Manja slova Veća slova RSS

 Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter
>

Izrada studije unaprijeđenja međugradskog prevoza putnika u drumskom saobraćaju

Izrada studije unaprijeđenja međugradskog prevoza putnika u drumskom saobraćaju
Datum objave: 30.09.2019 12:21 | Autor: MSP

Ispis Štampaj stranicu


MSP MSP

Danas je u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva održan uvodni  sastanak povodom početka projekta izrade „STUDIJE UNAPREĐENJE MEĐUGRADSKOG PREVOZA PUTNIKA U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU“.

Predmetnim sastankom je zvanično počela realizacija izrade Studije unapređenja međugradskog prevoza putnika, za čiju izradu su obezbijeđena sredstva od Evropske Banke za obnovu i razvoj (EBRD) u vidu grant sredstava.

Uvodni sastanak bila je prilika da projekt menadzer prof. dr. Slaven Tica predstavi konzorcijum PTC – Public Transport Consult Beograd, Univerzitet Beograd – Saobraćajni fakultet i SIMM Inženjering Podgorica, tri partnera specijalizovana  za transport i istraživanja u ovoj oblasti sa dugogodišnjim uskustvom u prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Ovom prilikom je prezentovana  metodologija i plan rada na izradi predmetne  studije. Cilj izrade studije jeste unapređenje međugradskog linijskog prevoza putnika u drumskom saobraćaju na teritoriji Crne Gore, koji će se realizovati kroz refomu nacionlanog zakonodavstva u dijelu međugradskog linijskog prevoza putnika.

Refoma će između ostalog sadržati modele ugovaranja međugradskih linija na duži period, kojim će se definisati prava i obaveze, sa jedne strane naručioca Ministarstva saobraćaj i pomorstva i sa druge strane samih operatera, prevoznika koji su specijalizovani za prevoz putnika, kroz stvaranje održivog linijskog međugradskog prevoza putnika i pružanje kvalitetne usluge prevoza putnika na čitavoj teritoriji Crne Gore. Rok za realizaciju studije je dvanaest mjeseci.

MINISTARSTVO SAOBRAĆAJA I POMORSTVA