Manja slova Veća slova RSS

 Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter
>

Crna Gora prepoznata kao ozbiljna pomorska zemlja

Crna Gora prepoznata kao ozbiljna pomorska zemlja
Datum objave: 28.11.2019 12:32 | Autor: MSP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, koji boravi u Londonu tokom zasijedanja redovne skupštine Međunarodne pomorske organizacije IMO, danas je imao sastanak sa generalnim sekretarom IMO-a, g-dinom Kitak Limom.

Nakon prezentacije stanja u oblasti pomorstva i izazova sa kojim se suočava Crna Gora u toj oblasti, ministar Nurković je od generalnog sekretara IMO-a zatražio pomoć, posebno u dijelu omogućavanja obuke, donošenja regulativa, usvajanju protokola kao i prevazlaženju nedostataka i izazova koji su prepoznati od strane predstavnika IMO-a, koji su nedavno izvršili kontrolu-reviziju naše države, članice IMO-a.

Generalni sekretar IMO-a je pohvalio napore Crne Gore u dostizanju najviših međunarodnih standarda i obećao pomoć u tehničkom i administrativnom smislu.

Ministar Nurković je pohvalio rad IMSAS audit tima, koji je nedavno boravio u Crnoj Gori i pri tom nam ukazao na određene nedostatke, koje je potrebno otklanjati, a sve u cilju dostizanja najvećih međunarodnih pomorskih standarda.

Ovakvi skupovi na najvišem nivou u ovoj oblasti, svjedoče da je Crna Gora prepoznata kao ozbiljna pomorska zemlja koja teži postizanju najviših međunarodnih standarda.

MINISTARSTVO SAOBRAĆAJA I POMORSTVA