Manja slova Veća slova RSS

 Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter
>

Susret: Nurković – Ylber Hysa

Susret: Nurković – Ylber Hysa
Datum objave: 17.09.2019 11:52 | Autor: MSP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se danas sa ambasadorom Kosova Ylber Hysa. Na početku sastanka sagovornici su se složili da nema otvorenih pitanja koja bi stvarala prepreku da se dobri odnosi koje imamo u budućem periodu poboljšaju.

Kako je ambasador Hysa istakao odnosi između Crne Gore i Kosova mogu biti primjer dobrosusjedske saradnje za čitav region. Uvijek postoje oblasti koje se mogu unaprijediti, a saobraćajna povezanost je jedan od prvih preduslova za dinamičan razvoj privrednih aktivnosti.

MSP MSP

Crna Gora i Kosovo puno ulažu u izgradnju nove, ali i modernizaciju postojeće putne infastrukture, međutim postoji prostor da se razvijaju projekti koji će na brži i kvalitetniji način povezati i građane i privredne subjekte. Kako je i ranije bilo riječi o poboljšanju postojećeg putnog pravca  između Crne Gore i Kosova, projekat koji bi značajno doprinio kvalitetu ove saobraćajnice svakako je izgradnja tunela između Rožaja i Peći.  

„Zajedno treba da uložimo napor i usmjerimo aktivnosti na realizaciji ovog projekta, budući da je u pitanju pravac koji, osim što će doprinijeti bržem i kvalitetnijem protoku turista i roba na teritoriji Crne Gore i Kosova, uz kvalitetnu vezu sa novim saobraćajnicama koje se grade, omogućiti i dobru povezanost sa cijelim regionom“ – istakao je Nurković

Osim putne infastrukture na današnjem sastanku je bio riječi i o trenutno aktuelnim projektima u oblasti saobraćaja generalno. Kako je ambasador istakao, projekat izgradnje autoputa Bar – Boljare je jako interesantan za čitavi region, ali i dalji planovi Vlade Crne Gore kada je u pitanju unapređenje željezničke infrastrukture, i razvoj naše najveće trgovačke Luke  Bar.