Мања слова Већа слова РСС

 Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Сусрет: Нурковић – Озан

Сусрет: Нурковић – Озан
Датум објаве: 06.09.2019 11:22 | Аутор: МСП

Испис Штампај страницу


МСП МСП

Министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић састао се са амбасадорком Републике Турске у Црној Гори Сонгул Озан и сарадницима. 

Данашњи сусрет био је прилика да се разговара о текућим и планираним пројектима у области саобраћајне инфраструктуре у Црној Гори.

Министар саобраћаја и поморства је информисао присутне о улагањима и пројектима које Црна Гора тренутно реализује, али и које планира у наредном периоду, будући да је модернизација и унапређење саобраћајне инфраструктуре један од приоритета Владе Црне Горе на националном нивоу.

„Пројекти на чијој реализацији радимо су капитални и развојни у сваком погледу, па очекујемо и велико интересовање страних компанија, како у дијелу даљег развоја националних ваздушних лука, тако и у дијелу наставка изградње аутопута Бар – Бољаре“ истакао је Нурковић, додајући да су:

„Добродошле све компаније које својим капацитетима и квалитетом могу да одговоре захтјевима и условима који се за овако капиталне пројекте подразумијевају, али и које су конкурентне на међународном тржишту, како услугом и цијенама“.

Амбасадорка Озан је напоменула да очекује још веће интересовање турских инвеститора, посебно за област саобраћајне инфраструктуре, истичући да вјерује у квалитет турских компанија које годинама уназад успјешно послују и реализују пројекте у земљама региона, али и шире.

Интерес Црне Горе свакако је да на транспарентан начин и у фер условима одаберемо најбоље партнере за пројекте који нам слиједе, закључено је на крају састанка.

МИНИСТАРТСВО САОБРАЋАЈА И ПОМОРСТВА