Мања слова Већа слова РСС Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Како бисте окарактерисали стање наших путева?


Вијести

13.12.2017.

Саопштење: Сусрет Нурковић- Гашпершич

Саопштење: Сусрет Нурковић- Гашпершич Делегација министарства саобраћаја и поморства коју чине министар Осман Нурковић, Државни секретар Муамер Хајдарпашић и Директор директората за поморство Владан Радоњић, бораве у званичној посјети Републици Словенији, на позив министра за инфраструктуру Републике Словеније, др Петера Гашпершича. Делегацију је у Љубљани дочекао и прати проф. др. Вујица Лазовић, амбасадор Црне Горе у Словенији. Сврха посјете је размјена међусобних искустава у управљању саобраћајном инфраструктуром.

11.12.2017.

Најава: Министар Нурковић у посјети Словенији

Министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић боравиће у службеној посјети Републици Словенији. Сусрет са министром саобраћаја Словеније договорен је у октобру мјесецу, приликом билатералног састанка два министра саобраћаја у Варшави, Пољска.

07.12.2017.

Саопштење: Уговор о оснивању транспортне заједнице - ново поглавље сарадње у области саобраћаја

Саопштење: Уговор о оснивању транспортне заједнице - ново поглавље сарадње у области саобраћаја

Делегација предвођена министром саобраћаја и поморства Црне Горе Османом Нурковићем учествовала је у Бриселу на 13. СЕЕТО годишњем састанку министара и на првом Савјету министара основаном у оквиру Уговора о транспортној заједници. Поред министра Нурковића, чланови делегације који су присуствовали и 53. састанку СЕЕТО Надзорног одбора били су државна секретарка Ангелина Живковић и секретар министарства Адис Пепић.

06.12.2017.

Саопштење: ТАИЕX експертска мисија о ЕУ регулаторном оквиру за квалификације и обуке професионалних возача

Саопштење: ТАИЕX експертска мисија о ЕУ регулаторном оквиру за квалификације и обуке професионалних возача

У организацији Инструмента Европске комисије за техничку помоћ и размјену информација (ТАИЕX - Тецхницал Ассисстанце анд Информатион Еxцханге Инструмент) и Министарства саобраћаја и поморства, од 04. - 05. децембра 2017. године у Подгорици, одржана је ТАИЕX експертска мисија о ЕУ регулаторном оквиру за квалификације и обуке професионалних возача друмских возила која превозе терет и путнике. Експертска мисија је реализована након доношења новог Закона о превозу у друмском саобраћају, а у оквиру активности на изради Предлога правилника о програмима обуке и начину полагања испита за стицање лиценце професионалног возача и сертификата о стручној оспособљености и почетка имплементације издавања самих лиценци професионалног возача.

05.12.2017.

НАЈАВА: Министар Нурковић учествује на првом министарском савјету у оквиру Уговора о транспортној заједници у Бриселу

Делегација Владе Црне Горе предвођена министром саобраћаја и поморства Османом Нурковићем учествује на И Министарском савјету основаном у оквиру Уговора о транспортној заједници, као и на 13. СЕЕТО годишњем састанку министара који ће се одржати 6. децембра 2017. године у Бриселу.

04.12.2017.

Саопштење: Сусрет Нурковић – Мочник

Саопштење: Сусрет Нурковић – Мочник

Министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић састао се данас са амбасадором Словеније Митјом Мочником. Састанак је организован поводом предстојеће посјете министра Нурковића Словенији и словеначком министру саобраћаја, која је планирана половином мјесеца децембра. Ова посјета договорена је недавно, приликом билатералног састанка два министра у Варшави, Пољска.

01.12.2017.

Саопштење: Одржан округли сто о Нацрту Стратегије развоја саобраћаја Црне Горе 2018. – 2035. и Нацрту Извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину

Округли сто поводом Јавне расправе о Нацрту Стратегије развоја саобраћаја Црне Горе 2018. – 2035. и Нацрта Стратешке процјене утицаја на животну средину, након објављеног јавног позива у понедељак, одржан је у хотелу Рамада.

27.11.2017.

Јавна расправа о Нацрту Стратегије развоја саобраћаја Црне Горе 2018. - 2035. и Нацрту Извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину

Обавјештава се јавност да ће се од 27.11.2017. до20.12.2017. године, одржати ЈАВНА РАСПРАВА о Нацрту Стратегије развоја саобраћаја Црне Горе 2018-2035 и Нацрту Извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину Министарство саобраћаја и поморства упућује јавни позив органима, организацијама, удружењима и појединцима (заинтересована јавност) да се укључе у јавну јасправу и дају свој допринос унапријеђењу квалитета Стратегије развоја саобраћаја и Извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину предметне Статегије.

20.11.2017.

Отворена заједничка жељезничка станица Црне Горе и Албаније - Тузи

Отворена заједничка жељезничка станица Црне Горе и Албаније - Тузи

Делегације министарстава саобраћаја и поморства Црне Горе на челу са министром Османом Нурковићем и албанског министарства инфраструктуре и енергетике предвођене министром Дамианом Гјикнурием званично су отворили заједничку жељезничку станицу Тузи. На путу ка испуњавању европских стандарда за преговарачко поглавље 14. - Транспортна политика, заједничка жељезничка станица велики је напредак и прва жељезничка станица овог типа у региону... Видео

17.11.2017.

Саопштење: Сусрет Нурковић - Арслан

Саопштење: Сусрет Нурковић - Арслан

Министар саобраћаја и поморства Црне Горе Осман Нурковић и његов турски колега Ахмет Арслан одржали су билатерални састанак током посјете црногорске делегације предвођене потпредсједником Милутином Симовићем Турској. На почетку сусрета турски министар Арслан је поздравио делегацију изражавајући задовољство поновним сусретом, подсјећајући на прошлогодишње свечано отварање тунела Аврасиyа и разговор који је тада водио са министром Нурковићем.