Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

19.03.2019.

OKRUGLI STO

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva obavještava zainteresovanu javnost da će se okrugli sto povodom Nacrta zakona o izmjenama i dopunama zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, održati 25. marta 2019. godine, u Hotelu „CentreVille“- Conference room 1, Podgorica, u 10 sati...

17.03.2019.

Unapređenje prekogranične saradnje između Crne Gore i Albanije

Unapređenje prekogranične saradnje između Crne Gore i Albanije

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva Crne Gore bilo je domaćin delegaciji Vlade Republike Albanije koju je predvodio generalni direktor za ekonomske i usluge podrške u Ministarstvu infrastrukture i energetike Eduart Ahmeti, a cilj posjete bio je produbljivanje saradnje i nastavak aktivnosti u okviru Berlinskog procesa i Agende povezivanja. Sa posebnom pažnjom razmotreno je sprovođenje reformskih “mekih” mjera iz paketa 2016-2020, koje se u okviru Plana upravljanja reformskim mjerama (CRMP) odnose na uspostavljanje efikasnog drumskog i željezničkog saobraćaja na graničnim prelazima i sagledavanje mogućnosti za uvođenje mehanizma “Jednog servisnog šaltera”(One stop shop) na graničnim prelazima između dvaju država.

13.03.2019.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o dopunama Zakona o ugovorima o prevozu u drumskom saobraćaju

JAVNI POZIV Građanima, naučnoj i stručnoj javnosti, državnim organima, političkim strankama, nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama, medijima i svim zainteresovanim organizacijama i zajednicama, da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta zakona o dopunama Zakona o ugovorima o prevozu u drumskom saobraćaju.

13.03.2019.

Susret Nurković - Trpkoski

Susret Nurković - Trpkoski

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković primio je danas u kurtoaznu posjetu ambasadora Republike Sjeverna Makedonije g.Mihajla Trpkoskog. Ministar Nurković i ambasador Trpkoski su razmijenili mišljenja o mogućnosti što boljeg saobraćajnog povezivanja dvije države.

13.03.2019.

Susret Nurković – Plugtschieva

Susret Nurković – Plugtschieva

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković primio je danas u kurtoaznu posjetu ambasadorku Republike Bugarske gospođu Meglenu Plugtschievu. Nurković i Plugtchieva su se složili da je saradnja između dvije države prijateljska i da treba raditi na daljem poboljšanju bilateralnih odnosa.

11.03.2019.

Saopštenje: Bar – Boljare najkompleksniji razvojni infrastrukturni projekat u istoriji Crne Gore

Saopštenje: Bar – Boljare  najkompleksniji  razvojni  infrastrukturni projekat u istoriji Crne Gore

Senzacionalističko pisanje u vezi sa realizacijom projekta autoputa Bar-Boljare je postala redovna pojava kod jednog dijela crnogorskih medija, koja neodmjerenim i netačnim informacijama od nepouzdanih izvora, a samim tim neprofesionalnim pristupom poslu nastoje da preko realizacije projekta autoputa Bar-Boljare, vode dnevno politička nadmetanja, uporno pokušavajući da odrede metu...

11.03.2019.

Završen projekat Razvoja baze podataka puteva

Završen projekat Razvoja baze podataka puteva

Konferencija povodom završetka projekta Razvoja baze podataka puteva održana je danas u Sali EU info centra. Ugovor o sprovođenju navedenog projekta je potpisan 21. novembra 2017. godine sa kompanijom SPEA ENGINEERING, a njegovo sprovođenje je otpočelo 11. decembra 2017. godine. Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije, u okviru Godišnjeg akcijskog programa IPA-e za 2014. godinu. Vrijednost ugovora je 356.895,00 eura, od kojih je doprinos Evropske unije 303.360,75 eura (85%), dok je nacionalno učešće 53.534,25 eura (15%).

11.03.2019.

Rezultati Javnog poziva za predlaganje predstavnika nevladinih organizacija u radnom tijelu za izradu Predloga zakona o pomorskoj agenturi

Na osnovu člana 8 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Službeni list CG", broj 41/18), a u vezi s Javnim pozivom za predlaganje predstavnika nevladinih organizacija u radnom tijelu za izradu Predloga zakona o pomorskoj agenturi, objavljenim 20. februara 2019. godine, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva objavljuje: Za predstavnika nevladinih organizacija u radnom tijelu predložen je Ivo Begović, predstavnik Udruženja Pomorskih Agenata Crne Gore – UPACG.

11.03.2019.

Rezultati Javnog poziva za predlaganje predstavnika nevladinih organizacija u radnom tijelu za izradu Predloga zakona o lukama

Na osnovu člana 8 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Službeni list CG", broj 41/18), a u vezi s Javnim pozivom za predlaganje predstavnika nevladinih organizacija u radnom tijelu za izradu Predloga zakona o lukama, objavljenim 20. februara 2019. godine, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva objavljuje da nije bilo prijavljenih kanditata.

07.03.2019.

Okrugli sto u vezi Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju

Okrugli sto u vezi Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju

Danas je u Privrednoj komori Crne Gore održan okrugli sto u vezi Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju ("Službeni list CG", br. 71/2017).