Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

02.11.2018.

Ministar Osman Nurković čestitao jubilej 110 godina željeznice u Crnoj Gori

Ministar Osman Nurković čestitao jubilej 110 godina željeznice u Crnoj Gori Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković uputio je zaposlenim u željezničkim preduzećima čestitku povodom 110 godina željeznice u Crnoj Gori. "Želim da Vam čestititam veliki jublej, 110 godina željeznice u Crnoj Gori i želim da u ovom svečanom a i radnom trenutku zbog završetka jednog velikog projekta ukažem na neke činjenice na koje smo svi ponosni. Naime, Država Crna Gora je za sve ove godine od preko jednog vijeka prepoznala važnost razvoja željeznice, kao vida saobraćaja koji je preživio sva vremena i danas ima snažnu podršku, ne samo države Crne Gore nego i Evropske unije. Nijesu nas u tome sprječile ni zahtjevne geografske prilike, imali smo cilj da razvijemo modernu mrežu pruga normalnog kolosjeka i u tome smo uspjeli sedamdesetih godina prošlog vijeka kada je kompletirana barska pruga, a nešto kasnije i pruga prema Albaniji.

01.11.2018.

Predstavnici američke obalske straže zadovoljni bezbjednošću crnogorskih luka i plovila

Predstavnici američke obalske straže zadovoljni bezbjednošću crnogorskih luka i plovila

Predstavnici američke Obalske straže (USA COAST GUARD) su u sklopu američko-crnogorskog Međunarodnog programa bezbjednosti u periodu od 29. oktobra do 1. novembra 2018. godine za predstavnike crnogorske državne i lučke administracije održali trening koji je imao za cilj dodatno unaprijeđenje znanja naših stručnih kadrova koji je direktno zadužen za primjenu ISPS koda (Međunarodni Pravilnik o bezbjednosti brodova i luka). U okviru posjete, USA Coast Guard je posjetila Luku Kotor, Luku Bar i Port of Adria.

01.11.2018.

Formirana radna grupa za rješavanje problema auto taksi prevoznika

Predstavnici Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Kabineta potpredsjednika Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i finansijski sistem, Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, Ministarstva finansija, Ministarstva javne uprave, Ministarstva održivog razvoja i turizma i Strukovnog sindikata taksista Crne Gore formirali su danas radnu grupu u cilju poboljšanja uslova poslovanja licima koja je se bave auto taksi djelatnošću i suzbijanja sive ekonomije u ovoj oblasti.

31.10.2018.

Javni poziv za predlaganje predstavnika nevladine organizacije u radnom tijelu za izradu nacrta zakona o bezbjednosti i interoperabilnosti u željezničkom saobraćaju

Na osnovu člana 3 stav 1 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija (“Službeni list Crne Gore”, br.41/18 od 28.06.2018. godine), Ministarstvo saobraćaja i pomorstva – Direktorat za željeznički saobraćaj upućuje,

30.10.2018.

Ministar Nurković u Istanbulu pozvao turske investitore da nastave da ulažu u oblast saobraćaja u Crnoj Gori

Ministar Nurković u Istanbulu pozvao turske investitore da nastave da ulažu u oblast saobraćaja u Crnoj Gori

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković boravio je juče u Istanbulu kako bi učestvovao na ceremoniji otvaranja novog aerodroma. Ceremoniji otvaranja je prisustvovalo preko 50 delegacija predvođenih predsjednicima država, Vlada, ministrima i visokim zvaničnicima iz cijelog svijeta. Datum ceremonije otvaranja aerodroma, 29. oktobar 2018. godine je ujedno i 95. godišnjica Republike Turske.

24.10.2018.

Državna sekretarka gđa Angelina Živković uzela učešće na panelu Regionalna saradnja – izazovi i dostignuća

Državna sekretarka gđa Angelina Živković uzela učešće na panelu Regionalna saradnja – izazovi i dostignuća

Tokom drugog dana Evropske konferencije o putevima koja se održava u Dubrovniku u organizaciji Međunarodne federacija puteva i Hrvatskih cesta d.o.o., državna sekretarka Ministarstva saobraćaja i pomorstva gđa Angelina Živković uzela je učešće na panelu Regionalna saradnja – izazovi i dostignuća. Podsjećamo da je prvog dana Evropske konferencije ministar saobraćaja i pomorstva g Osman Nurković govorio tokom uvodnog panela na temu dosadašnjih postignuća u sektoru saobraćaja i budućim planovima u ovoj oblasti.

23.10.2018.

Ministar Nurković na konferenciji u Dubrovniku istakao značaj Mediteranskog koridora

Ministar Nurković na konferenciji u Dubrovniku istakao značaj Mediteranskog koridora

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković predvodi delegaciju koja je uzela učešće na Evropskoj konferenciji o putevima u Dubrovniku, koju organizuju Međunarodna federacija puteva i Hrvatske ceste d.o.o. a glavna tema ovogodišnjeg skupa su Koridori za zajednički prosperitet i održivu mobilnost. Cilj skupa je zajedničko rješavanje regionalnih izazova vezanih za mobilnost i otvaranje diskusije o ključnim mjerama u oblasti javnih politika, investicija i planiranja kojima se može unaprijediti povezanost regiona.

22.10.2018.

Ministar Osman Nurković na Evropskoj konferenciji o putevima – Koridori za zajednički prosperitet i održivu mobilnost

Delegacija Vlade Crne Gore predvođena ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem učestvuje na Evropskoj konferenciji o putevima – Koridori za zajednički prosperitet i održivu mobilnost koja se održava u Dubrovniku Ova dvodnevna konferencija okuplja predstavnike Vladinog, privatnog i nevladinog sektora u cilju stvaranja prilika za razmjenu znanja i pružanja interaktivnih rješenja vezanih za oblasti infrastrukture i puteva.

19.10.2018.

Ministar Nurković na okruglom stolu o izgradnji autoputa Bar-Boljare

Ministar Nurković na okruglom stolu o izgradnji autoputa Bar-Boljare

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković učestvovao je danas na okruglom stolu o izgradnji autoputa Bar-Boljare koji je organizovala NVO MANS. Ministar Nurković je na otvaranju okruglog stola istakao da je Vlada kao investitor postavila standard izvođačima radova na dionici autoputa Smokovac-Mateševo te da su stručnost, bezbjednost i dugotrajnost projekta na prvom mjestu.

18.10.2018.

Ministar Nurković razgovarao sa ministrom saobraćaja NR Kine g. Li Xiaopengom o saradnji u sektoru saobraćaja

Ministar Nurković razgovarao sa ministrom saobraćaja NR Kine g. Li Xiaopengom o saradnji u sektoru saobraćaja

Na marginama trećeg samita ministara saobraćaja NR Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope (1+16) koji se održao u Beogradu, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se sa ministrom saobraćaja NR Kine, g. Li Xiaopengom. Tokom bilateralnog sastanka, dva ministra su izrazila obostrano zadovoljstvo prijateljstvom između Crne Gore i NR Kine, kao i dosadašnjom saradnjom Ministarstava saobraćaja dviju država.