Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

23.01.2017.

Obilježena jedanaesta godišnjica teške željezničke nesreće na Bioču

Obilježena jedanaesta godišnjica teške željezničke nesreće na Bioču Polaganjem vijenca na spomenik na Bioču, danas je odata počast žrtvama najteže željezničke nesreće u Crnoj Gori u kojoj je poginulo 47, a povrijeđeno više od dvije stotine putnika. Vijenac je u ime Vlade Crne Gore položila delegacija u kojoj su, osim ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića, bili i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, ministarka javne uprave Suzana Pribilović, kao i predstavnici menadžmenta željezničkih preduzeća.

20.01.2017.

Saopštenje: Susret Nurković - Uehara

Saopštenje: Susret Nurković - Uehara

Pred ministrom Nurkovićem je puno zadataka i izazova u mandatu koji mu je povjeren, kazala je na početku razgovora ambasadorka Amerike Margaret En Uehara. Ona je naglasila da će američka Vlada dati svoj doprinos aktivnostima koje se sprovode. Mnoge američke kompanije su prisutne u Crnoj Gori, a po riječima ambasadorke, postoji interesovanje američke privrede da se uključi na tržište. Uehara je kazala da postoji puno oblasti u resoru saobraćaja, ali da njih najviše zanima dinamika realizacije najvažnijih projekata u narednih godinu.

19.01.2017.

Saopštenje: Ministar Nurković se susreo sa ambasadorom Velike Britanije u Crnoj Gori Janom Vitingom

Saopštenje: Ministar Nurković se susreo sa ambasadorom Velike Britanije u Crnoj Gori Janom Vitingom

Na početku sastanka, uz čestitke ministru Nurkoviću na imenovanje, ambasador Viting je izrazio zadovoljstvo odnosima dvije države koji su veoma jaki i dobri. On je takođe istakao da je vidljiv porast broja britanskih turista u Crnoj Gori, a postoji i interesovanje britanskih prevoznika za ulazak na crnogorsko tržište.

16.01.2017.

Saopštenje: Susret Nurković - Orav

Saopštenje: Susret Nurković - Orav

Na početku razgovora šef Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori Aivo Orav čestitao je ministru Nurkoviću imenovanje na mjesto ministra saobraćaja i posebno interesovanje iskazao za prioritete u resoru saobraćaja u godinama pred nama.

16.01.2017.

Obavještenje o dodjeli Ugovora o radovima „Radovi sanacije na dijelu pruge Virpazar-Sutomore u tunelu Sozina”

Ugovor o radovima „Radovi sanacije na dijelu pruge Virpazar-Sutomore u tunelu Sozina” u okviru Operativnog programa „Regionalni razvoj” 2012-2013 iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u Crnoj Gori.

11.01.2017.

Evidencija ovlašćenih predstavnika za izdavanje potvrde proizvođača

U skladu sa članom 19 Pravilnika o tehičkim zahtjevima za proizvode koji se uvoze ili prvi put stavljaju na tržište u Crnoj Gori („Sl.list CG“ br.5/15) u prilogu objavljujemo Evidenciju ovlašćenih predstavnika za izdavanje potvrde proizvođača.

11.01.2017.

Spisak ovlašćenih stanica za tehnički pregled za obavljanje dijela poslova u postupku homologacije pojedinačnog vozila

Spisak ovlašćenih stanica za uslugu obavljanja dijela poslova u postupku homologacije pojedinačnog vozila tj. pregled vozila, pregled dokumentacije, sačinjavanje Zapisnika o pregledu vozila, sačinjavanje Izvještaja o homologaciji pojedinačnog vozila sa mišljenjem o ispunjenosti zahtjeva i uslova za homologaciju i druge poslove iz oblasti homologacije.

28.12.2016.

Saopštenje: Ministar saobraćaja Osman Nurković sastao se sa diplomatskim predstavnicima Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori

Saopštenje: Ministar saobraćaja Osman Nurković sastao se sa diplomatskim predstavnicima Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori

Na početku razgovora iskazano je obostrano zadovoljstvo bilateralnim odnosima dvije zemlje, uz naglasak na dalje jačanje saradnje u oblasti saobraćaja, to jest mogućnost realizacije kapitalnih infrastrukturnih projekata.

26.12.2016.

Saopštenje: Susret ministra Nurkovića sa ambasadorom Turske Serhatom Galipom

Saopštenje: Susret ministra Nurkovića sa ambasadorom Turske Serhatom Galipom

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković primio je danas u zvaničnu posjetu ambasadora Republike Turske Serhata Galipa. Sagovornici su istakli izuzetno dobre i prijateljske odnose između država, kao i spremnost da se politička i ekonomska saradnja dalje unaprjeđuju.

20.12.2016.

Ministar Nurković prisustvovao otvaranju tunela Eurasia u Istanbulu

Ministar Nurković prisustvovao otvaranju tunela Eurasia u Istanbulu

Na poziv ministra saobraćaja, pomorstva i komunikacija Republike Turske Ahmeta Arslana, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković prisustvovao je danas svečanoj ceremoniji otvaranja tunela „Eurasia“. Svečanoj ceremoniji prisustvovao je i predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan, kao i premijer Binali Jildirim, bivši ministar saobraćaja Turske.