Мања слова Већа слова РСС

 Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Сусрет Нурковић – Сајид: Ускоро споразуми у области поморства и ваздушног саобраћаја

Сусрет Нурковић – Сајид: Ускоро споразуми у области поморства и ваздушног   саобраћаја
Датум објаве: 18.09.2017 15:00 | Аутор: Министарство саобраћаја и поморства

Испис Штампај страницу


Министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић састао се данас у Вили Горица са Мохамедом Сајидом, министром туризма, ваздушног саобраћаја, домаће радиности и социјалне економије Краљевине Марока који борави у Црној Гори.

“Данашњи сусрет прилика је да конкретизујемо активности и наставимо разговоре, који су у претходном периоду започети приликом сусрета са Амбасадором Краљевине Марока” истакао је Нурковић на почетку састанка са мароканским колегом. “Јако добри политички односи су добар основ да се јачају привредна и економска сарадња.” сложили су се саговорници истичући да су обије стране препознале теме које су од заједничког интереса.
Приликом ранијих радних сусрета министра Нурковића и амбасадора Краљевине Мароко договорене су и започете активности на припреми текстова споразума у области ваздушног и поморског саобраћаја.

Како је министар туризма, ваздушног саобраћаја, домаће радиности и социјалне економије Краљевине Марока данас и потврдио, његова посјета Црној Гори иде у прилог опредељењу мароканске владе да се ови споразуми у скорије вријеме финализују и потпишу.

“Нарочито су нам интересантна ваша искуства у крузинг туризму, будући да је Црна Гора препозната као незаобилазна крузинг дестинација на Медитерану, а Мароко жели да се снажније развија у тој области” истакао је министар Сајид.

Са друге стране Црној Гори су значајна искуства Краљевине Марока у погледу развоја лука и лучких дјелатности и у том контексту посебно интересантни модели управљања лукама и развој индустрије И привреде везаних за ову област. Осим о поморству приликом данашњег сусрета договорена је И даља сарадња по питању могућег отварања авио линије између Марока и Црне Горе. Министар Сајид је нагласио је да своју посјету Црној Гори искористио на најбољи начин, па је осим званичних састанака, имао задовољство да ужива у природним љепотама наше земље, али и гостопримству нашег народа.

На крају сусрета министар Нурковић се захвалио мароканском колеги на посјети уз обострану чврсту подршку активностима које ће у што скоријем периоду довести и до потписивања споразума о којима је било ријечи.


ПР Служба Министарства саобраћаја и поморства