Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

05.04.2019.

Zajednički rad na suzbijanju nelegalnog prevoza između Crne Gore i Republike Hrvatske

Zajednički rad na suzbijanju nelegalnog prevoza između Crne Gore i Republike Hrvatske Protekla dva dana održan je tehnički sastanak nadležnih kontrolnih organa Crne Gore i Republike Hrvatske o javnom prevozu putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju u Budvi. Delegacije su predvodili g. Dalibor Milošević, generalni direktor Direktorata za drumski saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva i g. Mario Madunić, pomoćnik ministra u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

04.04.2019.

Crna Gora posvećeno radi na unapređenju saobraćajne infrastrukture

Crna Gora posvećeno radi na unapređenju saobraćajne infrastrukture

Državna Sekretarka mr Angelina Živković, sa saradnicima, sastala se sa analitičarima kreditne rejting agencije Moody's, koji borave u okviru redovne godišnje posjete, u cilju ocjene kreditnog rejtinga Crne Gore.

03.04.2019.

Javni poziv zainteresovanim nevladinim organizacijama za konsultacije u cilju sačinjavanja Sektorske analize za oblast saobraćaja sa akcentom na zaštitu životne sredine

U skladu sa članom 12 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija i u vezi člana 32a Zakona o nevladinim organizacijama, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva objavljuje, Javni poziv zainteresovanim nevladinim organizacijama za konsultacije u cilju sačinjavanja Sektorske analize za utvrđivanje prijedloga prioritetnih oblasti od javnog interesa i potrebnih sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija iz državnog budžeta u 2020. godini u oblasti saobraćaja sa akcentom na zaštitu životne sredine.

03.04.2019.

Javni poziv zainteresovanim nevladinim organizacijama za konsultacije u cilju sačinjavanja Sektorske analize za oblast saobraćaja sa akcentom na zaštitu lica sa invaliditetom

U skladu sa članom 12 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija i u vezi člana 32a Zakona o nevladinim organizacijama, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva objavljuje,Javni poziv zainteresovanim nevladinim organizacijama za konsultacije u cilju sačinjavanja Sektorske analize za utvrđivanje prijedloga prioritetnih oblasti od javnog interesa i potrebnih sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija iz državnog budžeta u 2020. godini u oblasti saobraćaja sa akcentom na zaštitu lica sa invaliditetom.

03.04.2019.

Javni poziv zainteresovanim nevladinim organizacijama za konsultacije u cilju sačinjavanja Sektorske analize za oblast saobraćaja, sigurnost i bezbjednost u saobraćaju

U skladu sa članom 12 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija i u vezi člana 32a Zakona o nevladinim organizacijama, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva objavljuje,Javni poziv zainteresovanim nevladinim organizacijama za konsultacije u cilju sačinjavanja Sektorske analize za utvrđivanje prijedloga prioritetnih oblasti od javnog interesa i potrebnih sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija iz državnog budžeta u 2020. godini za oblast saobraćaja, sigurnost i bezbjednost u saobraćaju.

02.04.2019.

Nurković na Globalnom Samitu Avijacije 2019 u Saudijskoj Arabiji

Nurković na Globalnom Samitu Avijacije 2019 u Saudijskoj Arabiji

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković i državni sekretar Muamer Hajdarpašić su u posjeti Kraljevini Saudijskoj Arabiji gdje se održava Globalni samit avijacije vazduhoplovstva 2019 pod okriljem Njegovog veličanstva kralja Salmana Bin Abdulaziza Al-Sauda i Generalne uprave civilnog vazduhoplova (GACA).

29.03.2019.

Razvojni projekti u saobraćaju prilika za saradnju sa njemačkim privrednicima

Razvojni projekti u saobraćaju prilika za saradnju sa njemačkim privrednicima

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se danas sa predstavnicima delegacije Udruženja biznisa Istočne Njemačke. "Nadam se će da nakon današnjeg sastanka predstavnici njemačke privrede prepoznati mogućnosti saradnje u okviru aktivnosti i politika koje Vlada Crne Gore i Ministarstvo saobraćaja sprovode u oblasti saobraćaja i pomorstva”, istakao je resorni ministar na početku razgovora...

27.03.2019.

Izvještaj o konsultovanju zainteresovane javnosti u početnoj fazi pripreme Nacrta zakona o pomorskoj agenturi

Na osnovu člana 9 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija („Službeni list CG“, broj 41/2018), Ministarstvo saobraćaja i pomorstva objavljuje: Izvještaj o konsultovanju zainteresovane javnosti u početnoj fazi pripreme Nacrta zakona o pomorskoj agenturi.

27.03.2019.

Izvještaj o konsultovanju zainteresovane javnosti u početnoj fazi pripreme Nacrta zakona o lukama

Na osnovu člana 9 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija („Službeni list CG“, broj 41/2018), Ministarstvo saobraćaja i pomorstva objavljuje: Izvještaj o konsultovanju zainteresovane javnosti u početnoj fazi pripreme Nacrta zakona o lukama

25.03.2019.

Održan okrugli sto u vezi Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju

Održan okrugli sto u vezi Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva organizovalo je danas Okrugli sto povodom Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju. Zbog velikog interesovanja lica koji obavljaju prevoz putnika kako na lokalnom tako i na unutrašnjem i međunarodnom nivou, ministarstvo je organizovalo ovaj okrugli sto, na kojem je uzelo učešće preko 50 predstavnika privrednog i javnog sektora u oblasti javnog prevoza.