Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

19.06.2019.

Održivi urbani transport i mobilnost: politike i prakse na osnovu UNECE-ovih pregleda uticaja na životnu sredinu

Održivi urbani transport i mobilnost: politike i prakse na osnovu UNECE-ovih pregleda uticaja na životnu sredinu Državna sekretarka u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, Angelina Živković, otvorila je sa Rezidentnom koordinatorkom Ujedinjenih Nacija u Crnoj Gori, Fionom McCluney, Generalnom direktoricom Direktorata za životnu sredinu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Ivanom Vojinović i Sefom jedinice za medjunarodne odrzive strategije njemacke Agencije za životnu sredinu, Hans-Joachim Hermannom, dvodnevnu radionicu u Budvi 18. i 19.06., na temu „Održivi urbani transport i mobilnost: politike i prakse na osnovu UNECE-ovih pregleda uticaja na zivotnu sredinu".

18.06.2019.

Dogovorena liberalizacija bilateralnog i tranzitnog prevoza tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju

Dogovorena liberalizacija bilateralnog i tranzitnog prevoza tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković boravio je u posjeti Sofiji, Republika Bugarska, tokom koje se bilateralno sastao sa svojim kolegom, Rosenom Jeliazkovim, ministrom saobraćaja, informacionih tehnologija i komunikacija.

14.06.2019.

Javni poziv

Na osnovu člana 246 stav 1 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima (»Sl. list CG« br. 33/2012 i 58/2014) i u vezi sa članom 11 stav 3 Zakona o tehničkim zahtjevima za proizvode i ocjenjivanje usaglašenosti (»Sl. list CG« br. 53/11), Ministarstvo saobraćaja i pomorstva objavljuje:

14.06.2019.

Javni poziv

Na osnovu člana 246 stav 1 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima („Sl. list CG” br. 33/2012 i 58/2014) i u vezi sa članom 11 stav 3 Zakona o tehničkim zahtjevima za proizvode i ocjenjivanje usaglašenosti („Sl. list CG” br. 53/11), Ministarstvo saobraćaja i pomorstva objavljuje:

12.06.2019.

Crna Gora da nastavi sa napretkom u skladu sa smjernicama EK

Crna Gora da nastavi sa napretkom u skladu sa smjernicama EK

Crna Gora je postigla značajne rezultate kad je u pitanju oblast konkurencije i unutrašnjeg tržišta i treba da nastavi sa daljim nepretkom u skladu sa smjernicama koje je Evropska komisija dala u ovogodišnjem izvještaju, ocijenjeno je na desetom sastanku Pododbora za unutrašnje tržište i konkurenciju između Crne Gore i EK. Predstavnici crnogorskih institucija su kolegama iz EK predstavili napredak koji je ostvaren od prošlogdišnjeg sastanka, kad su u pitanju oblasti konkurencije, državne pomoći, zaštite potrošača i zdravlja, kao i reforme u sektoru bankarstva, osiguranja i drugih finansijskih usluga...

03.06.2019.

Javni poziv za izradu Zakona o ronenju

Na osnovu člana 12 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Službeni list Crne Gore", br. 41/18), Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, upućujeJAVNI POZIV

03.06.2019.

Saopštenje: Nurković i Du Fe u Kini dogovorili posjetu Crnoj Gori

Saopštenje: Nurković i Du Fe u Kini dogovorili posjetu Crnoj Gori

Ministar Osman Nurković se tokom Internacionalnog Foruma za infrastrukturu i građevinske investicije, koji se održava u Kini sastao sa Du Feom, direktorom kineske kompanije CRBC. Sagovornici su izrazili zadovoljstvo povodom ugovaranja radova na dijelu petlje Smokovac, vodosnadbijevanju i elektrosnadbijevanju na trasi autoputa.

31.05.2019.

Saopštenje: Održivi razvoj međunarodne infrastrukture

Saopštenje: Održivi razvoj međunarodne infrastrukture

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković učestvuje na 10. Internacionalnom Forumu za infrastrukturu i građevinske investicije (10th IIICF), u Makao-u, NR Kina, a osim ministra Nurkovića član crnogorske delegacije je i Vladimir Beratović, savjetnik predsjednika Vlade za strane investicije.

30.05.2019.

Crna Gora dobila poziv za učlanjenje u Svjetsko udruženje za puteve

Crna Gora dobila poziv za učlanjenje u Svjetsko udruženje za puteve

Ministarstvu saobraćaja i pomorstva upućen je poziv, od strane generalnog sekretara Svjetskog udruženja za puteve, za učlanjenje Crne Gore u navedeno udruženje. Svjetsko udruženje za puteve, od svog osnivačkog kongresa u Parizu 1908. godine, okuplja svjetsku elitu stručnjaka za puteve, u cilju povezivanja, razmjene i širenja znanja, a takođe ima savjetodavnu funkciju pri Ekonomskom i Socijalnom vijeću Ujedinjenih nacija.

30.05.2019.

Projekat COMPASS2020 će unijetim revolucionarne promjene u nadzoru pomorskog saobraćaja

Projekat COMPASS2020 će unijetim revolucionarne promjene u nadzoru pomorskog saobraćaja

Uprava pomorske sigurnosti je dio evropskog konzorcijuma koji će demonstrirati efikasnu saradnju bezpilotnih sredstava (letjelica i plovila) sa ostalim sredstvima za potrebe nadzora pomorskog saobraćaja. COMPASS2020 će unijeti revolucionarne promjene u nadzoru pomorskog saobraćaja u Evropi, uz upotrebu savršene integracije bezpilotnih sredstava (letjelica i plovila) sa ostalim sredstavima u jedinstveni operativni sistem. Ovaj inovativni pristup će biti prvi korak koji će voditi promjenama operativnih procedura sa kojima pomorske vlasti koriste bezpilotna sredstava u operacijama.