Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

27.08.2016.

Saopštenje: Ministar Brajović sa rumunskim kolegom Petru Sorin Buse

Saopštenje: Ministar Brajović sa rumunskim kolegom Petru Sorin Buse Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović sa saradnicima, primio je delegaciju Ministarstva saobraćaja Rumunuje koju je predvodio ministar Petru Sorin Buse. Nakon sastanka ministar Brajović je sa članovima rumunske delegacije posjetio i gradilište mosta Moračica, kapitalnog objekta na autoputu Bar-Boljare, koji bi trebao da bude i jedan od njegovih znakova prepoznavanja.

09.08.2016.

Javni poziv na Javnu raspravu o Nacrtu Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju

JAVNI POZIV Građanima, naučnoj i stručnoj javnosti, državnim organima, političkim strankama, nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama, medijima i svim zainteresovanim organizacijama i zajednicama, da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju.

29.07.2016.

Uputstvo o pregledu UN ECE pravilnika i EU Direktive

U prilogu možete naći Uputstvo o pregledu UN ECE pravilnika i EU Direktive

21.07.2016.

Saopštenje: U Tivtu potonuo brod dužine 50 metara

Saopštenje: U Tivtu potonuo brod dužine 50 metara

U Tivtu, ispod sportske dvorane jutros je potonuo drveni brod dužine 40 metara. Vlasnik broda je ispumpavanjem sa dvije potopne pumpe pokušavao da ga održi u stanje plovnosti. Inspektori su konstatovali da nema izlivanja nafte.

12.07.2016.

Saopštenje: Ministar Brajović obišao Kontrolni toranj na aerodromu Tivat

Saopštenje: Ministar Brajović obišao Kontrolni toranj na aerodromu Tivat

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović obišao je završne radove na Kontrolnom tornju na aerodromu Tivat. Toranj će biti u punoj operativnoj funkciji veoma brzo, sa ciljem što efikasnijeg pružanja usluga vazdušne plovidbe, kazao je ministar. On je istakao da je SMATSA jedna od najuspješnijih firmi u Srbiji i Crnoj Gori, koja je i od Evropske organizacije za sigurnost vazdušne plovidbe - EUROCONTROL, proglašena u prethodnoj godini za najboljeg pružaoca usluga vazdušne plovodbe u Evropi, što svjedoči o najvišem nivou stručnosti zaposlenih u kompaniji i usvajanju najnovijih i najviših standarda u oblasti vazduhoplovstva.

12.07.2016.

Objava tendera za radove/Works Contract Notice

Objava tendera za radove: Ugovor o radovima “Radovi sanacije na dionici željezničke pruge Virpazar-Sutomore, u tunelu Sozina ” u okviru Operativnog programa "Regionalni razvoj" 2012-2013 iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u Crnoj Gori.

06.07.2016.

Saopštenje: Počela kampanja "Poštujući saobraćajnu signalizaciju, poštuješ život"

Saopštenje: Počela kampanja "Poštujući saobraćajnu signalizaciju, poštuješ život"

Oblast bezbjednosti drumskog saobraćaja sve je više u fokusu pa je neophodno da se tim pitanjem sistemski bavimo. Podizanje nivoa saobraćajne kulture i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda su možemo reći, krajnji cilj kojem Ministarstvo saobraćaja i pomorstva teži kroz ralizaciju brojnih projekata. Naime, ministarstvo je uključeno u brojne kampanje, prvenstveno nevladinog sektora koje se tiču edukacije djece i omladine o saobraćaju, propisima i saobraćajnoj kulturi.

02.07.2016.

Obavještenje o javnim nabavkama za ugovor o uslugama/Service Contract Notice

Obavještenje o javnim nabavkama za ugovor o uslugama: Ugovor o uslugama “Razvoj baze puteva Crne Gore” koji će biti sproveden u okviru Godišnjeg nacionalnog programa CAP 2014 iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA 2014-2020) u Crnoj Gori.

01.07.2016.

Saopštenje: Ministar Brajović na svečanoj ceremoniji otvaranja Osman Gazi mosta u Istanbulu

Saopštenje: Ministar Brajović na svečanoj ceremoniji otvaranja Osman Gazi mosta u Istanbulu

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović, na poziv turskog kolege Ahmeta Arslana, prisustvovao je službenoj ceremoniji otvaranja Osman Gazi mosta u Istanbulu. U delegaciji su, pored ministra Brajovića bili i ambasador Crne Gore u Turskoj Branko Milić i generalni direktor Direktorata za drumski saobraćaj Dalibor Milošević.

30.06.2016.

NAJAVA: Ministar Brajović u Istanbulu

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović, na poziv turskog kolege Ahmeta Arslana, prisustvovaće službenoj ceremoniji otvaranja Osman Gazi mosta u Istanbulu. Riječ je o jednom od najvećih visećih mostova u svijetu po dužini centralnog raspona, koji će biti dio budućeg autoputa Gerze - OSmangazi - Izmir, čijom će se izgradnjom smanjiti vrijeme putovanja od Istanbula do Izmira sa sadašnjih 9 na 3 ipo sata.