Manja slova Veća slova RSS

 Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter
>

Treći sastanak Nadzornog odbora za projekat Razvoj baze podataka puteva

Treći sastanak Nadzornog odbora za projekat Razvoj baze podataka puteva
Datum objave: 17.07.2018 14:01 | Autor: MSP

Ispis Štampaj stranicu


Treći sastanak Nadzornog odbora za projekat Razvoj baze podataka puteva koji je imao za cilj sagledavanje i ocjenu uspjesnosti sprovodjenja održan je 17. jula 2018. godine u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva. Ovom prilikom članovi Nadzornog odbora, predstavnici Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Ministarstva finansija, Direkcije za saobraćaj i Delegacije Evropske unije u ulozi posmatrača upoznali su se napretkom u odnosu na izvještajni period, narednim planiranim aktivnostima i prvim rezultatima prikupljanja podataka o stanju inventara crnogorske putne mreže.

Ispred Direktorata za međunarodnu saradnju i EU fondove, Danijela Kapa je naglasila važnost ovog projekta i istakla zadovoljstvo zbog realizacije koji se odvija u skladu sa planiram dinamikom, koji će nakon završetka (decembar 2018. godine) u značajnoj mjeri unaprijediti procese u oblasti izgradnje, rekonstrukcije, održavanja i zaštite državnih puteva u Crnoj Gori .

Ukupna vrijednost ugovora je 356.895,00 eura, od čega 303.360,75 eura tj. (85%) predstavljaju IPA sredstva, a 53.534,25 eura tj.(15%) predstavlja nacionalni doprinos ovom projektu.Ministarstvo saobraćaja i pomorstva