Мања слова Већа слова РСС

 Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министар Нурковић у обиласку трасе Смоковац-Увач-Матешево

Министар Нурковић у обиласку трасе Смоковац-Увач-Матешево
Датум објаве: 24.06.2017 14:00 | Аутор: Министарство саобраáја и поморства

Испис Штампај страницу


Министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић је са господином Хеи-јем Схиqианг-ом, извршним директором компаније ЦРБЦ за Црну Гору, излетничким летом хеликоптера Војске Црне Горе обишао трасу дионице Смоковац-Увач-Матешево аутопута Бар-Бољаре.

Обојица су дали изјаве за медије на градилишту тунела Јабучки крш, на коме се радови одвијају планираном динамиком и на коме је до сада завршено 72% ископа и примарне подграде.

Приоритетна дионица Смоковац-Увач-Матешево је почела да се гради 11. маја 2015. године, а уговорени рок за реализацију Пројекта је 48 мјесеци. Извођач радова изводи радове у складу са својим Програмом радова. До сада је издато 14 грађевинских дозвола за 14 под-дионица од укупно 19 под-дионица за које ће бити издате грађевинске дозволе, а предата су још 3 захтјева за издавање грађевинских дозвола, док су главни пројекти за преостале 2 под-дионице у завршној фази, што значи да је процес пројектовања у завршној фази и по његовом окончању створени су предуслови да Извођач радова изводи радове на терену дуж читаве трасе, а у раду се примијењују највиши технички стандарди квалитета, трајности и сигурности.

 Видео: Изјава министра саобраћаја и поморства Османа Нурковића

 Видео: Изјава извршног директора компаније ЦРБЦ за Црну Гору Хеи Сицианг

 Видео: Градилиште аутопута: Снимци из хеликоптера

 Видео: Градилиште аутопута: Тунел Јабука - Колашин 

Служба за односе са јавношћу и протокол