Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

10.02.2017.

Saopštenje: Ministar Nurković u Briselu parafirao Ugovor o osnivanju transportne zajednice u regionu Zapadnog Balkana

Saopštenje: Ministar Nurković u Briselu parafirao Ugovor o osnivanju transportne zajednice u regionu Zapadnog Balkana ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem, koju su činili Ambasador Bojan Šarkić, šef Misije Crne Gore pri EU, Angelina Živković, generalni direktor u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, Dragana Garbin, I sekretar u Ministarstvu vanjskih poslova i Ivan Lazarević, I sekretar u Misiji Crne Gore pri EU

09.02.2017.

NAJAVA: Nurković u posjeti Briselu

NAJAVA: Nurković u posjeti Briselu

Delegacija Vlade Crne Gore, predvođena ministrom Osmanom Nurkovićem, učestvovaće na sastanku povodom parafiranja konačnog nacrta Ugovora o osnivanju transportne zajednice u regionu Zapadnog Balkana, koji će se održati 10. februara, 2017. godine u Briselu, Kraljevina Belgija.

08.02.2017.

Saopštenje: Susret Nurković - Mohammed Amine Belhaj

Saopštenje: Susret Nurković - Mohammed Amine Belhaj

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković razgovarao susreo se sa nerezidentnim ambasadorom Kraljevine Maroko u Crnoj Gori Mohammed Amine Belhaj. On je obavijestio ministra da je predao akreditivna pisma predsjedniku i kazao da mu je zadovoljstvo što je u zemlji koju smatra prijateljskom. Maroko je, između ostalog, među prvim državama koje su priznale nezavisnu Crnu Goru 2006. godine istakao je ambasador. Sagovornici su se saglasili da je neophodno da se pojačaju ekonomski i privredni odnosi Crne Gore i Kraljevine Maroko i identifikovali ključne oblasti na kojima bi trebalo raditi: turizam, mladi i sport, promocija investicija. Sagovornici su se saglasili da je potrebno povezati biznis zajednicu dvije države i na taj način stvoriti bazu na osnovu koje će se ubrzati ekonomska saradnja.

07.02.2017.

Javna rasprava o NACRTU STRATEGIJE RAZVOJA ŽELJEZNICE ZA PERIOD 2017-2027. GODINA

MINISTARSTVO SAOBRAĆAJA I POMORSTVA daje na javnu raspravu NACRT STRATEGIJE RAZVOJA ŽELJEZNICE ZA PERIOD 2017-2027. GODINA i upućuje JAVNI POZIV Građanima, naučnoj i stručnoj javnosti, državnim organima, političkim strankama, nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama, medijima i svim zainteresovanim organizacijama i zajednicama, da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta Strategije razvoja željeznice za period 2017-2027. godina.

07.02.2017.

Saopštenje: Susret Nurković - Nagy

Saopštenje: Susret Nurković - Nagy

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se danas sa Ambasadorom Rumunije Ferdinand Nagy. Ambasador Nagy je ministru poželio puno sreće i uspjeha u mandatu i kazao da će Rumunija snažno podržavati EU integracije Crne Gore koja je lider među zemljama regiona. On je kazao da je resor saobraćaja jedan od najznačajnijih u državi, budući da je razvoj čitave države uslovljen razvojem i unaprjeđenjem saobraćajne infrastrukture, kako putne, tako i željezničke, vazdušne i pomorske.

06.02.2017.

Susret: Nurković - Hasanov

Susret: Nurković - Hasanov

Nerezidentni ambasador Republike Azerbejdžan za Crnu Goru Eldar Hasanov, sastao se sa ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem. Hasanov je čestitao ministru Nurkoviću imenovanje na mjesto ministra saobraćaja i poželio dinamične aktivnosti novoj Vladi. On je kazao da dvije države imaju dobre i stabilne partnerske odnose, te uzajamno razumijevanje i poštovanje.

06.02.2017.

Saopštenje: Susret Nurković - Poša

Saopštenje: Susret Nurković - Poša

Mađarski ambasador Kristian Poša (Krisztian Posa) tokom svoje prve protokolarne posjete ministru saobraćaja i pomorstva Osmanu Nurkoviću istakao je odlične, ne samo političke veze, već i ekonomske i kulturne između dvije države. Među državama članicama Evropske unije Mađarska je druga po veličini investicija, a investitori iz te države veoma su zainteresovani za ulaganja u Crnu Goru.

01.02.2017.

JAVNI POZIV nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata za člana radne grupe za izradu Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o željeznici

Na osnovu Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Sl. list CG“ br. 7/12), Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, upućuje Javni poziv nevladinim organizacijamaza predlaganje jednog kandidata/kinje za člana/icu radne grupe za izradu Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o željeznici.

30.01.2017.

Saopštenje: Ministar Nurković u Kataru

Saopštenje: Ministar Nurković u Kataru

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković boravi u zvaničnoj posjeti Državi Katar, na poziv tamošnjeg ministra saobraćaja i komunikacija Jasima Bin Saifa Alsulitija. Ministri saobraćaja dvije države potpisali su Sporazuma o vazdušnom saobraćaju, koji je parafiran 30. novembra 2012. godine u Podgorici, a razgovarali su i na temu saobraćajnih infrastrukturnih projekata i sagledali mogućnosti za unaprjeđenje saobraćajne povezanosti i dalje saradnje.

27.01.2017.

NAJAVA: Ministar Nurković u posjeti državi Katar

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković boraviće 30. januara 2017. godine u zvaničnoj posjeti državi Katar, na poziv tamošnjeg ministra saobraćaja i komunikacija Jasima Bin Saifa Alsulitija. Za ovu priliku predviđeno je potpisivanje Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Crne Gore i Vlade države Katar, parafiranog 30. novembra 2012. godine u Podgorici, kao i razgovori na temu saobraćajnih infrastrukturnih projekata u državama i sagledavanje mogućnosti za unaprjeđenje saobraćajne povezanosti i dalje saradnje.