Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

 Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter
>

Dodjela grantova za tematske projekte Interreg IPA prekograničnog programa Italija – Albanija – Crna Gora 2014-2020

Dodjela grantova za tematske projekte Interreg IPA prekograničnog programa  Italija – Albanija – Crna Gora 2014-2020
Datum objave: 05.07.2019 08:23 | Autor: MSP

Ispis Štampaj stranicu


Kancelarija za evropske integracije organizovala je 04 .jula ceremoniju dodjele grantova za tematske projekte koji se finansiraju u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Italija - Albanija - Crna Gora 2014 – 2020.

Tokom ceremonije su predstavljeni glavni ciljevi i rezultati osam tematskih projekata koji su usmjereni na jačanje socio-ekonomskog razvoja programskog područja i dodatno unapređenje saradnje i dobrosusjedskih odnosa.

Odobreni projekti iz oblasti saobraćaja,  kulture, vanrednih situacija, zdravstva, poljoprivrede, turizma, konkurentnosti, rezultat su zajedničkih aktivnosti i saradnje između nacionalnih tijela i državnih organa Italije, Albanije i Crne Gore. Takodje, predstavljaju rezultat zajedničkih aktivnosti i saradnje između nacionalnih tijela i državnih organa Italije, Albanije i Crne Gore.

Tim povodom ispred Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Generalna direktorica za medjunarodnu saradnju i EU fondove Emina Mujević Kara je preuzela sertifikat za tematski projekat Albanija, Crna Gora, Italija multi modalna transportna povezanost kao jednom od projektnih partnera gdje su odobrena finansijska  sredstva u iznosu od 2 miliona 440 hiljada eura od kojih 85 % predstavlja IPA kontribucija, a 366 hiljada eura je nacionalno kofinansiranje i namijenjena su za izgradnju Luke Virpazar. 


Ministarstvo saobraćaja i pomorstva