Manja slova Veća slova RSS

 Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter
>

Susret Nurković – Sajid: Uskoro sporazumi u oblasti pomorstva i vazdušnog saobraćaja

Susret Nurković – Sajid: Uskoro sporazumi u oblasti pomorstva i vazdušnog   saobraćaja
Datum objave: 18.09.2017 15:00 | Autor: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Ispis Štampaj stranicu


Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se danas u Vili Gorica sa Mohamedom Sajidom, ministrom turizma, vazdušnog saobraćaja, domaće radinosti i socijalne ekonomije Kraljevine Maroka koji boravi u Crnoj Gori.

“Današnji susret prilika je da konkretizujemo aktivnosti i nastavimo razgovore, koji su u prethodnom periodu započeti prilikom susreta sa Ambasadorom Kraljevine Maroka” istakao je Nurković na početku sastanka sa marokanskim kolegom. “Jako dobri politički odnosi su dobar osnov da se jačaju privredna i ekonomska saradnja.” složili su se sagovornici ističući da su obije strane prepoznale teme koje su od zajedničkog interesa.
Prilikom ranijih radnih susreta ministra Nurkovića i ambasadora Kraljevine Maroko dogovorene su i započete aktivnosti na pripremi tekstova sporazuma u oblasti vazdušnog i pomorskog saobraćaja.

Kako je ministar turizma, vazdušnog saobraćaja, domaće radinosti i socijalne ekonomije Kraljevine Maroka danas i potvrdio, njegova posjeta Crnoj Gori ide u prilog opredeljenju marokanske vlade da se ovi sporazumi u skorije vrijeme finalizuju i potpišu.

“Naročito su nam interesantna vaša iskustva u kruzing turizmu, budući da je Crna Gora prepoznata kao nezaobilazna kruzing destinacija na Mediteranu, a Maroko želi da se snažnije razvija u toj oblasti” istakao je ministar Sajid.

Sa druge strane Crnoj Gori su značajna iskustva Kraljevine Maroka u pogledu razvoja luka i lučkih djelatnosti i u tom kontekstu posebno interesantni modeli upravljanja lukama i razvoj industrije I privrede vezanih za ovu oblast. Osim o pomorstvu prilikom današnjeg susreta dogovorena je I dalja saradnja po pitanju mogućeg otvaranja avio linije između Maroka i Crne Gore. Ministar Sajid je naglasio je da svoju posjetu Crnoj Gori iskoristio na najbolji način, pa je osim zvaničnih sastanaka, imao zadovoljstvo da uživa u prirodnim ljepotama naše zemlje, ali i gostoprimstvu našeg naroda.

Na kraju susreta ministar Nurković se zahvalio marokanskom kolegi na posjeti uz obostranu čvrstu podršku aktivnostima koje će u što skorijem periodu dovesti i do potpisivanja sporazuma o kojima je bilo riječi.


PR Služba Ministarstva saobraćaja i pomorstva