Manja slova Veća slova RSS

 Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter
>

Ministar Nurković u obilasku trase Smokovac-Uvač-Mateševo

Ministar Nurković u obilasku trase Smokovac-Uvač-Mateševo
Datum objave: 24.06.2017 14:00 | Autor: Ministarstvo saobraája i pomorstva

Ispis Štampaj stranicu


Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković je sa gospodinom Hei-jem Shiqiang-om, izvršnim direktorom kompanije CRBC za Crnu Goru, izletničkim letom helikoptera Vojske Crne Gore obišao trasu dionice Smokovac-Uvač-Mateševo autoputa Bar-Boljare.

Obojica su dali izjave za medije na gradilištu tunela Jabučki krš, na kome se radovi odvijaju planiranom dinamikom i na kome je do sada završeno 72% iskopa i primarne podgrade.

Prioritetna dionica Smokovac-Uvač-Mateševo je počela da se gradi 11. maja 2015. godine, a ugovoreni rok za realizaciju Projekta je 48 mjeseci. Izvođač radova izvodi radove u skladu sa svojim Programom radova. Do sada je izdato 14 građevinskih dozvola za 14 pod-dionica od ukupno 19 pod-dionica za koje će biti izdate građevinske dozvole, a predata su još 3 zahtjeva za izdavanje građevinskih dozvola, dok su glavni projekti za preostale 2 pod-dionice u završnoj fazi, što znači da je proces projektovanja u završnoj fazi i po njegovom okončanju stvoreni su preduslovi da Izvođač radova izvodi radove na terenu duž čitave trase, a u radu se primijenjuju najviši tehnički standardi kvaliteta, trajnosti i sigurnosti.

 Video: Izjava ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića

 Video: Izjava izvršnog direktora kompanije CRBC za Crnu Goru Hei Siciang

 Video: Gradilište autoputa: Snimci iz helikoptera

 Video: Gradilište autoputa: Tunel Jabuka - Kolašin 

Služba za odnose sa javnošću i protokol