Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

12.12.2016.

Ministar Nurković razgovarao sa predstavnicima američke Obalske straže

Ministar Nurković razgovarao sa  predstavnicima američke Obalske straže Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se danas sa predstavnicima američke Obalske straže (USA COAST GUARD). Na početku razgovora, ministar Nurković je predočio prisutnima, da se, iako je kratko na čelu ovog resora, upoznao sa dosadašnjom saradnjom, doprinosom i podrškom koju je američka administracija do sada pružila pomorskim organima Crne Gore u unaprjeđenju bezbjednosnih mjera u lukama i na brodovima u našoj državi.

09.12.2016.

Odluka o izboru predstavnika NVO za člana Radne grupe za pripremu Nacrta zakona o putevima

Odluka o izboru predstavnika NVO za člana Radne grupe za izradu Predloga Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju

06.12.2016.

Saopštenje: U Briselu održan XII godišnji sastanak ministara saobraćaja SEETO

Saopštenje: U Briselu održan XII godišnji sastanak ministara saobraćaja SEETO

Na poziv EU komesarke za saobraćaj, Violete Bulc, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sa saradnicima, učestvovao je na XII godišnjem sastanku ministara saobracaja, koji se održavaju pod okriljem primjene Memoranduma za razvoj osnovne regionalne transportne mreže u Jugoistočnoj Evropi.

05.12.2016.

NAJAVA: Ministar Nurković na ministarskom sastanku u Briselu

Delegacije Vlade Crne Gore, predvođena ministrom Osmanom Nurkovićem, na poziv evropske komesarke za saobraćaj Violete Bulc, učestvuje na XII godišnjem sastanku ministara saobraćaja za razvoj indikativnog proširenja sveobuhvatne i glavne mreže za Zapadni Balkan od 4. do 7. decembra 2016. godine u Briselu.

02.12.2016.

Potpisan Ugovor o izvođenju građevinskih radova na izgradnji tunela i rekonstrukciji puta Lubnice - Jezerine

Potpisan Ugovor o izvođenju građevinskih radova na izgradnji tunela i rekonstrukciji puta Lubnice - Jezerine

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković i predstavnici izvođača kompanije Euro-Asfalt d.o.o. iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina potisali su danas Ugovor o izvođenju građevinskih radova na izgradnji tunela i rekonstrukciji puta Lubnice - Jezerine...

02.12.2016.

Izvještaj o specijalizovanom seminaru za implementaciju MLC 2006 konvencije

Izvještaj o specijalizovanom seminaru za implementaciju MLC 2006 konvencije

Predstavnici Ministarstva saobraćaja i pomorstva i Ministarstva rada i socijalnog staranja pohađali su specijalizovani trening za implementaciju Međunarodne konvencije o radu pomoraca (MLC 2006) koji je održan u prostorijama EMSA-e u Lisabonu 22. i 23. novembra 2016. godine, na kojem su učestvovali i predstavnici Turske, Albanije i Srbije

02.12.2016.

Izvještaj sa obuke inspekcijskog nadzora sigurnosti pomorske plovidbe

Izvještaj sa obuke inspekcijskog nadzora sigurnosti pomorske plovidbe

Obuku je organizovalo Ministarstvo saobraćaja i pomorstva uz tehničku pomoć predstavnika Evropske agencije za pomorske sigurnosti - EMSA u Baru i Kotoru od 21. do 25. novembra. Mentori naših inspektora su bili Andrea Cicotto iz Italijanske obalske straže (Paris MoU - PSC Oficir) i Aarnout Salwegter inspektor zaštite okoline i transporta Holandije (Paris MoU - PSC Oficir).

28.11.2016.

JAVNI POZIV nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata za člana radne grupe za pripremu Nacrta zakona o putevima

Na osnovu čl. 8 i 9 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Sl. list CG“ br. 7/12), Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, upućuje JAVNI POZIV nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata za člana radne grupe za pripremu Nacrta zakona o putevima

24.11.2016.

Saopštenje: Za projekte iz oblasti saobraćaja i životne sredine 26 miliona eura

Pet infrastrukturnih projekata u Crnoj Gori iz oblasti saobraćaja i zaštite životne sredine biće finansirano sa 26 miliona, kroz Operativni program za regionalni razvoj (2012-2013), koji su struktuirale crnogorske institucije uz podršku eksperata Evropske unije.

04.11.2016.

Saopštenje: Susret Brajovic – Toudic

Saopštenje: Susret Brajovic – Toudic

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović razgovarao je danas sa novoimenovanom ambasadorkom Republike Francuske Nj.E. Christine Toudic. Na početku razgovora ministar Brajovic je istakao da dvije zemlje tradicionalno imaju izvaredne odnose i da ja sa ranijim ambasadorima imao korektnu saradnju, koja se uvijek može unaprijediti i poboljšati.