Мања слова Већа слова РСС Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Како бисте окарактерисали стање наших путева?


Вијести

17.10.2017.

Саопштење: Министар саобраћаја Осман Нурковић: Турска компанија ТАВ заинтересована за аеродроме у Подгорици и Тивту

Саопштење: Министар саобраћаја Осман Нурковић: Турска компанија ТАВ заинтересована за аеродроме у Подгорици и Тивту Турска компанија ТАВ, која управља са 17 аеродрома на 3 континента, упозната је са плановима Владе Црне Горе да валоризује наше аеродроме и заинтересована је за улазак у Црну Гору – резултат је јутрошњег састанка у Скопљу министра саобраћаја и поморства Османа Нурковића са представницима ТАВ-а. Координатор Холдинга Аеродрома ТАВ Гирај Чолпан и члан Одбора директора ТАВ-а Зоран Крстевски изразили су спремност да дођу у Црну Гору и започну са представницима Владе разговоре о моделима валоризације аеродрома у Подгорици и Тивту.

13.10.2017.

Саопштење: “Како достићи циљеве одрживог развоја у транспорту и трговини”

Саопштење: “Како достићи циљеве одрживог развоја у транспорту и трговини”

Дводневна радионица на тему “Како достићи циљеве одрживог развоја у транспорту и трговини” у организацији Министарства саобраћаја и поморства, Министарства Економије и УНЕЦЕ одржана је у Привредној Комори Црне Горе.

11.10.2017.

ИТС упитник везано за пројекат "Стратешки оквир за имплементацију ИТС-а на ТЕН-Т Главној / Свеобухватној мрежи на WБ6"

У прилогу је ИТС упитник креиран од стране Цоннецта (Техничка подршка Европске комисије) тима за интелигентне транспортне системе (ИТС). Сви заинтересовани упитник могу наћи овдје:

11.10.2017.

Јавни позив за јавну расправу о Концесионом акту за додјелу концесије за пружање Лучке услуге – лучке пилотаже у луци Котор и пилотаже у Бококоторском заливу

У складу са чланом 18 став 3 Закона о концесијама (“Службени лист ЦГ”, бр. 8/09), Министарство саобраћаја и поморства - Лучка управа даје на јавну расправу Концесиони акт за додјелу концесије за пружање Лучке услуге – лучке пилотаже у луци Котор и пилотаже у Бококоторском заливу ЈАВНИ ПОЗИВ Бр. 01-743 грађанима, државним органима, невладиним организацијама, правним лицима и предузетницима и другим заинтересованим субјектима, да се укључе у јавну расправу о Концесионом акту за додјелу концесије за пружање Лучке услуге – лучке пилотаже у луци Котор и пилотаже у Бококоторском заливу

11.10.2017.

Саопштење: У Бриселу потписан Уговор о Транспортној заједници Западног Балкана на званичним језицима држава потписница

Саопштење: У Бриселу потписан Уговор о Транспортној заједници Западног Балкана на званичним језицима држава потписница

Уговор о оснивању Транспортне заједнице Западног Балкана, потписан на енглеском језику на Самиту о Западном Балкану у Трсту, 12. јула 2017.године, потписан је у понедјељак у сједишту Савјета Европске уније у Бриселу на званичним језицима држава потписница, чиме се стварају услови за снажнији развој саобраћајне инфраструктуре и унапређење квалитета и безбједности саобраћаја у региону.

10.10.2017.

НАЈАВА: Семинар на тему "Саобраћај, трговина и циљеви одрживог развоја Западног Балкана и УНЕЦЕ-а"

Радионица на тему " Како постићи циљеве одрживог развоја везане за области саобраћаја и трговине биће бити одржана у Привредној комори Црне Горе 11. и 12. октобра.

04.10.2017.

Саопштење: Запослени у Министарству саобраћаја добровољно дали крв

Саопштење: Запослени у Министарству саобраћаја добровољно дали крв

Запослени у Министарству саобраћаја и поморства и ове године су се радо одазвали позиву за акцију "Пружи руку за живот" и донирали крв у Националном центру за трансфузију у Подгорици. Ово није први пут да се запослени у министарству одазову оваквој акцији, а тако ће бити и убудуће.

30.09.2017.

Министар Нурковић разговарао са представницима америчке Обалске страже

Министар Нурковић разговарао са  представницима америчке Обалске страже

Министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић састао се данас са представницима америчке Обалске страже (УСА ЦОАСТ ГУАРД). На почетку разговора, министар Нурковић је казао присутнима, да је упознат са досадашњом сарадњом, доприносом и подршком коју је америчка администрација пружила поморским органима Црне Горе у унапрјеђењу безбједносних мјера у лукама и на бродовима у нашој држави.

30.09.2017.

Саопштење: Сусрет Нурковић - МцЦлунy

Саопштење: Сусрет Нурковић - МцЦлунy

Министар Нурковић састао се са сталном координаторком УН - а и сталном представницом УНДП-а у ЦГ Фионом МцЦлунеy. На почетку разговора саговорници су се сложили око циљева одрживог развоја који се доминатно тицу области саобраћаја, а то су безбједност у саобраћају и утицај саобраћаја на климатске промјене то јест емисију издувних гасова.

29.09.2017.

Саопштење: Превоз терета у међународном друмском превозу између Црне Горе и Бугарске од наредне године без дозвола

Саопштење: Превоз терета у међународном друмском превозу између Црне Горе и Бугарске од наредне године без дозвола

Састанак делегација Влада Црне Горе и Републике Бугарска везано за сва питања у области превоза путника и терета у друмском саобраћају између двије државе одржан је у Софији, Република Бугарска.