresovanih lica.

31.07.2018.

Spisak ovlašćenih stanica za tehnički pregled za obavljanje dijela poslova u postupku homologacije pojedinačnog vozila

Spisak ovlašćenih stanica za tehnički pregled za obavljanje dijela poslova u postupku homologacije pojedinačnog vozila, u skladu sa članom 16 i 18 Pravilnika o tehičkim zahtjevima za proizvode koji se uvoze ili prvi put stavljaju na tržište u Crnoj Gori („Sl.list CG“ br.5/15).

23.07.2018.

Mihajlovićeva u Podgorici: Spojićemo Srbiju i Crnu Goru auto-putem i modernizovati barsku prugu

Mihajlovićeva u Podgorici: Spojićemo Srbiju i Crnu Goru auto-putem i modernizovati barsku prugu

Potpredsjednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas u Podgorici da će Srbija nastaviti izgradnju Koridora 11 do Požege i dalje do Boljara, kao i da će do 2021. biti rekonstruisana čitava pruga Beograd-Bar na teritoriji Srbije.

20.07.2018.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o putevima

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva obavještava građane, naučnu i stručnu javnost, državne organe, političke stranke, nevladine organizacije, međunarodne organizacije, medije i druge zainteresovane, da će se javna rasprava o Nacrtu zakona o putevima održati 27.7.2018. godine u hotelu Hilton (sala Princeza Milica), Bulevar Sv. Petra Cetinjskog 2, Podgorica. Javna rasprava će se održati u period od 9,00 do 13,00h.

20.07.2018.

Najava: Radna posjeta potpredsjednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, prof. dr Zorane Mihajlović

Potpredsjednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović boraviće u ponedeljak 23. jula u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. Delegacija Republike Srbije, na čelu sa potpredsjednicom Mihajlović, će obići gradilište mosta Moračica koji predstavlja najzahtjevniji objekat na prioritetnoj dionici autoputa Bar Boljare, a koji predstavlja dio autoputa Beograd-Južni Jadran.

17.07.2018.

Treći sastanak Nadzornog odbora za projekat Razvoj baze podataka puteva

Treći sastanak Nadzornog odbora za projekat Razvoj baze podataka puteva

Treći sastanak Nadzornog odbora za projekat Razvoj baze podataka puteva koji je imao za cilj sagledavanje i ocjenu uspjesnosti sprovodjenja održan je 17. jula 2018. godine u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva. Ovom prilikom članovi Nadzornog odbora, predstavnici Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Ministarstva finansija, Direkcije za saobraćaj i Delegacije Evropske unije u ulozi posmatrača upoznali su se napretkom u odnosu na izvještajni period, narednim planiranim aktivnostima i prvim rezultatima prikupljanja podataka o stanju inventara crnogorske putne mreže.

12.07.2018.

U Skadru juče održan prvi zajednički sastanak vezano za Studiju izvodljivosti za jadransko-jonski koridor kroz Crnu Goru i Albaniju

U Skadru juče održan prvi zajednički sastanak vezano za Studiju izvodljivosti za jadransko-jonski koridor kroz Crnu Goru i Albaniju

Delegacija predvođena državnom sekretarkom Angelinom Živković boravila je juče u radnoj posjeti Skadru, gdje je održan prvi zajednički sastanak vezano za Studiju izvodljivosti za jadransko-jonski koridor kroz Crnu Goru i Albaniju. Na radnom sastanku su pored predstavnika Ministarstva saobraćaja i pomorstva i Ministarstva održivog razvoja i turizma, učestvovale i kolege iz Albanije, predstavnici resornog ministarstva saobraćaja, konsultanti koji rade na Studiji, koji dolaze iz konzorcijuma IPF 5, Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF), dok je ispred Evropske banke za obnovu i razvoj, vođeće finansijske institucije na ovom projektu, bio gospodin Rade Ralević.

29.06.2018.

U Briselu održan XI sastanak Pododbora za oblast saobraćaja, energetike, životne sredine i regionalni razvoj između Crne Gore i Evropske komisije

U Briselu održan XI sastanak Pododbora za oblast saobraćaja, energetike, životne sredine i regionalni razvoj između Crne Gore i Evropske komisije

U Briselu, 28. juna, održan je XI sastanak Pododbora za oblast saobraćaja, energetike, životne sredine i regionalni razvoj između Crne Gore i Evropske komisije. Dijelom sastanka koji je bio namijenjen za sektor saobraćaja, predsjedavala je državna sekretarka u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Angelina Živković, dok je predsjedavajući ispred Evropske komisije bila Barbara Hesus Žimeno, predstavnica Jedinice za Crnu Goru u Generalnoj direkciji EK za susjedsku politiku i pregovore o proširenju. U delegaciji koju je predvodila Živković, bili su državni sekretar Muamer Hajdarpašić, generalni direktori za pomorstvo i želejznički saobraćaj Vladan Radonjič i Milan Banković i samostalni savjetnik u sektoru državnih puteva Miroslav Mašić.

28.06.2018.

Najava: XI sastanak Pododbora za saobraćaj, energetiku, životnu sredinu i regionalni razvoj

U Briselu se danas održava XI sastanak Pododbora za saobraćaj, energetiku, životnu sredinu i regionalni razvoj između Crne Gore i Evropske komisije.

28.06.2018.

Sastanak u oblasti međunarodnog drumskog prevoza između delegacija Crne Gore i Republike Kosovo

Sastanak u oblasti međunarodnog drumskog prevoza između delegacija Crne Gore i Republike Kosovo

U Prištini je održan sastanak Mješovite komisije u oblasti međunarodnog drumskog prevoza između delegacija Crne Gore i Republike Kosovo. Crnogorsku delegaciju je predvodio g. Dalibor Milošević, a kosovsku g. Rexhep Kadriu. Na sastanku je potpisan Protokol i parafiran tekst Nacrta sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Kosovo o prevozu putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju, kojim se uređuju odnosi u prevozu na savremen način i istim se olakšava protok robe i putnika i uklanja niz administrativnih barijera. Sporazum predstavlja novi pravni i regulatorni okvir u ovoj oblasti i istovremeno je izraz suvereniteta dvije države u oblasti saobraćaja.