Мања слова Већа слова РСС

 Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министар Нурковић разговарао са представницима америчке Обалске страже

Министар Нурковић разговарао са  представницима америчке Обалске страже
Датум објаве: 30.09.2017 10:32 | Аутор: МСП

Испис Штампај страницу


 

Министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић састао се данас са представницима америчке Обалске страже (УСА ЦОАСТ ГУАРД).

 

На почетку разговора, министар Нурковић је казао присутнима, да је упознат са досадашњом сарадњом, доприносом и подршком коју је америчка администрација пружила поморским органима Црне Горе у унапрјеђењу безбједносних мјера у лукама и на бродовима у нашој држави.

 

„Имајући у виду капацитете, ресурсе и знања којима америчка Обалска стража располаже, цијенимо досадашњу подршку и спремни смо да и даље сарађујемо како бисмо допринијели побољшању ове области“ – истакао је Нурковић. Министар је такође нагласио да су „ Три основна предуслова за побољшање безбједности лука и поморског саобраћаја су: квалитетна законска рјешења, кадровски ресурси и капацитети и технички потенцијали“

Ово је пета, и посљедња обука која се организује у Црној Гори у сарадњи министарства и америчке Обалске страже. Фокус је на унапријеђењу знања и способности стручног кадра који је директно везан за примјену ИСПС кода (Међународни Правилник о безбједности бродова и лука).

 

 

ПР Служба Министарства саобраћаја и поморства