Manja slova Veća slova RSS

 Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter
>

Formirana radna grupa za rješavanje problema auto taksi prevoznika

Datum objave: 01.11.2018 12:54 | Autor: MSP

Ispis Štampaj stranicu


Predstavnici Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Kabineta potpredsjednika Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i finansijski sistem, Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, Ministarstva finansija, Ministarstva javne uprave, Ministarstva održivog razvoja i turizma i Strukovnog sindikata taksista Crne Gore formirali su danas radnu grupu u cilju poboljšanja uslova poslovanja licima koja je se bave auto taksi djelatnošću i suzbijanja sive ekonomije u ovoj oblasti.

Radna grupa je formirana na zahtjev Kabineta Predsjednika Vlade Crne Gore i Kabineta Potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem.

Zadatak radne grupe je da analizira izložene probleme od strane Strukovnog sindikata taksista Crne Gore – Unija slobodnih sindikata Crne Gore i predloži mjere za rješavanje problema auto taksi prevoznika po definisanim oblastima, pripremi Informaciju za Vladu Crne Gore sa predlogom mjera i zaključaka za rješavanje problema auto taksi prevoznika.

U toku rada održani su tematski sastanci, po oblastima koje su bile predmet analize. Teme sastanaka bile su lokalne odluke o auto taksi prevozu, poreska politika, inspekcijski nadzor kao i izmjene i dopune Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, Zakona o fiskalizaciji, Zakon o turizmu i ugostiteljstvu i donošenje lokalnih odluka o auto taksi prevozu.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva