Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

11.12.2018.

Ministar Nurković u Briselu na II sastanku Savjeta ministara Transportne zajednice

Ministar Nurković u Briselu na II sastanku Savjeta ministara Transportne zajednice Delegacija predvođena ministrom saobraćaja i pomorstva Crne Gore Osmanom Nurkovićem učestvovala je u Briselu na II sastanku Savjeta ministara Transportne zajednice. Pored ministra Nurkovića, u delegaciji bili su državna sekretarka Angelina Živković, sekretar ministarstva Adis Pepić, prvi sekretar u Misiji Crne Gore pri Evropskoj uniji Ivan Lazarević i samostalna savjetnica Bilsana Bibić.

10.12.2018.

Dobri diplomatski odnosi podstiču ekonomsku saradnju

Dobri diplomatski odnosi podstiču ekonomsku saradnju

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se sa ambasadorom Turske Serhatom Galipom. Susret je poslužio da se sumiraju utisci i rezultati saradnje u periodu mandata ambasadora Galipa u našoj državi.

07.12.2018.

AUDIT TIM zadovoljan aktivnostima koje Crna Gora preduzima i sprovodi u oblasti implementacije konvencija Medjunarodne pomorske organizacije

AUDIT TIM zadovoljan aktivnostima koje Crna Gora preduzima i sprovodi u oblasti implementacije konvencija Medjunarodne pomorske organizacije

Ministar Osman Nurković sastao se danas na završnom sastanku sa Delegacijom Audit tima Evropske agencije za pomorsku sigurnost (EMSA), koja je boravila u višednevnoj radnoj posjeti Crnoj Gori u cilju pripreme crnogorske administracije za obavezan Audit za zemlje članice Međunarodne pomorske organizacije.

03.12.2018.

Crnogorska pomorska administracija započela pripreme za IMSAS audit 2019. godine

Crnogorska pomorska administracija započela pripreme za IMSAS audit 2019. godine

Delegacija audit tima EMSA-e za pripremu Crne Gore za IMSAS (obavezan audit za zemlje članice Međunarodne pomorske organizacije IMO) boravi u višednevnoj posjeti crnogorskoj pomorskoj administraciji. Državni sekretar u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Muamer Hajdarpašić pozdravio je prisutne i na početku razgovora podsjetio na činjenicu da je Crna Gora, 10. oktobra 2006. godine, zvanično postala 167 članica IMO-a (Međunarodna pomorska organizacija) i time prihvatila konvencije i protokole IMO-a, kao i prava i obaveze koje iz toga proizilaze.

30.11.2018.

Potpisan Ugovor o koncesiji za Brodogradilište Bijela

Potpisan Ugovor o koncesiji za Brodogradilište Bijela

Ugovor o koncesiji za Brodogradilište Bijela između Vlade Crne Gore i Konzorcijuma Adriatic Marinas doo i B.V. Holding Maatschappij Damen potpisan je danas u prostorijama Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Ugovor su potpisali direktor Lučke uprave Vladimir Stijepčević, izvršni direktor Adriatic Marinas d.o.o. David Margason i opunomoćeni predstavnik Damen Holding B.V. Kant Eliza.

30.11.2018.

Započeta realizacija projekta “Procjena bezbjednosti puteva u Crnoj Gori”

Započeta realizacija projekta  “Procjena bezbjednosti puteva u Crnoj Gori”

Ugovor za realizaciju projekta Procjena putne bezbjednosti potpisan je sa kompanijom IMC Worldwide Limited iz Velike Britanije, u konzorcijumu sa COWI A/S iz Danske i AF-Cityplans.r.o. iz Češke Republike. Ukupna vrijednost ugovora je 470.000,00 EUR, od čega finansiranje EU čini 85% a nacionalno ko-finansiranje 15%. Korisnik projekta je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva odnosno Direkcija za saobraćaj kao krajnji korisnik. Projekat je finansiran iz Godišnjeg akcionog programa IPA-e za 2014. godinu za Crnu Goru (CAP 2014) u okviru instrumenta pretpristupne podrške (IPA II) i trajaće 12 mjeseci, odnosno do novembra 2019. godine.

30.11.2018.

Kontinuirana saradnja za bolji status pomoraca

Kontinuirana saradnja za bolji status pomoraca

Državni sekretar u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Muamer Hajdarpašić i generalni direktori za oblast pomorske privrede i pomorstva Maja Mijušković i Vladan Radonjić sastali su se sa predstavnicima Unije pomoraca. Kako je na početku istakao Hajdarpašić ovo je nastavak saradnje, koja se mora u kontinuitetu razvijati kako bi dala konkretne rezultate. Obavijestio je prisutne o koracima preduzetim od stane resornog Ministarstva kako bi se neka od otvorenih pitanja efikasno rješavala i to u prvom redu o susretu rukovodstva Ministarstva saobraćaja sa italijanskim ambasadorom u Crnoj Gori.

28.11.2018.

Nurković na Globalnoj konferenciji za razvoj aerodroma u Hamburgu vodio panel na temu koncesije aerodroma u Crnoj Gori

Nurković na Globalnoj konferenciji za razvoj aerodroma u Hamburgu vodio panel na temu koncesije aerodroma u Crnoj Gori

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković učestvuje na Globalnoj konferenciji za razvoj aerodroma u Hamburgu koja okuplja preko 50 vodećih operatera aerodroma, investitora, finansijera, aviokompanija kao i preko 500 zvaničnika i stručnjaka iz oblasti vazdušnog saobraćaja. Globalna konferencija je prilika za razmjenu iskustava, međusobnog umrežavanja i stvaranja ideja koje će unaprijediti oblast cjelokupne avijacije, a tema ovogodišnje konferencije (GAD World 2018) su trendovi u industriji, finansije, investicije, upravljanje i strategija aerodroma, privatizacija i privatno javno partnerstvo.

27.11.2018.

Ukloniti administrativne barijere u korist pomoraca i pomorske privrede

Ukloniti administrativne barijere u korist pomoraca i pomorske privrede

Ministar Osman Nurković i Državni sekretar u ministarstvu saobraćaja i pomorstva Muamer Hajdarpašić susreli su se sa Ambasadorom Republike Italije Lukom Zelioliem kako bi razgovarali o temama iz oblasti pomorstva. Na početku susreta ministar Nurković se kratko osvrnuo na dosadašnju dobru praksu brzog rješavanja tema iz resora saobraćaja sa italijanskom ambasadom, ali podsjetio i na sporazume koje Crna Gora i Italija imaju, kao i na ranije inicijative vezane za međunarodne sporazume između dvije države dominatno iz oblasti pomorstva.

26.11.2018.

Ministar Nurković učestvovaće na Globalnoj konferenciji za razvoj aerodroma u Hamburgu

Delegacija Vlade Crne Gore, predvođena ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem, učestvovaće na Globalnoj konferenciji za razvoj aerodroma koja će se održati od 27. - 29. novembra 2018. godine u Hamburgu. Teme ovogodišnje konferencije (GAD World 2018) na kojoj će prisustvovati preko 500 zvaničnika i stručnjaka iz oblasti vazduhoplovstva i upravljanja aerodromima širom svijeta, između ostalog su tržište avio kompanija, trendovi u industriji, finansije, investicije, upravljanje i strategija aerodroma, privatizacija i privatno javno partnerstvo.