Мања слова Већа слова РСС

 Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Јавни позив за консултовање заинтересоване јавности у почетној фази припреме Закона о поморској агентури

Датум објаве: 22.02.2019 13:29 | Аутор: МСП

Испис Штампај страницу


На основу члана 12 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија ("Службени лист Црне Горе", бр. 41/18), Министарство саобраћаја и поморства, упућује 

ЈАВНИ ПОЗИВ  

органима, организацијама, удружењима и појединцима (у даљем тексту: заинтересована јавност) да се укључе у почетну фазу припреме Закона о поморској агентури и доставе своје иницијативе, предлоге, сугестије и коментаре у писаном и електронском облику Министарству саобраћаја и поморства на адресу: Подгорица, Римски трг 46, или на е-маил: дино.тутундзиц@мсп.гов.ме. 

Програмом рада Владе Црне Горе за 2019. годину, за ИВ квартал 2019. године предвиђено је утврђивање Предлога закона о поморској агентури. Овим законом уредиће се питања од значаја за обављање поморских агенцијских услуга, адекватно уредити услови и стандардизовати пословање поморских агената, као и друга питања од значаја за обављање ове дјелатности.

Консултације заинтересоване јавности у почетној фази припреме Закона о помопрској агентури трајаће 15 дана од дана објављивања овог позива. 

Консултацијама се обезбјеђује информисање најшире јавности о планираним активностима на припреми закона. 

Министарство саобраћаја и поморства ће све приспјеле иницијативе, приједлоге, сугестије и коментаре размотрити и узети у обзир приликом сачињавања нацрта Закона о поморској агентури. 

Лице задужено за координацију консултовања заинтересоване јавности:

Дино Тутунџић, самостални савјетник И у Директорату за поморску привреду.

е-маил: дино.тутундзиц@мсп.гов.ме