Manja slova Veća slova RSS

 Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter
>

Susret Nurković – Plugtschieva

Susret Nurković – Plugtschieva
Datum objave: 13.03.2019 15:14 | Autor: MSP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković primio je danas u kurtoaznu posjetu ambasadorku Republike Bugarske gospođu Meglenu Plugtschievu.

Nurković i Plugtchieva su se složili da je saradnja između dvije države prijateljska i da treba raditi na daljem poboljšanju bilateralnih odnosa.

Ministar Nurković je istakao da treba da se poboljša ekonomska saradnja između dvije zemlje uključujući i sektor saobraćaja.

Takođe, ministar je naglasio da ne postoje smetnje da se intenziviraju aktvinosti u sektoru drumskog, avio i pomorskog saobraćaja.

“Saradnja u sektoru drumskog saobraćaja je jako bitna, jer je u planu potpisivanje Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Bugarske o prevozu putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju", zaključio je Ministar.

Plugtchieva je posebno istakla da joj je čast što je imenovana za Ambasadorku u Crnoj Gori te da podržava naš proces u pristupanju Evropskoj Uniji.

Ambasadorka je kazala da postoje uslovi za unapređenje odnosa u turizmu, energetici i saobraćaju te da je spremna da sasluša i razgovara o svim prijedlozima, koji se odnose na navedene oblasti.

MSP MSP

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva