Manja slova Veća slova RSS

 Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter
>

Ministar Nurković razgovarao sa predstavnicima američke Obalske straže

Ministar Nurković razgovarao sa  predstavnicima američke Obalske straže
Datum objave: 30.09.2017 10:32 | Autor: MSP

Ispis Štampaj stranicu


 

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se danas sa predstavnicima američke Obalske straže (USA COAST GUARD).

 

Na početku razgovora, ministar Nurković je kazao prisutnima, da je upoznat sa dosadašnjom saradnjom, doprinosom i podrškom koju je američka administracija pružila pomorskim organima Crne Gore u unaprjeđenju bezbjednosnih mjera u lukama i na brodovima u našoj državi.

 

„Imajući u vidu kapacitete, resurse i znanja kojima američka Obalska straža raspolaže, cijenimo dosadašnju podršku i spremni smo da i dalje sarađujemo kako bismo doprinijeli poboljšanju ove oblasti“ – istakao je Nurković. Ministar je takođe naglasio da su „ Tri osnovna preduslova za poboljšanje bezbjednosti luka i pomorskog saobraćaja su: kvalitetna zakonska rješenja, kadrovski resursi i kapaciteti i tehnički potencijali“

Ovo je peta, i posljednja obuka koja se organizuje u Crnoj Gori u saradnji ministarstva i američke Obalske straže. Fokus je na unaprijeđenju znanja i sposobnosti stručnog kadra koji je direktno vezan za primjenu ISPS koda (Međunarodni Pravilnik o bezbjednosti brodova i luka).

 

 

PR Služba Ministarstva saobraćaja i pomorstva