Мања слова Већа слова РСС Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Како бисте окарактерисали стање наших путева?


Вијести

04.12.2019.

Састанак министра Нурковића са генералним директором ИМСО-а

Састанак министра Нурковића са генералним директором ИМСО-а Током засиједања скупштине Међународне поморске организације, Министар саобраћаја и поморства, Осман Нурковић, сусрео се са генералним директором Међународне организације за мобилност сателита ИМСО, г-дином Моин Ахмедом и том приликом је разговарао о активнијем учешћу Црне Горе у тој веома важној међународној организацији.

29.11.2019.

Министар Осман Нурковић посјетио Луку Дубаи порт Лондон

Министар Осман Нурковић посјетио Луку Дубаи порт Лондон

Током засиједања Скупштине међународне поморске организације, министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић се сусрео са министром саобраћаја Уједињених Арапских Емирата Абдулахом Мухамедом Белгхаифом Ал Нуаимијем и том приликом је на позив министра посјетио Луку Дубаи порт Лондон.

28.11.2019.

Црна Гора препозната као озбиљна поморска земља

Црна Гора препозната као озбиљна поморска земља

Генерални секретар ИМО-а је похвалио напоре Црне Горе у достизању највиших међународних стандарда и обећао помоћ у техничком и административном смислу. Министар Нурковић је похвалио рад ИМСАС аудит тима, који је недавно боравио у Црној Гори и при том нам указао на одређене недостатке, које је потребно отклањати, а све у циљу достизања највећих међународних поморских стандарда...

27.11.2019.

Министар Осман Нурковић учествује на скупштини Међународне поморске организације

Министар Осман Нурковић учествује на скупштини Међународне поморске организације

Делегација Министарства саобраћаја и поморства предвођена министром Османом Нурковићем учествује на скупштини Међународне поморске организације ИМО са сједиштем у Лондону која се одржава сваке двије године. Обзиром да на Скупштини учествује 174 земље чланице ИМО-а, ово је добра прилика за успостављање билатераних односа у области поморства, наглашава Нурковић. На засиједању Скупштине ће се изабрати нови двогодишњи састав ИМО-а.

26.11.2019.

Трећи састанак Радне групе за преговарачко поглавље 21 – Транс-европске мреже

Јуче је у просторијама Министарства саобраћаја и поморства, са почетком у 10 часова, одржан трећи састанак Радне групе за припрему и вођење преговора о приступању Црне Горе Европској унији за област правне тековине Европске уније која се односи на преговарачко поглавље 21 – Транс-европске мреже.

26.11.2019.

Трећи састанак Радне групе за преговарачко поглавље 14 - Саобраћајна политика

Јуче је у просторијама Министарства саобраћаја и поморства, са почетком у 11 часова одржан трећи састанак Радне групе за припрему и вођење преговора о приступању Црне Горе Европској унији за област правне тековине Европске уније која се односи на преговарачко поглавље 14 – Саобраћајна политика.

25.11.2019.

Отворене пријаве за претквалификацију додјеле концесије за Аеродроме Црне Горе

Отворене пријаве за претквалификацију додјеле концесије за Аеродроме Црне Горе

Отварање пристиглих Пријава отпочело је у 13 сати у просторијама Министарства саобраћаја и поморства. Отварању Пријава за претквалификацију присуствовали су чланови Тендерске комисије, којом је предсједавао Осман Нурковић, министар саобраћаја и поморства, замјеник Предсједника комисије...

25.11.2019.

АЛМОНИТ – МТЦ, пројекат који обале чини ближим

АЛМОНИТ – МТЦ, пројекат који обале чини ближим

У организацији Албанског развојног фонда 21. новембра 2019. године у Тирани је одржана Конференција у циљу презентовања и промоције тематског пројекта Албанија, Црна Гора, Италија мулти модална транспортна повезаност (АЛМОНИТ МТЦ ) који се финансира у оквиру Програма ИПА ЦБЦ Италија Албанија Црна Гора. Циљ истог је успостављање дугорочног партнерства између главних актера пројекта кроз мултимодални саобраћај и успостављање унутрашњих пловних путева и поморских линија . Укупна вриједност поменутог пројекта за све пројектне партнере Албански развојни фонд, Регија Пуглиа , Регија Молиса и Министарство саобраћаја и поморства је 7 милиона еура од којих 2 440 000 еура (85 % представља ИПА контрибуција а 366 000 еура је национално кофинансирање) је буџет Министарства саобраћаја и поморства као пројектног партнера гдје главна активност је изградња Луке Вирпазар.

19.11.2019.

Одржани преговори са Швајцарском у вези превоза путника и терета у међународном друмском саобраћају

Одржани преговори са Швајцарском у вези превоза путника и терета у међународном друмском саобраћају

Одржани су састанаци Мјешовите комисије Црне Горе и Швајцарске у области међународног друмског превоза путника и терета у организацији Министарства саобраћаја и поморства. Црногорску делегацију предводио је генерални директор за друмски саобраћај у Министарству саобраћаја и поморства г. Далибор Милошевић, а швајцарску г. Јеан-Цлауде Сцхнеуwлy, шеф Одјељења за међународна питања, Савезно Министарство за животну средину, саобраћај, енергетику и комуникације

12.11.2019.

Министар Нурковић на Глобалној конференцији за развој аеродрома у Даблину

Министар Нурковић на Глобалној конференцији за развој аеродрома у Даблину

Делегација Владе Црне Горе, предвођена министром саобраћаја и поморства Османом Нурковићем, учествује на Глобалној конференцији за развој аеродрома која се одржава од 11. - 14. новембра 2019. године у Даблину, Република Ирска.