Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

11.10.2017.

Javni poziv za javnu raspravu o Koncesionom aktu za dodjelu koncesije za pružanje Lučke usluge – lučke pilotaže u luci Kotor i pilotaže u Bokokotorskom zalivu

U skladu sa članom 18 stav 3 Zakona o koncesijama (“Službeni list CG”, br. 8/09), Ministarstvo saobraćaja i pomorstva - Lučka uprava daje na javnu raspravu Koncesioni akt za dodjelu koncesije za pružanje Lučke usluge – lučke pilotaže u luci Kotor i pilotaže u Bokokotorskom zalivu JAVNI POZIV Br. 01-743 građanima, državnim organima, nevladinim organizacijama, pravnim licima i preduzetnicima i drugim zainteresovanim subjektima, da se uključe u javnu raspravu o Koncesionom aktu za dodjelu koncesije za pružanje Lučke usluge – lučke pilotaže u luci Kotor i pilotaže u Bokokotorskom zalivu

11.10.2017.

Saopštenje: U Briselu potpisan Ugovor o Transportnoj zajednici Zapadnog Balkana na zvaničnim jezicima država potpisnica

Saopštenje: U Briselu potpisan Ugovor o Transportnoj zajednici Zapadnog Balkana na zvaničnim jezicima država potpisnica

Ugovor o osnivanju Transportne zajednice Zapadnog Balkana, potpisan na engleskom jeziku na Samitu o Zapadnom Balkanu u Trstu, 12. jula 2017.godine, potpisan je u ponedjeljak u sjedištu Savjeta Evropske unije u Briselu na zvaničnim jezicima država potpisnica, čime se stvaraju uslovi za snažniji razvoj saobraćajne infrastrukture i unapređenje kvaliteta i bezbjednosti saobraćaja u regionu.

10.10.2017.

NAJAVA: Seminar na temu "Saobraćaj, trgovina i ciljevi održivog razvoja Zapadnog Balkana i UNECE-a"

Radionica na temu " Kako postići ciljeve održivog razvoja vezane za oblasti saobraćaja i trgovine biće biti održana u Privrednoj komori Crne Gore 11. i 12. oktobra.

04.10.2017.

Saopštenje: Zaposleni u Ministarstvu saobraćaja dobrovoljno dali krv

Saopštenje: Zaposleni u Ministarstvu saobraćaja dobrovoljno dali krv

Zaposleni u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva i ove godine su se rado odazvali pozivu za akciju "Pruži ruku za život" i donirali krv u Nacionalnom centru za transfuziju u Podgorici. Ovo nije prvi put da se zaposleni u ministarstvu odazovu ovakvoj akciji, a tako će biti i ubuduće.

30.09.2017.

Ministar Nurković razgovarao sa predstavnicima američke Obalske straže

Ministar Nurković razgovarao sa  predstavnicima američke Obalske straže

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se danas sa predstavnicima američke Obalske straže (USA COAST GUARD). Na početku razgovora, ministar Nurković je kazao prisutnima, da je upoznat sa dosadašnjom saradnjom, doprinosom i podrškom koju je američka administracija pružila pomorskim organima Crne Gore u unaprjeđenju bezbjednosnih mjera u lukama i na brodovima u našoj državi.

30.09.2017.

Saopštenje: Susret Nurković - McCluny

Saopštenje: Susret Nurković - McCluny

Ministar Nurković sastao se sa stalnom koordinatorkom UN - a i stalnom predstavnicom UNDP-a u CG Fionom McCluney. Na početku razgovora sagovornici su se složili oko ciljeva održivog razvoja koji se dominatno ticu oblasti saobraćaja, a to su bezbjednost u saobraćaju i uticaj saobraćaja na klimatske promjene to jest emisiju izduvnih gasova.

29.09.2017.

Saopštenje: Prevoz tereta u međunarodnom drumskom prevozu između Crne Gore i Bugarske od naredne godine bez dozvola

Saopštenje: Prevoz tereta u međunarodnom drumskom prevozu između Crne Gore i Bugarske od naredne godine bez dozvola

Sastanak delegacija Vlada Crne Gore i Republike Bugarska vezano za sva pitanja u oblasti prevoza putnika i tereta u drumskom saobraćaju između dvije države održan je u Sofiji, Republika Bugarska.

29.09.2017.

Evidencija ovlašćenih predstavnika za potvrde proizvođača

U prilogu se nalazi spisak ovlašćenih predstavnika za potvrde proizvođača:

18.09.2017.

Susret Nurković – Sajid: Uskoro sporazumi u oblasti pomorstva i vazdušnog saobraćaja

Susret Nurković – Sajid: Uskoro sporazumi u oblasti pomorstva i vazdušnog   saobraćaja

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se danas u Vili Gorica sa Mohamedom Sajidom, ministrom turizma, vazdušnog saobraćaja, domaće radinosti i socijalne ekonomije Kraljevine Maroka koji boravi u Crnoj Gori...

15.09.2017.

Saopštenje: Nesporan pozitivan efekat realizacije projekta autoputa Bar-Boljare

Saopštenje: Nesporan pozitivan efekat realizacije projekta autoputa Bar-Boljare

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se danas sa Izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda Antonijem De Lanoj (Anthony De Lannoy) koji boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori. Zastupnik interesa Crne Gore i još 14 zemalja u MMF-u sastaće se sa krovnim institucijama i državnim organima koji su ključni u sprovođenju finansijske politike na državnom nivou...