Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

09.01.2018.

INTERVJU: Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković - Pripremamo dokumenta za druge dionice auto-puta

INTERVJU: Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković - Pripremamo dokumenta za druge dionice auto-puta Osim nastavka izgradnje prioritetne dionice autoputa Bar-Boljare, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva će u 2018. aktivno raditi na pripremi tehničke dokumentacije za naredne dionice ovog koridora, saopštio je u intervjuu za Dnevne novine resorni ministar Osman Nurković.

09.01.2018.

Autoput Bar - Boljare uspješna priča!

Autoput Bar - Boljare uspješna priča!

Ovdje možete preuzeti dodatak o autoputu objavljen u novogodišnjem izdanju dnevnog lista Pobjeda:

28.12.2017.

Novogodišnja čestitlka

Novogodišnja čestitlka

Novogodišnja čestitka

13.12.2017.

Saopštenje: Susret Nurković- Gašperšič

Saopštenje: Susret Nurković- Gašperšič

Delegacija ministarstva saobraćaja i pomorstva koju čine ministar Osman Nurković, Državni sekretar Muamer Hajdarpašić i Direktor direktorata za pomorstvo Vladan Radonjić, borave u zvaničnoj posjeti Republici Sloveniji, na poziv ministra za infrastrukturu Republike Slovenije, dr Petera Gašperšiča. Delegaciju je u Ljubljani dočekao i prati prof. dr. Vujica Lazović, ambasador Crne Gore u Sloveniji. Svrha posjete je razmjena međusobnih iskustava u upravljanju saobraćajnom infrastrukturom.

11.12.2017.

Najava: Ministar Nurković u posjeti Sloveniji

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković boraviće u službenoj posjeti Republici Sloveniji. Susret sa ministrom saobraćaja Slovenije dogovoren je u oktobru mjesecu, prilikom bilateralnog sastanka dva ministra saobraćaja u Varšavi, Poljska.

07.12.2017.

Saopštenje: Ugovor o osnivanju transportne zajednice - novo poglavlje saradnje u oblasti saobraćaja

Saopštenje: Ugovor o osnivanju transportne zajednice - novo poglavlje saradnje u oblasti saobraćaja

Delegacija predvođena ministrom saobraćaja i pomorstva Crne Gore Osmanom Nurkovićem učestvovala je u Briselu na 13. SEETO godišnjem sastanku ministara i na prvom Savjetu ministara osnovanom u okviru Ugovora o transportnoj zajednici. Pored ministra Nurkovića, članovi delegacije koji su prisustvovali i 53. sastanku SEETO Nadzornog odbora bili su državna sekretarka Angelina Živković i sekretar ministarstva Adis Pepić.

06.12.2017.

Saopštenje: TAIEX ekspertska misija o EU regulatornom okviru za kvalifikacije i obuke profesionalnih vozača

Saopštenje: TAIEX ekspertska misija o EU regulatornom okviru za kvalifikacije i obuke profesionalnih vozača

U organizaciji Instrumenta Evropske komisije za tehničku pomoć i razmjenu informacija (TAIEX - Technical Assisstance and Information Exchange Instrument) i Ministarstva saobraćaja i pomorstva, od 04. - 05. decembra 2017. godine u Podgorici, održana je TAIEX ekspertska misija o EU regulatornom okviru za kvalifikacije i obuke profesionalnih vozača drumskih vozila koja prevoze teret i putnike. Ekspertska misija je realizovana nakon donošenja novog Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, a u okviru aktivnosti na izradi Predloga pravilnika o programima obuke i načinu polaganja ispita za sticanje licence profesionalnog vozača i sertifikata o stručnoj osposobljenosti i početka implementacije izdavanja samih licenci profesionalnog vozača.

05.12.2017.

NAJAVA: Ministar Nurković učestvuje na prvom ministarskom savjetu u okviru Ugovora o transportnoj zajednici u Briselu

Delegacija Vlade Crne Gore predvođena ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem učestvuje na I Ministarskom savjetu osnovanom u okviru Ugovora o transportnoj zajednici, kao i na 13. SEETO godišnjem sastanku ministara koji će se održati 6. decembra 2017. godine u Briselu.

04.12.2017.

Saopštenje: Susret Nurković – Močnik

Saopštenje: Susret Nurković – Močnik

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se danas sa ambasadorom Slovenije Mitjom Močnikom. Sastanak je organizovan povodom predstojeće posjete ministra Nurkovića Sloveniji i slovenačkom ministru saobraćaja, koja je planirana polovinom mjeseca decembra. Ova posjeta dogovorena je nedavno, prilikom bilateralnog sastanka dva ministra u Varšavi, Poljska.

01.12.2017.

Saopštenje: Održan okrugli sto o Nacrtu Strategije razvoja saobraćaja Crne Gore 2018. – 2035. i Nacrtu Izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu

Okrugli sto povodom Javne rasprave o Nacrtu Strategije razvoja saobraćaja Crne Gore 2018. – 2035. i Nacrta Strateške procjene uticaja na životnu sredinu, nakon objavljenog javnog poziva u ponedeljak, održan je u hotelu Ramada.