Manja slova Veća slova RSS

 Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter
>

Ministar Osman Nurković sa saradnicima u radnoj posjeti Opštini Berane

Ministar Osman Nurković sa saradnicima u radnoj posjeti Opštini Berane
Datum objave: 24.09.2019 09:02 | Autor: MSP

Ispis Štampaj stranicu


MSP MSP

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković obišao je radove na nekoliko lokaliteta u okviru radne posjete Opštini Berane. 

Na početku posjete održan je sastanak, sa predsjednikom Opštine Berane Dragoslavom Šćekićem i saradnicima, kojem su prisustvovali Generalni direktor Direktorata za državne puteve Mirsad Ibrahimović i direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača

Sastanak je bio prilika da se razgovara o tekućim projektima na teritoriji ove opštine. Značaj sabraćajnica koje se trenutno rekonstruišu je veliki, kako za stanovnike Berana, tako i za građane Petnjice, ali i okolnih naselja, zajednički je stav sagovornika. Dinamika izvođenja radova je na zadovoljavajućem nivou, pa i pored jako izazovnih dionica na rekonstrukciji puta Berane-Lubnica-Jezerine sa izgradnjom tunela Klisura i rekonstrukciji regionalnog puta R-20 Berane - Kalače, dionici Berane - Podvade, radovi se izvode, pri čemu je akcenat na kvalitetu izvedenih radova. 

"Na sjeveru ima puno izazova, ali cilj Vlade je dinamičniji razvoj ove regije, a poboljšanje putne mreže je preduslov za razvoj privrede, ali i bolji kvalitet života stanovnika ovog područja. Značajna sredstva Vlada Crne Gore ulaže u izgradnju skijališta i generalno u turističku privredu i povezane privredne aktivnosti, a kvalitetna putna infrastruktura je jedan veoma važan segment." 

Za Opštinu Berane projekti koji se trenutno realizuju su važni i samo povezivanje, kako ruralnih sredina, ali i susjednih gradova, će uticati na svakodnevni život građana i lakše funkcionisanje u svakom pogledu, istakao je predsjednik Opštine Berane.

MSP

Razgovor je bio prilika da se riješe neke dileme i izađe u susret zahtjevima stanovnika Berana vezano za rekonstrukciju saobraćajnica. Prioritet je kvalitet izvedenih radova, a ne manje važno je da će ove saobraćajnice povećati bezbjednost i sigurnost učesnika u saobraćaju.

Direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača predstavio je danas prisutnima dinamiku izvođenja radova na ovim lokalitetima, ali i planove Vlade i Uprave za saobraćaj za naredne projekte. Kako je istakao g-din Parača, “kvalitet izvođenja radova se prati u kontinuitetu, možemo biti zadovoljni sa do sada izvedenim radovima”.

“Puno se planira ulaganja u putnu infrastrukturu za ovu regiju, za sjever generalno. Uz kvalitetnu saradnju sa lokalnim samoupravama planiramo naredne projekte i određujemo prioritete. Stanje naše putne mreže je svake godine bolje, ali puno projekata je pred nama”, dodao je Parača.

MINISTARSTVO SAOBRAĆAJA I POMORSTVA