Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

15.03.2016.

Saopštenje: Održana interresorna vježba pod nazivom "Luka Kotor 2016"

Saopštenje: Održana interresorna vježba pod nazivom "Luka Kotor 2016" U luci Kotor održana interresorna vježba pod nazivom „Luka Kotor 2016“, koja je imala za cilj da testira kapacitete Crne Gore po pitanju zaštite mora od zagađenja uljem sa plovnih objekata. Sa ovom i sličnim vježbama testiraju se procedure, uvježbanost ljudstva, funkcionalnost opreme i sredstava, ali i utvrđuju nedostaci, kako bi se unaprijedio nacionalni sistem za hitno reagovanje.

14.03.2016.

Saopštenje: Sastanak sa predstavnicima kineske Poly grupe

Saopštenje: Sastanak sa predstavnicima kineske Poly grupe

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović sastao se sa delegacijom kineske Poly grupe na čelu sa pomoćnicom direktora Odsjeka za investicije Barbarom Xu. Posjeta ove delegacije uslijedila je nakon razgovora u decembru prošle godine sa predsjednikom ove korporacije Wang Lin-om. Zadatak delegacije je da pripremi detaljan izvještaj o mogućnostima za buduću saradnju.

08.03.2016.

Tender za dodjelu koncesije za privredno korišćenje brodogradilišne luke na području K.O. Bijela

Tenderska komisija za dodjelu koncesije za privredno korišćenje brodogradilišne luke na području K.O. Bijela se upoznala sa svim elementima dostavljene Ponude jedinog Ponuđača - konzorcijuma Damen i Adriatic Marinas, i na osnovu uvida u dokumentaciju utvrdila je da su se stekli uslovi da se sa Ponuđačem stupi u pregovore.

04.03.2016.

Saopštenje: Ministar Brajović primio novoimenovanog ambasadora Slovačke Romana Hlobena

Saopštenje: Ministar Brajović primio novoimenovanog ambasadora Slovačke Romana Hlobena

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović primio je danas u prvu zvaničnu posjetu novimenovanog ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori Romana Hlobena. Ministar Brajović je kazao da je veliki izazov nastaviti diplomatsku misiju koju je prethodni ambasador František Lipka tako uspješno vršio u Crnoj Gori. On je, po riječima ministra Brajovića, ostavio dubok trag i u Crnoj Gori i na diplomatskoj sceni.

01.03.2016.

Saopštenje: Zapadni Balkan da radi na uspostavljanju regionalnog tržišta električne energije

Saopštenje: Zapadni Balkan da radi na uspostavljanju regionalnog tržišta električne energije

„Poboljšanje regionalne saradnje i ekonomske stabilnosti jedna je od alatki koje zajednički koristimo za postizanje evropskih standarda i ispunjavanje kriterijuma za pristupanje Evropskoj uniji, pri čemu će taj proces našim građanima donijeti jasnu korist i prije čina pristupanja“ navodi se u zajedničkoj izjavi sa sastanka ministara energetike i saobraćaja Zapadnog Balkana koji je održan danas u Brislu u organizaciji komesara EU za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han, kojem su, u ime resornih ministara, učestvovale Dragica Sekulić, generalni direktor Direktorata za eneregetsku efikasnost u Ministarstvu ekonomije i Angelina Živković VD Direktora direktorata za državne puteve u Ministarstvu saobraćaja I pomorstva.

23.02.2016.

Najava tendera za usluge:

Ugovor o uslugama “Razvoj baze podataka puteva u Crnoj Gori“ iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) 2014

22.02.2016.

Saopštenje: Susret ministra Brajovića sa ambasadorom Turske Serhatom Galipom

Saopštenje: Susret ministra Brajovića sa ambasadorom Turske Serhatom Galipom

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović primio je u prvu zvaničnu posjetu ambasadora Republike Turske Serhata Galipa. Sagovornici su istakli dobre prijateljske odnose između Crne Gore i Turske. Na početku razgovora Ministar Brajović je izrazio žaljenje zbog nedavnog terorističkog napada koji se desio u Turskoj.

18.02.2016.

Obavještenje: Na javni tender za KO Bijela pristigla jedna ponuda

Na javnom pozivu za učešće na javnom tenderu za dodjelu koncesije za privredno korišćenje brodogradilišne luke na području K.O. Bijela, na period od 30 godina objavljenog 28.12.2015. godine sa zaključnim rokom 17.02.2016. godine ponudu je dostavio Konzorcijum Porto Montenegro i Damen.

17.02.2016.

Javni poziv za izbor izvodjaca radova za rekonstrukciju dionice puta Lubnice-Jezerine

POZIV ZA DOSTAVLJANJE PONUDA/INVITATION FOR TENDERS Građevinski radovi za izgradnju tunela i rekonstrukciju puta na dionici puta Lubnice – Jezerine, km 10+321.910 – km 24+757.540 Civil Works of Tunnel Construction and Road Reconstruction on Lubnice – Jezerine road section, km 10+321.910 – km 24+757.540

04.02.2016.

Saopštenje: Susret: ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović- ambasador Republike Slovenije u Crnoj Gori Mitja Močnik

Saopštenje: Susret: ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović- ambasador Republike Slovenije u Crnoj Gori Mitja Močnik

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović primio je u posjetu ambasadora Republike Slovenije Mitju Močnika. Ministar Brajović upoznao je detaljnije ambasadora Močnika sa najznačajnijim infrastrukturnim projektima iz resora kojim rukovodi, među kojima su posebno mjesto zauzeli autoput Bar-Boljare i primorska varijanta Jadransko-jonskog autoputa. Istakao je benefite koje će donijeti izgradnja autoputa, među kojima su: značajno smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, skraćivanje vremena putovanja, bolje iskorišćavanje potencijala Luke Bar, postizanje boljeg demografskog balansa, kroz ravnomjerniji razvoj regiona, bolja valorizacija potencijala iz domena poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a naravno i razvoj turizma.