Мања слова Већа слова РСС

 Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Јавни позив за консултовање заинтересоване јавности у почетној фази припреме Закона о лукама

Датум објаве: 22.02.2019 13:20 | Аутор: МСП

Испис Штампај страницу


На основу члана 12 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија ("Службени лист Црне Горе", бр. 41/18), Министарство саобраћаја и поморства, упућује 

ЈАВНИ ПОЗИВ  

органима, организацијама, удружењима и појединцима (у даљем тексту: заинтересована јавност) да се укључе у почетну фазу припреме Закона о лукама и доставе своје иницијативе, предлоге, сугестије и коментаре у писаном и електронском облику Министарству саобраћаја и поморства на адресу: Подгорица, Римски трг 46, или на е-маил: дино.тутундзиц@мсп.гов.ме. 

Програмом рада Владе Црне Горе за 2019. годину, за ИВ квартал 2019. године предвиђено је утврђивање Предлога закона о лукама. Овим законом уредиће се правни статус, подјела лука, управљање, накнаде, ред, инспекцијски надзор као и друга питања која су од значаја за луке у Црној Гори. Такође, овим законом уредиће се поступак додјеле концесије, односно јавно-приватног партнерства у лукама, ускладити институционална рјешења и надлежности у складу са новим Законом о јавно-приватном партнерству и унаприједити поједине одредбе за чијом измјеном се указала потреба кроз примјену важећег закона.

Консултације заинтересоване јавности у почетној фази припреме Закона о лукама трајаће 15 дана од дана објављивања овог позива. 

Консултацијама се обезбјеђује информисање најшире јавности о планираним активностима на припреми закона. 

Министарство саобраћаја и поморства ће све приспјеле иницијативе, приједлоге, сугестије и коментаре размотрити и узети у обзир приликом сачињавања нацрта Закона о лукама. 

Лице задужено за координацију консултовања заинтересоване јавности:

Дино Тутунџић, самостални савјетник И у Директорату за поморску привреду.

е-маил: дино.тутундзиц@мсп.гов.ме