Мања слова Већа слова РСС Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Како бисте окарактерисали стање наших путева?


Вијести

24.09.2019.

Министар Осман Нурковић са сарадницима у радној посјети Општини Беране

Министар Осман Нурковић са сарадницима у радној посјети Општини Беране Министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић обишао је радове на неколико локалитета у оквиру радне посјете Општини Беране. На почетку посјете одржан је састанак, са предсједником Општине Беране Драгославом Шћекићем и сарадницима, којем су присуствовали Генерални директор Директората за државне путеве Мирсад Ибрахимовић и директор Управе за саобраћај Саво Парача.

23.09.2019.

Министар Осман Нурковић учествовао на бициклијади "Са бициклом за животну средину"

Министар Осман Нурковић учествовао на бициклијади "Са бициклом за животну средину"

Министар Осман Нурковић предводио је бициклијаду под називом "Са бициклом за животну средину" која је у Бијелом Пољу одржана 22. Септембра поводом Међународног дана без аутомобила. Овој пројекат у организацији НВО ,,Еуромост" под називом ,,Са бициклом за животну средину", на Међународни дан без аутомобила је подржало Министарство саобраћаја и поморства у оквиру јавног конкурса за финансирање пројеката Невладиних организација у области саобраћаја са акцентом на заштиту животне средине.

20.09.2019.

Министар Нурковић у недјељу на бјелопољској бициклијади

Министар Нурковић у недјељу на бјелопољској бициклијади

Министар Осман Нурковић ће у недјељу предводити бициклијаду у Бијелом Пољу, у организацији НВО ,,Еуромост" под називом ,,Са бициклом за животну средину", на Међународни дан без аутомобила. Ријеч је о пројекту који је подржало Министарство саобраћаја и поморства у оквиру јавног конкурса за финансирање пројеката Невладиних организација у области саобраћаја са акцентом на заштиту животне средине.

18.09.2019.

Исправка на објаву тендера - „Набавка опреме за заштиту мора од загадјења.”

Уговор о набавкама за „Набавка опреме за заштиту мора од загадјења.” Овдје можете преузети разјашњење на обавјештење о јавним набавкама, као и на wеб страници ЕуропеАид-а:

17.09.2019.

Сусрет: Нурковић – Yлбер Хyса

Сусрет: Нурковић – Yлбер Хyса

Министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић састао се данас са амбасадором Косова Yлбер Хyса. На почетку састанка саговорници су се сложили да нема отворених питања која би стварала препреку да се добри односи које имамо у будућем периоду побољшају.

16.09.2019.

Сусрет: Гашпарикова – Нурковић

Сусрет: Гашпарикова – Нурковић

Министар саобраћаја и поморства састао се са сталном представницом УНДП-а у Црној Гори, Даниелом Гашпариковом. Данашњи разговор био је прилика да се сублимирају резултати досадашње сарадње министарства саобраћаја и поморства и УНДП-а, али и да се размотре идеје и модели њеног даљег унапређења.

14.09.2019.

Одржан округли сто поводом нацрта закона о поморској агентури

Одржан округли сто поводом нацрта закона о поморској агентури

У четвртак је у Бару одржавањем Округлог стола поводом Нацрта Закона о поморској агентури завршен процес јавне расправе у односу на овај нормативни акт. Наиме, сходно Програму рада Владе за 2019. годину, у ИВ кварталу предвиђено је утврђивање предлога Закона о поморској агентури, којим ће по први пут у нашем правном поретку бити на системски начин регулисано обављање ове привредне дјелатности. Овим Законом биће утврђени услови за обављање поморско-агенцијске дјелатности, права и дужности поморског агента и поморског агента посредника, начин вођења уписника поморских агената и поморских агената посредника,надзор над обављањем поморско-агенцијских дјелатности и друга питања од значаја за рад поморских агената и поморских агената посредника.

13.09.2019.

Исправка на Инструкције понуђачима - „Набавка опреме за заштиту мора од загадјења.”

Уговор о набавкама за „Набавка опреме за заштиту мора од загадјења.”

13.09.2019.

Министар Осман Нурковић на церемонији инаугурације Сталног секретаријата Транспортне заједнице

Министар Осман Нурковић на церемонији инаугурације Сталног секретаријата Транспортне заједнице

Министар саобраћаја и поморства Црне Горе Осман Нурковић присуствује данас церемонији инаугурације Сталног секретаријата Транспортне заједнице у Београду, Република Србија. Уговор о успостављању Транспортне заједнице потписан је од стране предсједника влада западно-балканске шесторке у Трсту 2017. године као сукцесор Меморандума о разумијевању за развој основне регионалне транспортне мреже у југоисточној Европи (СЕЕТО Меморандум)...

13.09.2019.

Родна равноправност у сржи јавних политика ЕУ

Родна равноправност у сржи јавних политика ЕУ

На позив европске комесарке за транспорт Виолете Булц, а у сусрет церемонији инаугурације Сталног секретаријата Транспортне заједнице која се одржава данас у Београду, државна секретарка у Министарству саобраћаја и поморства Ангелина Живковић присуствовала је потписивању Декларације о једнаким могућностима за жене и мушкарце у сектору транспорта Републике Србије.